alt
Bistro Sibbarp - Malmö
Sjöstugan - Älmhult
alt

Hållbarhet på First camp - avfall

Hållbar avfallshantering ♻️

På First Camp jobbar vi med att minska vårt avfall för att skydda miljön och hushålla med naturens tillgångar. Genom att producera mindre avfall kan vi minska vår påverkan och bidra till att bevara jordens resurser. Det kan också leda till kostnadsbesparingar, eftersom mindre avfall ofta innebär lägre kostnader för avfallshantering. Vi vill att det ska vara lätt att göra rätt på våra destinationer, och jobbar aktivt med att engagera våra gäster i källsortering med skyltar och tydlig information.

Så jobbar vi med att minimera mängden avfall

Registrering av mängden avfall

Vi samlar centralt in och följer upp mängden avfall per destination en gång per år, där tillförlitlig data finns. Det gör vi för att kunna följa utvecklingen av våra avfallsmängder och för att kunna få ut viktig data på hur och var vi eventuellt behöver göra förbättringar. 

Källsortering på destinationerna

Vi källsorterar avfall som uppstår på våra destinationer och erbjuder även våra gäster möjlighet att göra detsamma. Det bidrar till minskad miljöpåverkan och främjar återvinning. Genom att låta gästerna delta i källsorteringen ökar vi även medvetenheten kring avfallshantering. Det ska vara lätt att göra rätt!

Papperskorgar i badrum

Alla badrum, toaletter och servicehus är utrustade med papperskorgar. Det ger en praktisk plats för avfall som toalettpapper och hygienprodukter, vilket bidrar till en renare och mer trivsam miljö för våra gäster, samtidigt som det underlättar städningen.

Dispensrar för hygienartiklar

Vi använder inte engångsförpackningar för hygienprodukter som till exempel schampo, balsam eller tvål. Istället finns dispensrar i stugor, personalutrymmen och servicehus.

Hållbar servering utan engångsartiklar

På våra destinationer använder vi varken portionsförpackningar för livsmedel eller engångsartiklar som standard. I våra bistros serveras t.ex. smör, marmelad och yoghurt i återanvändbara behållare som glas, skålar eller tillbringare – portionsförpackningar används endast för takeaway. Vi undviker även engångskoppar, glas, tallrikar och bestick, och föredrar flergångsprodukter. Sugrör och skedar av biologiskt nedbrytbart material, som papper eller trä, används sparsamt om det behövs.

Kanot Sjöstugan - Älmhult

Fördjupa dig i vår Hållbarhetsrapport

First Camp är en del av koncernen First Camp Group. I vår hållbarhetsrapport kan du läsa mer om våra gemensamma mål, satsningar och resultat.