Dalarnas bästa campingar
orsa
Orsa_Hansjöstuga Plus
Orsa - Dalarna

Orsa – Dalarna

Bowlingvägen 1, 794 31 Orsa

Familjecamping längs Orsasjöns strand

I vackra Orsa kan du semestra året runt! Med stort aktivitetsutbud, restauranger, camping, stugor och vandrarhem finns något för alla! Orsasjön med de blånande bergen i kulissen är en vacker vy från den långgrunda, kilometerlånga stranden och Orsa lever verkligen upp till epitetet Dalarna Riviera. Campingen i Orsa är många barnfamiljers favorit! En riktig premiumdestination vackert belägen längs Orsasjöns strand med de blåa bergen i horisonten, som erbjuder allt från färgsprakande solnedgångar till fartfyllda vattenlekar. Förutom den kilometerlånga stranden finns ett uppvärmt poolområden med piratskepp, barnpool och vattenrutschbana. På campingen finns också äventyrsgolf, glassbar och restaurang. Under sommarveckorna 27 till 32 kan du ta del av vårt rekordstora aktivitetsprogram med bland annat barnklubb, träning och underhållning.

 

Du kan välja mellan platser i skuggan av tallarna, en solig plats direkt intill stranden eller en lättillgänglig husbilsplats. Välkommen till Orsa med sin långa sandstrand – Dalarnas riviera!


Aktiviteter

Äventyrsgolf
Barnklubb
Barnpool
Basket
Beachvolley
Cykeluthyrning
Hoppkudde
Kanotuthyrning
Lekplats
Skidåkning
Strand och bad
Sup

Vi erbjuder

Husdjursvänligt

Praktisk information

Här hittar du mer praktisk information som kan vara bra att veta om vår destination. Vad gäller för WIFI, var finns tömningsstationen eller närmsta hjärtstartaren? Här finner du även våra generella trivselregler som gäller alla campinggäster så att vistelsen blir så bra som möjligt!

 

Avfall
På First Camp jobbar vi aktivt för en bättre miljö och hoppas att du som gäst också gör detta. På våra avfallsstationer sorterar vi bland annat plast, aluminium, glas, papp och tidningar. Instruktioner finns vid varje station.

 

Bommar
Bommarna öppnas med den kod ni får i samband med incheckningen.

 

Bussförbindelser
Närmsta busshållplats ligger cirka 600 meter från receptionen och Orsa busstation ligger cirka 1500 meter bort. Busstidtabeller finns i receptionen.

 

Butik
Butiken har öppet under vår- och sommarsäsongen. Den fylls upp successivt under våren för att kunna erbjuda sitt fulla sortiment under sommarsäsongen.

 

Hjärtstartare
Hjärtstartare finns i receptionen.

 

Tvättmaskin
För att nyttja faciliteter som tvättmaskin betalar du med 3 stycken 10 kronor. Poletter går även att köpa i receptionen.

 

Tömningsstation
Latrintömning finns vid servicehus 2, 3, 5, 6 och 7 på campingen. Vi har även en specifik tömningsstation till er med fast toalettank som ligger bakom receptionen.

 

WIFI
WIFI finns på begränsade delar av området.

 

Öppettider
First Camp Orsa – Dalarna har öppet året om. Övriga enheter som restaurang och butik har varierande öppettider beroende av säsong.


Öppettider

2 januari30 mars
måndagfredag08:0017:00
lördagsöndagObemannat