Resort
Yessiland Orsa

Orsa – Dalarna

Bowlingvägen 1, 794 31 Orsa

Familjecamping intill Orsasjön

Nyhet! Nu har Orsa blivit en First Camp Resort, ett helt nytt undervarumärke för dig som föredrar det lilla extra under semestern. Läs mer här.

 

I vackra Orsa kan du semestra året runt! Här har vi något för alla oavsett om det är solsken eller regn, med vårt breda utbud av aktiviteter, restauranger, camping, stugor och vandrarhem. Här hittar du dessutom populära Yessiland – den perfekta inomhusaktiviteten för hela familjen! Yessiland bjuder in till både lek, bus och äventyr i en fantasifull miljö som får alla barns hjärtan att klappa extra hårt. Och om du är ute efter ännu fler äventyr, ligger Leksand Sommarland bara en timme bort. Här kan hela familjen njuta av en upplevelsepark med vattenland, karuseller, motor- och actionaktiviteter.

 

Orsa lever upp till sitt epitet som Dalarnas riviera. Dess läge vid Orsasjöns långgrunda och kilometerslånga strand, med de blånande bergen som kuliss, skapar en enastående vacker vy. Campingen i Orsa är många barnfamiljers favorit! En riktig premiumdestination som erbjuder allt från färgsprakande solnedgångar till fartfyllda vattenlekar. Förutom den kilometerlånga stranden finns ett uppvärmt poolområden med piratskepp, barnpool och vattenrutschbana. På campingen finns också äventyrsgolf, glassbar och restaurang. Under sommarveckorna 27 till 32 kan du ta del av vårt rekordstora aktivitetsprogram med bland annat barnklubb, träning och underhållning.

 

På Orsa kan du välja mellan platser i skuggan av tallarna, en solig plats direkt intill stranden eller en lättillgänglig husbilsplats. Vi ser fram emot att välkomna dig till en plats där väder aldrig står i vägen för äventyr och avkoppling!


Vi erbjuder

Husdjursvänligt
Sommarlandspaket
Yessiland (ingår för boende)

Aktiviteter

Äventyrsgolf
Barnklubb
Barnpool
Basket
Beachvolley
Cykeluthyrning
Hoppkudde
Kanotuthyrning
Lekplats
Pool
Skidåkning
Strand och bad

Praktisk information

Här hittar du mer praktisk information som kan vara bra att veta om vår destination. Vad gäller för WIFI, var finns tömningsstationen eller närmsta hjärtstartaren? Här finner du även våra generella trivselregler som gäller alla campinggäster så att vistelsen blir så bra som möjligt!

 

Avfall
På First Camp jobbar vi aktivt för en bättre miljö och hoppas att du som gäst också gör detta. På våra avfallsstationer sorterar vi bland annat plast, aluminium, glas, papp och tidningar. Instruktioner finns vid varje station.

 

Bommar
Bommarna öppnas med den kod ni får i samband med incheckningen.

 

Bussförbindelser
Närmsta busshållplats ligger cirka 600 meter från receptionen och Orsa busstation ligger cirka 1500 meter bort. Busstidtabeller finns i receptionen.

 

Butik
Butiken har öppet under vår- och sommarsäsongen. Den fylls upp successivt under våren för att kunna erbjuda sitt fulla sortiment under sommarsäsongen.

 

Hjärtstartare
Hjärtstartare finns i receptionen.

 

Tvättmaskin
För att nyttja faciliteter som tvättmaskin betalar du med 3 stycken 10 kronor. Poletter går även att köpa i receptionen.

 

Tömningsstation
Latrintömning finns vid servicehus 2, 3, 5, 6 och 7 på campingen. Vi har även en specifik tömningsstation till er med fast toalettank som ligger bakom receptionen.

 

WIFI
WIFI finns på begränsade delar av området.

 

Öppettider
First Camp Orsa – Dalarna har öppet året om. Övriga enheter som restaurang och butik har varierande öppettider beroende av säsong.


Öppettider

20 juni10 augusti
måndagsöndag08:0022:00