alt
alt
alt
alt

Miljöarbete på First Camp 🌿

First Camp är Skandinaviens största campingkedja, och är man stor måste man vara snäll - speciellt mot miljön och vår planet. En av våra starka värderingar som vi dagligen arbetar med är nämligen We Care och därför lägger vi stort fokus på just hållbarhetsarbete.

När du väljer att boka ett boende hos oss på First Camp så gör du helt enkelt ett hållbart semesterval. De flesta av First Camps destinationer är nämligen miljömärkta med Green Key. Vi arbetar ständigt mot våra miljömål och en rad olika saker för att bidra till en bättre miljö och hållbarhet. Allt från källsortering, vattenförbrukning, pantinsamling och vegetariska alternativ i våra bistros, till att de tryckerier vi arbetar med till våra broschyrer och pysselböcker är miljöcertifierade. Häng med så berättar vi mer!

🌟 Våra miljömål 2024

Anordna miljöaktiviteter

Under året ska vi anordna minst två aktiviteter på våra destinationer som är kopplat till miljö och hållbarhet. Exempel på detta hittar du nedan.

Underlätta för gäster

Genom tydlig information ska vi underlätta för våra gäster att bete sig mer miljövänligt under semestern. Hos oss ska det vara lätt att göra rätt!

Minska nedskräpningen

Vi ska minska nedskräpningen ute på våra destinationer genom att nå ut med kunskap och ha skräpplockardagar i samarbete med Håll Sverige Rent.

Mer om våra miljöaktiviteter under året

Yessi på Råå Vallar - Helsingborg

Våra skräpplockardagar ♻️

I samarbete med Håll Sverige Rent kommer vi att anordna skräpplockardagar ute på våra destinationer under året. Det kommer totalt vara 4 dagar, en under sportlovet, påsklovet, sommaren och höstlovet. Varför inte göra naturen en tjänst under semestern? Tillsammans hjälper vi till att göra naturen och vår planet en tjänst, samtidigt som vi har roligt!

- När? 4 gånger under året
- Var? På alla våra destinationer
- Hur? Plocka skräp och gör naturen en tjänst

Jobba på First Camp - Lediga tjänster

Vi släcker ner på Earth Hour 🌍

Earth Hour arrangeras varje år och är världens största miljömanifestation där människor runt hela världen släcker ner för att vända på klimatkrisen. Detta år kommer även vi att släcka ner på alla våra destinationer, var med du med! Oavsett om du är hemma, på camping, i en båt eller på jobbet så kan du också vara med och bidra genom att släcka ner. Tillsammans gör vi skillnad!

- När? 23 mars 2024 kl. 20:30-21:30
- Var? Var du än är
- Hur? Släck ner all belysningen runt dig

Tips till dig som vill läsa mer

Arbetet med Green Key på City - Strömstad

Anna, destinationschef på vår västkustidyll City – Strömstad delar med sig av om hur de arbetar med Green Key på destinationen. Hon ger även sina bästa tips på upplevelser du inte får missa när du besöker mysiga Strömstad.

Så arbetar vår nordligaste destination med Green Key

Vi har träffat Leif, destinationschef på vår allra nordligaste destination Björknäs - Boden för att prata hållbarhet och Green Key. Vilka utmaningar finns med den norrländska vintern och kylan? Häng med på ett riktigt givande samtal!

Yessis bästa miljötips till dig som campar

Vad kan du som campare göra för att bidra till en mer hållbar semester? Här delar Yessi med sig av sina bästa tips och trix! Låt dig inspireras och var med och hjälp oss att bidra till en bättre miljö.

Våra tidigare miljömål på First Camp 💚

Här nedan kan du läsa mer om vilka tidigare miljömål vi haft men som vi fortfarande fokuserar på. Du får även en inblick över alla saker vi gör på våra destinationer kopplat till miljö och hållbarhet.

  • Ökad återvinning och återanvändning
  • Minska pappersanvändningen
  • Gynna den biologiska mångfalden i närområdet
  • Fasa ut antal företagsbilar & minska antalet körda mil
  • Sänka energiförbrukningen med 10% fördelat på antal gästnätter
  • Återvinning av frityrolja

Några av miljöinsatser på våra destinationer

Miljöfokus i barnklubben

Våra barnklubbbsaktiviteter med lyckodjuret Yessi har stort fokus på miljö- och hållbarhet. Yessi sprider kunskap till barnen om miljön och flera av hennes aktiviteter fokuserar på att lära barnen mer om hållbarhet och hur vi kan påverka vårt klimat.

Grön el

Vi köper alltid grön el från förnybara källor, vilket ger en minskad klimatpåverkan. Under vintersäsongen stänger vi även ner många faciliteter som inte behövs för att minska elförbrukningen på våra destinationer.

Björkäng bistro

Miljötänk i våra bistros

I våra First Camp bistros använder vi inte engångsartiklar i plast. Vi ser även till att köpa in miljö- och hållbarhetsmärkta varor som exempelvis fisk och skaldjur som är MSC eller ASC-certifierade. Vi erbjuder även våra gäster vegetariska alternativ.

Miljömärkta rengöringsprodukter

På våra destinationer använder vi alltid miljömärkta rengöringsprodukter när vi städar. De är både skonsamma mot dig och vår miljö. Många bäckar små gör stor skillnad om du frågar oss!

Samarbete med Pantamera

Vi har sedan flera år tillbaka ett samarbete med Panta Mera där flertalet av våra destinationer samlar in pant som varje år skänks till välgörande ändamål. Vi vill göra det enkelt för våra gäster att göra rätt med hjälp av våra pantstationer på destinationerna.

Vattenförbrukning

För att vara snälla mot miljön fokuserar vi mycket på vår vattenförbrukning. Vi minimerar förbrukningen genom exempelvis snålspolande kranar och vi har en begränsad tid på våra duschar för att spara på vattnet.

Elförbrukning

Vi arbetar ständigt med att minska vår elförbrukning på destinationerna. Vi använder exempelvis effektiva uppvärmningssystem och LED-lampor. Vi drar också ut sladdar som inte behöver ligga och ladda i onödan. 

Avfall/källsortering

Vi jobbar aktivt med att minimera mängden avfall samt att vi alltid noggrant sorterar och återvinner vårt skräp. På varje destination finns återvinningskärl där man kan sortera både plast, papper och glas m.m.

Enåbadet - Rättvik vinter

Beläggning året om

Vi erbjuder härliga boenden och upplevelser året om för att få en så jämn beläggning som möjligt och för att minska riskerna för överturism. Hos oss kan du alltså uppleva både varma sommardagar vid havet och fartfyllda äventyr i skidbacken, hurra!

Gynna den biologiska mångfalden

Ett av våra miljömål är att gynna den biologiska mångfalden och därför har flera av våra destinationer insekthotell och fågelholkar på campingområdet. På flera destinationer har både insekter, fåglar, bin m.m.

Compusoft - Ett hållbart bokningssystem

Vi är väldigt stolta över att även vårat bokningssystem Compusoft är ett bra val utifrån ett miljöperspektiv, då det körs av 100% hållbar solenergi.

Camping Malmö - Sibbarp

Skräpplockardagar tillsammans med Håll Sverige Rent

Tillsammans med Håll Sverige Rent arrangerar vi flera gånger om året skräpplockardagar på våra destinationer. Då gör vi rent och snyggt både på och runt om våra campingar i naturen, på stranden m.m.