Sommarsäsongare på Röstånga – Söderåsen

Familj: Pappa Henrik 53, Mamma Diana 36, döttrarna Ronja 13, Alice 4, Lovis 2
Lever säsongslivet på: First Camp Röstånga – Söderåsen
Bor annars: Skurup
Semestrar i: En Hobby 650 KMFe De luxe Edition från 2019
Lyssnar helst på: Barnens spellistor på Spotify 😄 Tex. Pidde P
Kollar helst på: Bonde Söker fru, Böda Camping, 2 ½ män
Läser helst: Aftonbladet
Instagram: dianablom85

First Camp Söderåsen – Röstånga är en riktig favorit bland barnfamiljer som föredrar roliga aktiviteter och närhet till utflyktsmål. En sak som är säker är att du aldrig har en tråkig stund här under sommaren. Barnklubb med Yessi, minigolf, hoppkuddar och kanotpaddling är bara ett utdrag av de aktiviteter som erbjuds på campingen. Området ligger dessutom precis intill den populära nationalparken Söderåsen och med Skånes alla utflyktsmål ett stenkast bort.

En familj som fastnat för denna skånska pärla är familjen Blomberg/Nilsson, som under 2021 valde att bli säsongsgäster här. Campinglivet är något som länge legat dem varmt om hjärtat. Inte nog med att Röstånga var parets första gemensamma campingresa för 9 år sedan, det var även här de valde att förlova sig samma år! Tjohooo, jippiee, hurraaaa säger vi! Så kul att vi fick vara med på ett hörn! Kanske blir det ett giftemål inom kort på samma camping? 😄

Men det är inte bara mamma Diana och pappa Henrik som älskar campinglivet på Röstånga. Döttrarna Ronja, Alice och Lovis är minst lika förälskade, om inte mer. Varje vinter när säsongen är över så längtar de efter livet i husvagnen och alla roliga sommaraktiviteter. Och vi kan inte annat än att förstå och hålla med, för det är något alldeles speciellt med sommarsäsongslivet. Vi har fått äran att lära känna denna härliga familj lite mer och höra hur deras säsong varit, och nu vill vi dela med oss av deras campinglycka och erfarenheter till er! Så låt oss nu presentera familjen Blomberg/Nilsson.

När tog ni steget till att bli säsongsgäster?

2018 var vi säsongare för första gången på en annan camping, men den saknade tyvärr mycket aktiviteter för barn. För oss är det viktigt att vara på en camping där både vi och barnen trivs, så åren efteråt åkte vi i stället runt till flera olika ställen i Sverige. Men i och med att vi har små barn så saknade vi att vara på ett och samma ställe, och eftersom Röstånga var en camping vi återkom till ofta så föll det naturligt att det blev där vi ville stanna.

Hur kommer det sig att ni valde att spendera sommarsäsongen på just Röstånga – Söderåsen? Hur länge har ni haft säsongsplats här?

Det är första säsongen vi har stått på Röstånga nu under 2021, tidigare har vi bara varit här som återkommande campinggäster. Röstånga passar oss bra för det är lagom avstånd hemifrån, ca 1 timma. Pappa Henrik jobbar dessutom som säljare i hela Skåne och utgår hemifrån, så det passar perfekt.

Vi tycker att Röstånga är en riktigt härlig plats främst för våra barn, då det finns både bad, mycket lek och olika aktiviteter. I år kunde ju tyvärr inte poolen öppna men det löste vi genom att köpa en egen lite större pool till vår tomt och sen fick man besöka friluftsbaden som finns runtomkring.

Okej, beskriv livet som säsongsgäst med tre ord!

Avkoppling, grillning, grannsämja.

Roligaste säsongsminnet?

Gemensamma kräftskivan på campingen med grannarna runt omkring oss. Vi hade ett stort partytält och ”Jerusalema dansen” dansades kvällen lång. Ojojoj, det låter som en riktigt härlig sommarkväll om ni frågar oss!

Och har ni kanske något säsongsminne som är lite knasigt? 😄

Säsongen började lite tufft för vår del då vår tomt lutade lite, så vi fick köra dit asfaltskross. Husvagnen fastnade dessvärre i gyttjan utanför asfaltkrossen så en traktor fick komma och dra upp husvagnen baklänges på plattan. Men när det var klart kunde vi äntligen pusta ut och känna att det till slut skulle bli en härlig sommar!

Har ni några tips till personer som funderar på att testa på säsongslivet?

Kolla över campingområdet innan ni bestämmer vilken camping ni vill stå på, och utgå efter det som ni är ute efter. För att man skall trivas på en säsongsplats har det stor betydelse om man har närhet till de faciliteter man är intresserad av. Ett tips är att prova på att bo på campingen innan för att se vad de är för människor som bor där runt omkring. Vilket bra tips, det tackar vi för! 😄

Vårt säsongsliv på Röstånga – Söderåsen

En regnig dag spenderar vi… i förtältet med familjen med spel o pyssel.
När den svenska sommaren är som bäst tycker vi om att… bada och sola, grilla en god köttbit med tillbehör och givetvis ett glas bubbel till det!
Bästa campingmaten är… grillat i alla varianter. 😍
En pryl vi inte kan vara utan under campingsäsongen är… geting racket!
Vårt bästa utflyktstips är… att vandra på Söderåsen, äta god glass på Hardys i Höör och att köpa färsk mjölk på mejeriet i Stockamölla… (Ligger i närheten av destinationen)

Är du nyfiken på destinationen Röstånga – Söderåsen? Eller kanske på säsongslivet där? Läs mer och anmäl intresse redan idag!