Nora – Bergslagen

Kungsgatan 56, 713 32 Nora

Direkt vid sjön och i äventyrliga omgivningar

First Camp Nora – Bergslagen, 3 mil norr om Örebro, är en lugn och barnvänlig campingplats för er som uppskattar naturen och samtidigt vill ha nära till stadens bekvämligheter och utbud. Här bor ni mysigt vid en fin badplats och med flera aktiviteter samt en kiosk.

 

På och kring campingen finns mycket att hitta på för både vuxna och barn. Vid badplatsen kan ni njuta av sköna dopp med tillgång till både bryggor och hopptorn. Eller varför inte hyra kanot eller trampbåt och ta en mysig dag på sjön. Här finns också en lekplats och möjlighet att spela minigolf, beachvolleyboll eller koppla av med en stunds fiske. Alldeles i närheten ligger Alntorps ö dit ni tar er med båten Plaskus.

 

Trästaden Noras charmiga stadskärna ligger endast 10 minuters promenad bort. Här kan ni shoppa i små unika butiker och för den som tycker om att fynda antikviteter och kuriosa är det ett himmelrike. Vill ni upptäcka, lära och se bjuder staden på flera sevärdheter; Göthlinska Gården, bergmansbyn Pershyttan med hytta och gruva och veteranjärnvägen för att nämna några. Dessutom har staden sin alldeles egna lokalproducerade glass.


Vi erbjuder

Frukostpåse
Husdjursvänligt

Aktiviteter

Beachvolley
Cykeluthyrning
Kanotuthyrning
Lekplats
Minigolf
Trampbåt

Praktisk information

Här hittar du mer praktisk information som kan vara bra att veta om vår destination. Vad gäller för WIFI, var finns tömningsstationen eller närmsta hjärtstartaren? Här finner du även våra generella trivselregler som gäller alla campinggäster så att vistelsen blir så bra som möjligt!

 

Avfall
På First Camp jobbar vi aktivt för en bättre miljö och hoppas att du som gäst också gör detta. På våra avfallsstationer sorterar vi bland annat plast, aluminium, glas, papp och tidningar. Instruktioner finns vid varje station.

 

Bommar
Öppna bommen med de koden ni fick vid incheckning.

 

Bussförbindelser
Buss stannar ca 1 km från campingen.

 

Green Key
Destinationen är miljömärkt med Green Key.
Läs mer om arbetet här.

 

Kiosk
Servicekiosken har öppet under vår- och sommarsäsongen. Den fylls upp successivt under våren för att kunna erbjuda sitt fulla sortiment under sommarsäsongen.

 

Tömningsstation
Latrintömning finns i servicehuset.

 

Vägbeskrivning
Googles vägbeskrivning leder in till en väg med genomfart förbjuden. Sväng istället vänster till Bergslagsgatan och senare höger till Heimdalsvägen. Fortsätt på Heimdalsvägen och sväng häger in på Baldersgatan. Fortsätt 200m till campingens infart.

 

WIFI
Just nu finns inget WIFI på området. Vi jobbar för att få det att fungera så snart som möjligt.

 


Öppettider

28 april23 maj
måndagfredag08:0017:00
lördagsöndagObemannat