Hållbarhet på First camp - mat
Hållbart, gott och med omtanke
På First Camp strävar vi efter att göra medvetna och hållbara val i alla led av vår matservering. Genom att välja råvaror som är ekologiska, rättvisemärkta eller har låg klimatpåverkan bidrar vi till en bättre miljö, goda arbetsvillkor för producenter och mat av hög kvalitet. Vi prioriterar hållbart fiskade skaldjur, minskar köttets klimatpåverkan, undviker ohållbar palmolja och erbjuder vegetariska och veganska alternativ. Samtidigt arbetar vi aktivt för att minska matsvinn och plastanvändning – för både miljöns och framtidens skull.
- Hållbara råvaror
Vi väljer KRAV-, eko-, miljö- eller rättvisemärkta råvaror när det är möjligt. - Fokus på låg klimatpåverkan
Där märkning saknas väljer vi råvaror med hög klimatpoäng enligt Consupedia. - Hållbart fiskad fisk och skaldjur
Under säsongen 2025 är all fisk och skaldjur MSC-märkt i våra Bistros. - Mindre och bättre kött
Vi minskar köttinköp och väljer kött med låg klimatpåverkan och god djurvälfärd. - Hållbar palmolja
Livsmedelsprodukter som innehåller palmolja ska innehålla RSPO-certifierad palmolja, eller likvärdig certifiering. - Vegetariska & veganska alternativ
Växtbaserade rätter erbjuds – för miljön och för att alla ska känna sig välkomna. - Kranvatten som standard
Vi serverar alltid kranvatten – ett miljövänligt, plastfritt och tryggt alternativ. - Mindre matsvinn
Vi registrerar matavfall för att minska svinn och spara resurser.
Fördjupa dig i vår Hållbarhetsrapport
First Camp är en del av koncernen First Camp Group. I vår hållbarhetsrapport kan du läsa mer om våra gemensamma mål, satsningar och resultat.