Ställplats Falun - First Camp Hoppa till innehåll

Naturskönt smultronställe för en aktiv semester

Ställplats Falun

( Ej bokningsbar online )

Ställplatserna är placerade på inhägnad hårdgjord grusyta på gruvområdet. Vid ställplatsen finns en betalstation där gästerna efter betalning får ett kort som går till en entrébom samt till ett intilliggande servicehus. I servicehuset finns duschar och toaletter varav en är handikappanpassad. Vid servicehuset finns även kran för färskvatten. Ej elstolpar.

På bara 10 min kan gäster promenera från ställplatsen genom det gamla gruvarbetarkvarteret Elsborg med byggnader från 1600-talet och till Faluns stadskärna med butiker och nöjesliv.

Falu Gruva

En gång i tiden var Falu Gruva den största koppargruvan i Europa och kallades för Sveriges skattkista. I dag är gruvområdet ett av Dalarnas största besöksmål med aktiviteter så väl ovan som under jord och öppet året om. Här finns upplevelser för alla, utställningar, guidade turer, hantverk, butiker, caféer och en restaurang. Under sommaren finns det extra mycket att se och göra.

Incheckning

Incheckning kan ske när som helst på dygnet (öppet 24 timmar) men utcheckningen är satt till kl. 12.00 då ny dygnsdebitering påbörjas. Ställplats Falun kommer att vara öppen året runt.

Avgift

Avgiften för ställplatsen är 195 kronor per dygn och då ingår husbilsplats, tillgång till servicehuset med dusch och toaletter, påfyllning av vatten. Tömning av grå- och avloppsvatten ingår på Lugnets camping som ligger centralt på nationalarenan/skidstadion på Lugnet i Falun ca 3 km från ställplatsen. Gäller ej oktober-april.
Ej elanslutning.

Hitta hit

Från centrala Falun och tåg- och busstationen är det ca 1 km till Falu Gruva
Falu Gruva, Gruvplatsen 1
Koordinater: 60.60190080, 15.61478910
Hitta hit

Boka med Flex
Flex = Pengarna tillbaka om du ändrar dig

Boka semestern med Flex - då kan du ändra dig fram till kl. 15 dagen före ankomst och få pengarna tillbaka!

Info

Att göra - på First Camp

Vilken blir din nästa destination?

Vill du återuppleva en gammal favorit eller ge familjen nya barndomsminnen? Väljer du någon av destinationerna hos First Camp så får du garanterat en minnesvärd upplevelse. Här hittar du över 40 campingplatser och stugbyar fyllda med aktiviteter, barnklubb och avkopplande service. På platser som tillhör de vackraste i Sverige och Danmark. Börja njuta av din resa redan idag, boka med Flex nu.

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

Sensommarcamping

Läs mer

Din guide till Skåne

Läs mer

11 tips på mindre campingar

Läs mer