Hoppa till innehåll

Hitta inspiration, husbilsplatser och ställplatser för din semester i husbil

Frihet är att ha ett hem på hjul. Tänk, med husbil har du alltid ditt hem med dig var du än rullar 👌 Att upptäcka nya platser och skapa nya minnen har aldrig varit så enkelt som när du åker på resa i husbil. Stanna en natt eller en helg, eller sväng förbi och säg hej på några av Sveriges allra vackraste platser!

Hemmet är med och sovplatsen är fixad men var ska du slå dig till ro för natten? Vi vill att det ska vara enkelt att hitta nästa resa för dig som planerar en husbilssemester. Därför har vi samlat alla våra destinationer som erbjuder extra bekväma husbilsplatser, ställplatser och såklart härlig inspiration för din husbilssemester på ett och samma ställe – här på sidan!

👉🏼 En husbilsplats är en plats speciellt anpassad för husbil inne på en camping. Här parkerar du smidigt på en ofta hårdlagd yta, och har allt som oftast även en trevlig grönyta eller uteplats intill – hur skönt! Och dessutom kan du njuta av campingens ofta många faciliteter och aktivitetsutbud.

👉🏼 En ställplats är en plats anpassad för en kortare tids övernattning. Här finns ofta tömningsmöjligheter och möjlighet att fylla på färskvatten. Perfekt för dig på genomfart eller om du helt enkelt inte vill åka in på en campingplats. Att övernatta på en ställplats är ofta ett något billigare alternativ än att välja husbilsplats på camping. Det bästa är ju att du väljer vad du föredrar, ellerhur?

Scrolla ner och kolla in våra husbilsplatser och ställplatser i Sverige. Om du vill styra mot solen kommande dagar rekommenderar vi att du kikar in där experterna gör sin grej – här!

Inspiration för nästa semester med husbil

Se hela listan!

Bästa tipsen för din semester i husbil

Se våra klassificeringar och upptäck en ny favorit

Erbjudande!

Töm och fyll på tanken för endast 60 kr

Våra ställplatser

För dig som är på språng, för dig som vill komma extra nära naturen, för dig som vill ha en trygg plats att övernatta på. Välkommen att rulla in på någon av våra ställplatser. Enkelt och smidigt, precis som det ska vara att resa med husbil.

Ställplats Falun

På bara 10 minuter kan du promenera från ställplatsen genom det gamla gruvarbetarkvarteret Elsborg och till Falu stadskärna. Här checkar du enkelt in i automaten som är öppen dygnet runt.

Från
195 kr/natt

Ställplats Gunnarsö

Vid Gunnarsö-Oskarshamn finns nära 50 härliga ställplatser. Dessa ligger vid infarten till campingen med ca 50 m till havsvik och 300 m till klippbad och mysiga stränder. Se aktuella priser i onlinebokningen.

Från
230 kr/natt

Ställplats Nora

Ställplatsen är belägen på Skojarbacken, endast ett stenkast från Norasjön och den omtalat vackra stadskärnan. Boka enkelt via telefon så får du en kod som hjälper när du ska rulla in på området.

Från
175 kr/natt

Ställplats Råå Vallar

Med sandstranden i Råå som närmsta granne finns ställplatser för dig på genomfart, men som vill stanna till och njuta av solnedgången vid strandkanten. Får du mersmak är det helt förståeligt, checka in på campingen och njut ett par dagar extra.

Från
180 kr/natt

Ställplats Stockholm

Vackert belägen precis vid Flatens naturreservat och den vackra Flatensjön finner du Ställplatsstockholm. En trevlig ställplats med dygnet-runt självbetjäning.

 

Från
220 kr/natt

Ställplats Torekov

Dessa härliga platser är belägna vid campingens infart, precis utanför bommarna. Här bor du nära allt som finns att upptäcka i vackra Torekov.

 

Från
220kr/natt

Våra husbilsplatser

Husbilssemester, finns det något härligare? För att du med husbil ska kunna semestra ännu enklare finns det på flera destinationer speciella husbilsplatser för dig som semestrar med husbil. Kanske bär nästa resa med husbilen av till någon av nedan listade destinationer som erbjuder husbilsplatser?

Arcus – Luleå

Campar du med husbil och vill upptäcka den vackra Norrlandskusten? Arcus-Luleå erbjuder fina husbilsplatser med uppställning på såväl hårdlagd yta som gräs!

City – Strömstad

Salta hav och fantastisk utsikt! Låter det som något för dig, då är husbilsplatserna på City – Strömstad nästa stopp på husbilssemestern!

Edsvik – Grebbestad

Styr mot Edsvik – Grebbestad! Campingen erbjuder trevliga husbilsplatser med uppställning på hårdlagd yta och så vanliga campingtomter, såklart.

Ekudden – Mariestad

Husbilssemester vid Vänern – ja tack! På Ekudden – Mariestad finns härliga husbilsplatser på såväl campingområdet som alldeles intill vattenbrynet!

Fläsian – Sundsvall

Vacker etagecamping med utsikt över havet! På Fläsian – Sundsvall parkerar du husbilen för natten och får en fantastisk utsikt på köpet. Kan det bli bättre?

Hagön – Halmstad

På familjepärlan Hagön – Halmstad hittar du trevliga husbilsplatser på campingen alldeles vid lekplatsen och ett stenkast från den långa sandstranden.

Kärradal – Varberg

På familjevänliga Kärradal – Varberg har husbilsplatserna uppställning på grus för bästa komfort och med läge alldeles invid den roliga äventyrsgolfen och servicehus!

Nickstabadet – Nynäshamn

På badparadiset Nickstabadet – Nynäshamn hittar du husbilsplatser i alla storlekar! Liten, medel och stor. Hur bra? Nära badet såklart som gör vistelsen ännu bättre!

Oknö – Mönsterås

Fantastiska husbilsplatser väntar på ö-campingen Oknö – Mönsterås. Alltid nära till havsbad och servicehus såklart. Bekvämt är bäst!

Sibbarp – Malmö

Bekväma och lättillgängliga husbilsplatser med egen latrintömning. Ja välkommen till Sibbarp – Malmö! Platserna för husbil har dessutom egen häck som omsluter platsen, och nära till det mesta!

Skutberget – Karlstad

Skutberget – Karlstad finner du flera nyanlagda husbilsplatser. Här glider du bekvämt in på en asfalterad plats med stenlagd yta intill samt tillhörande grill(!). Och självklart finns det el på platserna. En plats att trivas på!

Solvik – Kungshamn

Gräddhyllan för husbilar finns på Solvik – Kungshamn. Här bor du mitt i kustlandskapet med den berömda Smögenbryggan på armlängds avstånd. Flertalet platser har en mycket trevlig utsikt, välj din plats när du bokar.

Stensö – Kalmar

Husbilssemester i natursköna Kalmarsund, ja tack! På Stensö – Kalmar ligger husbilsplatserna belägna alldeles vid receptionen och en kortis från campingens bistro och roliga lekplats.

Åhus – Kristianstad

Känslan av att rulla in sin husbil på en riktigt trevlig plats är svår att slå. På Åhus – Kristianstad ställer du upp på asfalt med en egen liten uteplats av gräs intill. Så fram med grillen och utemöblerna!

Duse Udde – Säffle

Duse Udde – Säffle finns flera husbilsplatser att välja mellan. En plats på hård asfaltsyta, gräsyta, nära vatten eller natur. Ja, det väljer du helt själv. Dessutom med en magisk vy över Värnen!

Orsa – Dalarna

Ta husbilen till Orsa – Dalarna, en riktig dalaidyll precis intill Orsasjön och den rogivande och lummiga naturen. Här står du på en hård asfalterad yta med en trevlig gräsyta bredvid.

Gunnarsö – Oskarshamn

På mysiga Gunnarsö – Oskarhamn finns fina husbilsplatser inne på campingområdet. Här bor du naturnära och kan njuta av vacker utsikt och den härliga skogsmiljön.

Klassificering på First Camp

Guide till din nya favoritdestination Vad betyder egentligen symbolerna? Våra destinationer är...

Läs mer

First Camp Club

First Camp Club Om du gillar camping kommer du att älska vår medlemsklubb First Camp Club. Som...

Läs mer

Detta händer på First Camp

Renoveringar, förbättringar och nyheter 2022 Nytt år - nya campingminnen att se fram emot,...

Läs mer

Camping med pool

Tips och inspiration på camping med pool Åk på härlig poolsemester i Sverige ☀️ Varma...

Läs mer

Padel på First Camp

Bli padelproffs på semestern Har du hängt med i padelsvängen? Om inte har du chansen nu! We...

Läs mer

Barnklubb

Campingsveriges största barnklubb Äventyr med ekorren Yessi – First Camps alldeles egna...

Läs mer

First Camp Bistro

First Camp Bistro På utvalda First Camp destinationer serverar vi vällagad mat, allt från...

Läs mer

Flex och bas

Mer frihet med flex och bas I andra resebranscher som flyg och tåg kan man välja mellan att boka...

Läs mer

Danska campingplatser

Våra danska campingar Här hittar du alla våra danska campingar. Fyra av campingarna är belägna...

Läs mer

Underhållning & aktiviteter

Rekordmånga aktiviteter väntar i sommar! Närmare 10 000 aktiviteter och tusentals timmar med...

Läs mer

Svenska campingplatser

Våra svenska campingar Här hittar du alla våra svenska campingar. Nära 50 destinationer med...

Läs mer

Säsongsfamiljen

Avkopplande, bekvämt, fridfullt.. och alldeles alldeles underbart! Säsongslivet ändå. Maximal...

Läs mer

Familjestugor

Familjestugor Stugsemester med hela familjen på över 50 destinationer Till dig som planerar...

Läs mer

Hållbarhetsarbete

Ett hållbart semesterval på First Camp 🌱 First Camp är Skandinaviens största...

Läs mer

Yessis bästa tips till en hållbar semester

Yessis bästa tips till en mer hållbar semester -Så kan du som campare bidra 🙌 När...

Läs mer

Att campa på First Camp

Tips och trix före, under och efter campingsemestern! På den här sidan hittar du våra bästa...

Läs mer

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

12 tips på längdskidåkning

Läs mer

7 Oslagbara mountainbikeupplevelser

Läs mer

Utflykter att göra i höst

Läs mer