Lugnet - Falun, mountainbike

Lugnet – Falun

Lugnetvägen 14, 79131 Falun

Naturskönt smultronställe för en aktiv semester

First Camp Lugnet – Falun är belägen i en rofylld och naturskön miljö i östra Falun. Här finns boendealternativ i alla prisklasser, samtliga med den gemensamma nämnaren att de har den stora och moderna idrotts- och fritidsanläggningen Lugnet precis inpå knuten. Campingen är öppen året runt och erbjuder alltid mängder av aktiviteter för er som tycker om sport och friluftsliv. Vi hyr ut längdskidor.

 

På vår camping i Falun erbjuds campingtomter för husvagn, husbil och tält omgivna av lummig grönska. Namnet till trots är det alltid nära till aktiviteter och rörelse på vår camping på Lugnet. Här erbjuds allt från minigolf, boule och sköna promenader i naturreservatet till möjlighet att utöva idrott på elitnivå. På Lugnets fritidsanläggning finns ett stort utbud av motions- och skidspår, cykelleder, sporthall med gym, simhall med separat relaxavdelning samt tempererat friluftsbad med vattenrutschbanor och solytor.

 

Året runt finns det möjlighet att med bergbana och hiss ta sig upp till hoppbackarna och Hopptornet. Där kan ni njuta av en otrolig utsikt över Falun med omnejd och samtidigt besöka VM-utställningen högst upp i Hopptornet.


Vi erbjuder

Frukostpåse
Husdjursvänligt
Sommarlandspaket

Aktiviteter

Äventyrsgolf
MTB
Skidåkning
Strand och bad
Vandringsleder

Praktisk information

Här hittar du mer praktisk information som kan vara bra att veta om vår destination. Vad gäller för WIFI, var finns tömningsstationen eller närmsta hjärtstartaren? Här finner du även våra generella trivselregler som gäller alla campinggäster så att vistelsen blir så bra som möjligt!

 

Avfall
På First Camp jobbar vi aktivt för en bättre miljö och hoppas att du som gäst också gör detta. På våra avfallsstationer sorterar vi bland annat plast, aluminium, glas, papp och tidningar. Instruktioner finns vid varje station.

 

Bommar
Öppna bommen med de passerkort ni fick vid incheckning.

 

Bussförbindelser
Närmsta busshållplats ligger ca 50 meter från receptionen och busstidtabell finns på surfplatta.

 

Green Key
Destinationen är miljömärkt med Green Key.
Läs mer om arbetet här.

 

Hjärtstartare
Hjärtstartare finns i byggnaden bredvid receptionen samt i sporthallen.

 

Kiosk
Servicekiosken har öppet under vår- och sommarsäsongen. Kiosken fylls upp successivt under våren för att kunna erbjuda sitt fulla sortiment under sommarsäsongen.

 

Servicekort
Vid incheckning får ni passerkort/ servicekort. Korten laddas med 5 duschar som ingår, tvättpolletter köps separat.

 

Tömningsstation
Latrintömning för kassetter i servicehus 3.

 

WIFI
WIFI finns på begränsade delar av området vid receptionen, servicehusen, stugor och campingplatser.

 

Öppettider
First Camp Lugnet – Falun har öppet året om.


Öppettider

20 juni10 augusti
måndagsöndag08:0022:00