Hoppa till innehåll

Pressrum för Firstcamp

14 May 2019, kl 13:00

Äventyrsgolfbana och hotellkänsla när First Camp Sibbarp-Malmö utvecklas

Äventyrsgolfbana och hotellkänsla när First Camp Sibbarp-Malmö utvecklas En blomstrande besöksnäring, och samtidigt ett attraktivt utflyktsmål för Malmöbor. Det är målsättningarna när First Camp satsar på en ny äventyrsgolfbana och ett nytt boende med hotellstandard i Malmö. 2019 investerar kedjan cirka 8 miljoner i sin destination i Malmö. Den 25:e maj är det dags för invigning, och allmänheten är välkomna.

Besöksnäringen i Skåne blomstrar, och hos landets ledande campingkedja First Camp, slog de fyra skånska destinationerna Malmö, Åhus, Torekov och Mölle besöksrekord under fjolåret. Kedjan investerade 40 miljoner under 2018, och stora satsningar gjordes i både Malmö och Åhus. Bland annat på ett nytt centrumhus med bistro, reception och butik i Malmö. I Åhus renoverades stugor och servicehus.

Nu fortsätter satsningen på Skåne! Det är First Camp Sibbarp-Malmö som får en helt ny äventyrsgolf med lokal prägel, där spelarna kan möta hinder så som Turning Torso, Emporia och Öresundsbron bland banans 12 hål.

Dessutom utökas destinationen med Strandhem studios, ett bekvämt och enkelt boende som andas hotellkänsla och komfort. Bäddade sängar, slutstädning, egen entré och givetvis – en avkopplade uteplats. Strandhem Studios står färdiga redan den 15:e maj.

Cirka 8 miljoner investeras i Malmö inför årets högsäsong, och för First Camp handlar satsningen både om att locka nya gäster, och Malmöbor:

– Det är klart vi vill satsa ännu mer på den första campingen man möter när man kör över Öresundsbron. Malmös enda camping förtjänar både förstklassiga upplevelser, och boenden. Vi vill bidra till en blomstrande turism i regionen och dessutom tror vi att många Malmöbor besöker oss i sommar, spelar ett parti äventyrsgolf, köper en glass och strosar längst Sibbarps strand. Eller varför inte ta en staycation i våra nya, fina studios! säger Unni Åström, VD, First Camp.
 

First Camp i Malmö är en av kedjans största, och lockar årligen tusentals campare. Destinationen är en av kedjans sju åretruntöppna, och med satsningen på studios lär ännu fler välja detta bekväma och smarta boende.

Den 25 maj klockan 16.00 invigs äventyrsgolfen med ett evenemang öppet för allmänheten. Alla Malmöbor välkomnas! Med livemusik, ansiktsmålning och specialerbjudanden.

Mer om invigningen

Invigningen startar den 25:e maj klockan 16.00. First Camp bjuder på alkoholfritt bubbel till vuxna och glass till alla barn. Under kvällen får gästerna spela 2 för 1 på äventyrsgolfen och det bjuds på 25% rabatt i Bistron. Det spelas livemusik mellan klockan 16.00-18.00 och Blïx barnklubb bjuder på lek och ansiktsmålning. Bistron håller öppet till 21.00 och receptionen till 20.00.

Bilder

Malmö äventyrsgolfbana

Öresundsbron på äventyrsgolfbanan First Camp Sibbarp - Malmö

Malmö äventyrsgolf

Hyllie vattentorn på äventyrsgolfbanan First Camp Sibbarp - Malmö

Strandhem i Malmö

Boende på First Camp Sibbarp - Malmö

Strandhem i Malmö

Uteplats på Strandhemslängan


Fler pressmeddelanden

04 January 2021, kl 08:20 | Icke regulatoriska

First Camp storsatsar

Skandinaviens största campingkedja, First Camp, storsatsar inför campingsäsongen 2021. Strax före årsskiftet signerades förvärvet av Frigård camping i Danmark, som blir kedjans 45:e destination. Dessutom görs stora investeringar i kedjans övriga campingar. Totalt uppgår kedjans investeringar till cirka 130 miljoner SEK.


02 December 2020, kl 09:00 | Icke regulatoriska

First Camp går in på Öland

Skandinaviens största campingkedja First Camp fortsätter att växa och övertar Löttorps camping på Öland vid årsskiftet. Detta blir First Camps första destination på Öland.


19 November 2020, kl 16:00 | Icke regulatoriska

United Campings obligation tas upp till handel på Nasdaq Stockholm den 20 november

United Camping, moderbolaget i First Camp-koncernen, emitterade den 5 december 2019 seniora säkerställda obligationer om 700 miljoner kronor inom ett totalt rambelopp om 1 500 miljoner kronor. United Camping har erhållit godkännande för notering av obligationen på Nasdaq Stockholm, med handelsstart den 20 november.


13 November 2020, kl 13:00 | Icke regulatoriska

firstcamp.se utsedd till en av Sveriges fem bästa resesajter

First Camps hemsida har utsetts till en av Sveriges fem bästa resesajter av IT-/tekniktidningen IDG. Sajten hyllas för sina fina, lockande bilder och rubriker samt mängden inspiration om olika resmål. Redan tidigare under året tog hemsidan dessutom förstaplatsen som Sveriges största bokningskanal för camping.27 October 2020, kl 13:00 | Icke regulatoriska

firstcamp.se är nu Sveriges största bokningskanal för camping

Sveriges största campingkedja First Camp har nu även Sveriges största bokningskanal för camping, firstcamp.se (http://link.mediaoutreach.meltwater.com/ls/click?upn=CTxMjyigfefHhd8e6Nq9-2BZzwHe-2BXmq-2FCak4oD67PPipu-2FRYyYSPOOuOvenIJoqxy82Ma_B50Ri06w8JvYhUmMJlIYjOagPQ9vUm04ulq76SyOk7Mt5hQHeBFG6789NiItObSIzEp5TFcRXVxS8ybiCX9XJFaV7RkH5YOUELqjfCke8SSkiaFQdoeQhBspI3j6ywc8WX82QHX9rIaixJl4Avh6lqoasROyx2gNT1y-2FdcU8fQ4l7ufgqaHVnNserwKOY863yZ97jnE0IMJBAFT5uoXtqz8YpN7Gy-2BMvEMZFOohQu88nnE-2BhPdHUpHKxPFQnkQRZ-2FjWjI7l3Nfblfq4M-2F9DhRorQX3-2FNuiTBh68pgjjcUdxQFpNbPkx50DRihXkarJEIHaFVPDLrlux1-2B5mBefYjYsk-2BiGylgRkQ9lv-2FEtEvaDkhR14TmAwo5MrwM0qhahznUjKqX5oYvbSnXZcIIxxBiw4F2gRCfAvJ9DJX0JXRP6k-3D), räknat i antal besökare. Under 2020 väntas antalet besökare till sajten bli långt över 3 miljoner. Och onlinebokningen för 2021 har redan öppnat.


08 October 2020, kl 13:00 | Icke regulatoriska

First Camp gör det enklare att hitta låga priser

Som första större campingaktör i världen lanserar First Camp en helt ny onlinefunktion för att göra det lättare för gästerna att hitta låga priser. Nu är det världspremiär för First Camps lågpriskalender, där man lätt kan se vilka datum och på vilka destinationer de lägsta priserna finns. Funktionen är tillgänglig för 36 av First Camps destinationer i Sverige.


08 October 2020, kl 13:00 | Icke regulatoriska

First Camp gör det enklare att hitta låga priser

Som första större campingaktör i världen lanserar First Camp en helt ny onlinefunktion för att göra det lättare för gästerna att hitta låga priser. Nu är det världspremiär för First Camps lågpriskalender, där man lätt kan se vilka datum och på vilka destinationer de lägsta priserna finns. Funktionen är tillgänglig för 36 av First Camps destinationer i Sverige.


14 September 2020, kl 13:00 | Icke regulatoriska

Återhämtning för campingbranschen

Efter en vår präglad av Covid-19-restriktioner har campingbranschen gradvis återhämtat sig under sommaren. För Skandinaviens största campingkedja, First Camp, var omsättningen i augusti bara 8 procent lägre än augusti 2019. För hösten är bokningsläget för närvarande ungefär i linje med tidigare år.


14 September 2020, kl 13:00 | Icke regulatoriska

Återhämtning för campingbranschen

Efter en vår präglad av Covid-19-restriktioner har campingbranschen gradvis återhämtat sig under sommaren. För Skandinaviens största campingkedja, First Camp, var omsättningen i augusti bara 8 procent lägre än augusti 2019. För hösten är bokningsläget för närvarande ungefär i linje med tidigare år.


26 August 2020, kl 13:00 | Icke regulatoriska

Update on the effects of Covid-19 on First Camp

In August First Camp continues to see a negative impact on revenue from the Covid-19 and in particular the cross-border travel restrictions, but to a lesser extent than during spring and start of summer.01 July 2020, kl 13:00 | Icke regulatoriska

Stort intresse bland svenskar för att campa i sommar

Sveriges största campingkedja, First Camp, ser en stark utveckling när det gäller bokningar för juli och augusti. Efter en vår präglad av osäkerhet har försäljningen tagit fart den senaste månaden och i nuläget är bokningarna bara cirka 5-10 procent under motsvarande nivå 2019.


01 July 2020, kl 13:00 | Icke regulatoriska

Stort intresse bland svenskar för att campa i sommar

Sveriges största campingkedja, First Camp, ser en stark utveckling när det gäller bokningar för juli och augusti. Efter en vår präglad av osäkerhet har försäljningen tagit fart den senaste månaden och i nuläget är bokningarna bara cirka 5-10 procent under motsvarande nivå 2019.27 May 2020, kl 13:00 | Icke regulatoriska

First Camp lanserar Yessi och nytt barnkoncept

Barnfamiljer är en av First Camps allra viktigaste gästkategorier. Inför sommaren 2020 lanserar nu Sveriges ledande campingkedja ett nytt barnkoncept med ekorren Yessi i centrum. I samma veva släpps låten Campa med oss. Trots Coronatider satsar kedjan stort på ännu bättre upplevelser för alla yngre gäster inför sommaren 2020.


27 May 2020, kl 13:00 | Icke regulatoriska

First Camp lanserar Yessi och nytt barnkoncept

Barnfamiljer är en av First Camps allra viktigaste gästkategorier. Inför sommaren 2020 lanserar nu Sveriges ledande campingkedja ett nytt barnkoncept med ekorren Yessi i centrum. I samma veva släpps låten Campa med oss. Trots Coronatider satsar kedjan stort på ännu bättre upplevelser för alla yngre gäster inför sommaren 2020.27 March 2020, kl 13:00 | Icke regulatoriska

Företag väljer camping - i coronatider

Det är tuffa tider för hotellbranschen, men för landets ledande campingkedja First Camp har kravet på social distansering gett nya affärer. Många företag söker sig nu till campingarnas företagsboenden, och bland kunderna finns allt från byggföretag till vårdgivare. ”En unik fördel med camping är att gästen har sitt eget boende. På så sätt kan man praktisera social distansering, utan att behöva kompromissa med sin bekvämlighet.”, säger First Camps VD, Johan Söör.


25 March 2020, kl 17:30 | Icke regulatoriska

Uppdatering gällande effekter av Covid-19 på First Camp

First Camp följer utvecklingen noga angående Covid-19 och har vidtagit åtgärder för att reducera kostnader och investeringar, samt för att skapa större flexibilitet i kostnadsstrukturen. Samtidigt bör det betonas att högsäsongen för camping börjar först vid midsommar. Covid-19-frågan har påverkat First Camps bokningsingång negativt under vecka 11-12, men mindre än i många andra resebranscher. First Camp håller destinationerna öppna som planerat.29 January 2020, kl 13:00 | Icke regulatoriska

Skandinaviens största campingkedja storsatsar i Danmark

Rekordstora First Camp blickar mot Danmark. Kedjan förvärvar fyra danska campingar och rekryterar en välrenommerad regionchef, inför sommarsäsongen 2020. First Camp blir därmed Danmarks största campingkedja. ”Detta är bara början på vår tillväxtresa i Danmark” meddelar bolagets VD, Johan Söör.


02 January 2020, kl 13:00 | Icke regulatoriska

First Camp växer i Danmark

Nordens största campingkoncern, First Camp, fortsätter sin expansion. Nu förvärvas Bösöre Strand Feriepark och Skovlund Camping i Danmark. Därmed får kedjan totalt 42 destinationer i Sverige och Danmark.


20 November 2019, kl 13:00 | Icke regulatoriska

Nu lanseras den nya, rekordstora campingkedjan

Nu lanseras nya First Camp, med 2,5 miljoner gästnätter i ryggen, och ett helhetserbjudande som campingbranschen aldrig tidigare skådat. Den rekordstora kedjan vill göra det enklare för campare att upptäcka mer av Sverige. "Vi har både visionerna och musklerna som krävs för att förvalta ett växande intresse för camping", säger vd:n Johan Söör.


09 October 2019, kl 13:00 | Icke regulatoriska

Campingbranschen växlar upp - topprekrytering till Nordic Camping-First Camp

En av resebranschens tungviktare kliver in i campingvärlden, när Nordens ledande campingkedja fortsätter att stärka upp sitt team. Det är den före detta VD:n för både Ving och TUI, Eivor Andersson, som blir ny styrelseledamot i Nordic Camping-First Camps styrelse. Dessutom investerar Eivor i det snabbväxande bolaget. Med sig tar hon viktiga erfarenheter från charterbranschen.


03 October 2019, kl 13:00 | Icke regulatoriska

Sommarunderhållning på de svenska campingarna lockade 40 000 besökare

24 artister på 12 campingar under sex veckor. För landets ledande campingkedja, First Camp, har sommaren handlat om att ta gästernas upplevelse till en helt ny nivå – genom en storsatsning på barnfamiljer och underhållning. En satsning som överträffade alla förväntningar. 40 000 campare ville vara med.


24 September 2019, kl 13:00 | Icke regulatoriska

Rekordsommar för Nordic Camping-First Camp

Nordens största campingkedja, Nordic Camping-First Camp, kan summera en ny rekordsommar. Utöver den generellt positiva trenden för campingbranschen har Nordic Camping-First Camp växt två-tre gånger snabbare än marknaden denna sommar.


20 August 2019, kl 13:00 | Icke regulatoriska

Göran Meijer utsedd till CFO för Nordic Camping-First Camp

Den 22 augusti 2019 tillträder Göran Meijer som Chief Financial Officer (CFO) för koncernen Nordic Camping-First Camp. Göran har tidigare varit CFO i bland annat Besikta Bilprovning och Lekmer.se.


14 August 2019, kl 13:00 | Icke regulatoriska

Ola Enquist utsedd till COO för Nordic Camping-First Camp

Den 1 oktober 2019 tillträder Ola Enquist en ny tjänst som Chief Operating Officer för koncernen Nordic Camping-First Camp. Ola kommer närmast från drivmedelskedjan Circle K där han varit chef för det svenska stationsnätet.


23 July 2019, kl 13:00 | Icke regulatoriska

Nordic Camping bygger den digitala campingen

Nordens ledande campingkedja, Nordic Camping & Resort, fortsätter att investera i digitala lösningar för att förbättra gästupplevelsen. Nu har ett unikt passagesystem öppnat på Nordic Camping Råå Vallar i Helsingborg. Systemet gör det betydligt enklare för gästen att checka in och passera in och ut på campingen.


18 June 2019, kl 13:00 | Icke regulatoriska

Sommarpremiär på Arcusbadet

Dags för ett dopp? Luleåbornas egna äventyrsbad är redo för en ny säsong. Efter midsommar öppnar Arcusbadet, med rekordsommaren 2018 i bagaget. Nu värms dessutom poolerna upp av fjärrvärme – en hållbarhetssatsning som ger ringar på vattnet.


05 June 2019, kl 13:00 | Icke regulatoriska

Svensk campingkedja satsar på företagsresenärerna

Företagen upptäcker nya sätt att bo på campingarna! 2018 ökade omsättningen från företagsbokningar med 48% hos landets ledande campingkedja. Nu lanseras ett nytt alternativ för de som reser i arbetet, smarta och bekväma Strandhem med hotellkänsla – och naturen runt hörnet. ”En enastående utveckling” säger Unni Åström, First Camps VD.


27 May 2019, kl 13:00 | Icke regulatoriska

Nordic Camping först i campingvärlden med flexibel produkt

Som första större campingaktör i världen gör nu Nordic Camping & Resort det ännu enklare för alla campare att vara flexibla. Nordic Campings gäster kommer framöver att kunna boka en flexibel produkt, som kan avbokas oavsett skäl ända fram till dagen innan ankomstdatum. Det ger därmed gästen större frihet än de avbeställningsskydd som är vanliga i marknaden idag.


14 May 2019, kl 13:00 | Icke regulatoriska

Äventyrsgolfbana och hotellkänsla när First Camp Sibbarp-Malmö utvecklas

En blomstrande besöksnäring, och samtidigt ett attraktivt utflyktsmål för Malmöbor. Det är målsättningarna när First Camp satsar på en ny äventyrsgolfbana och ett nytt boende med hotellstandard i Malmö. 2019 investerar kedjan cirka 8 miljoner i sin destination i Malmö. Den 25:e maj är det dags för invigning, och allmänheten är välkomna.


16 April 2019, kl 13:00 | Icke regulatoriska

Hyr husbil - på camping! Nytt koncept lanseras i sommar

Sugen på en husbilssemester i det vackra sommarsverige? I år lanseras Sveriges första helhetskoncept med husbilsuthyrning på camping. Och det kan knappast bli mer aktuellt – hemester, delningsekonomi och glamping i ett och samma koncept. Allt gästerna behöver göra är att dyka upp. 


08 March 2019, kl 13:00 | Icke regulatoriska

Samgåendet mellan First Camp och Nordic Camping & Resort klart

Efter att Konkurrensverket godkänt affären är nu samgåendet mellan den skandinaviska campingbranschens två ledande aktörer, First Camp och Nordic Camping & Resort, klart. Den nya koncernen får 700 anställda och 40 destinationer i Sverige och Danmark.


14 February 2019, kl 13:00 | Icke regulatoriska

Nordic Camping Röstånga nominerad till bästa camping för barnfamiljer

Nordic Camping Röstånga i nordvästra Skåne, strax intill Söderåsen, har nominerats till Sveriges bästa camping för barnfamiljer av den populära sajten Barnsemester.se. Campingen erbjuder bland annat barnklubb, simbassäng och egen sjö med bland annat kanotuthyrning.


11 February 2019, kl 13:00 | Icke regulatoriska

Nordic Camping väljer CompuSoft

Nordic Camping & Resort har tecknat ett avtal med systemleverantören CompuSoft A/S för en ny heltäckande systemlösning för hantering av bland annat onlineförsäljning, bokningar, incheckning och försäljning genom externa digitala kanaler. Avtalet är ännu ett steg i byggandet av en ledande nordeuropeisk campingkoncern.


21 January 2019, kl 13:00 | Icke regulatoriska

Nordic Camping och First Camp bildar rekordstor nordisk campingkedja

En ny, rekordstor nordisk campingkedja tar form när de två branschledarna, Nordic Camping & Resort och First Camp, slås samman och bildar en aktör med starka muskler och skarp framåtblick. Den nybildade campingkoncernen får 700 anställda och har 40 anläggningar i Sverige och Danmark.


14 January 2019, kl 13:00 | Icke regulatoriska

Nordic Camping & Resort överlåter driften av Vansbro camping

Den 1 januari 2019 lämnade Nordic Camping & Resort över driften av Vansbro camping till Vansbro kommun. Campingen har varit campingkedjans överlägset minsta och denna överlåtelse ger bättre möjligheter till att fokusera på övriga anläggningar i närområdet.


Smart Stay

Bättre boende för nytänkande företag Smart Stay är vårt koncept för kort- och...

Läs mer

First Camp Club

First Camp Club Om du gillar camping kommer du att älska First Camp Club. Det är vår egen...

Läs mer

Barnklubb

Campingens bästa barnklubb Sommaräventyr med ekorren Yessi Det är bara hos First Camp du kan...

Läs mer

First Camp Bistro

First Camp Bistro På utvalda First Camp destinationer serverar vi vällagad mat, allt från enklare...

Läs mer

Flex och bas

Mer frihet med flex och bas I andra resebranscher som flyg och tåg kan man välja mellan att boka...

Läs mer

Vintercamping

Tips och inspiration för din vintercamping Kan man campa på vintern? Ja, självklart kan man...

Läs mer

Fiskeresa i Sverige

Du behöver inte åka långt för att uppleva fiske i världsklass. Många av våra destinationer,...

Läs mer

Danska campingplatser

Våra danska campingar Här hittar du alla våra danska campingar. Fyra av campingarna är belägna...

Läs mer

Svenska campingplatser

Våra svenska campingar Här hittar du alla våra svenska campingar. Nära 40 destinationer med...

Läs mer

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

Bucket list 2021

Läs mer

Våra bästa svampplockartips

Läs mer

Cykla mountainbike

Läs mer