Björkäng varberg
Varberg kallbadhus
Varberg fästning
Varberg stad

Utflyktsmål i Varberg

Inte långt från campingen i Björkäng finner du sommarstaden Varberg med torghandel, shoppinggator, museum, nattliv och mycket mera. Varberg är en stad med många härliga sevärdheter och en spännande historia som är rolig att upptäcka för hela familjen. Här finns historien om Varberg som en kurort där du hittar de kända kall- och varmbadhusen, och här hittar ni den äldre historien från medeltiden med Varbergs Fästning. Det är även här i Varberg du kan besöka Bockstensmannen på Hallands kulturhistoriska museum.

 

Varberg fästning

Sommarstaden Varberg

Med sitt havsnära läge är Varberg sedan ett par år tillbaka även känt som en av Sveriges bästa sommarstäder. De vida långa sandstränderna som du hittar endast fem minuters promenad från centrum, den fantastiska surfingen, utomhuskonserterna och det vackra landskapet lockar varje sommar turister till området.

Du vill inte missa en sommarkväll på Societén där scenen i parken fylls med glad musik och skratt. Vill du uppleva mer av kusten finns en vacker strandpromenad som utgår från Varbergs Fästning och då har du ungefär 2,5 km vacker promenadväg med hav, klippor, sandstränder och fik framför dig. Varbergs innerhamn är även ett trevligt område att besöka och har godkänts med Blå Flagg.

Hemsida: Visit Varberg


JumpYard Trampolinpark

Ta med familjen på ett riktigt roligt äventyr under semestern. JumpYard är nordens roligaste trampolinpark där du kan hoppa loss, lära dig coola tricks eller varför inte prova på klättring eller någon av de interaktiva spelen. Här väntar flera roliga aktiviteter som passar både stora och små! Perfekt aktivitet för en regnig dag eller för dig som bara vill hitta på något riktigt skoj! Närmaste JumpYard ligger i Kungsbacka och dit tar du dig enkelt med bil.

Hemsida: JumpYard