Klassificering på First Camp

Guide till din nya favoritdestination

Vad betyder egentligen symbolerna? Våra destinationer är klassificerade med tre, fyra eller fem First Camp-symboler. Kanske har du redan lagt märke till detta när du klickat runt på hemsidan och spanat in våra olika destinationer? Klassificeringen finns till som en guide för att du på ett enkelt sätt ska få en snabb uppfattning av destinationen i fråga och hjälpa dig i jakten på din nästa destination.

Bedömningen av destinationerna är vår egen och grundar sig i en sammanvägd värdering av allt från standard och service, destinationens läge och faciliteter på området. I bedömningen utgår vi alltid från förhållandena på den unika destinationen, vilket kan innebära att campingar med samma klassificering kan ha olika standard på olika destinationer. Det finns ju trots allt bara en First Camp Hagön – Halmstad, en First Camp Nora – Bergslagen och en First Camp Ekudden – Mariestad.

Klassificeringen ska ses som en vägledning när du är på jakt efter nästa destination och ska inte förväxlas med begreppet officiell kategori. Vi rekommenderar att läsa mer om destinationens utbud för att vara säker på vad som uppfyller just dina önskemål. Läs mer om respektive klassificering och se destinationerna genom att klicka på puffarna nedan.

Tre First Camp symboler

Bra destinationer, alla med sin egen unika charm. Har ofta en del faciliteter och ett visst serviceutbud.  

Fyra First Camp symboler

Bättre destinationer som ofta har många faciliteter på området och utmärkt läge. Här bor du skönt!

Fem First Camp symboler

Våra bästa destinationer! Har unika lägen med nära till bad. Ofta finns omfattande utbud och fina faciliteter. Här kommer du vilja stanna länge.


Här förklarar vi lite mer!

Tre symboler

Mindre och enklare destinationer med unik charm

Våra destinationer som är klassificerade med tre First Camp-symboler karaktäriseras ofta av att de är mindre och med färre faciliteter på området i jämförelse med våra större destinationer. Här bor du enkelt, lugn och charmigt i naturnära miljöer. Dessa destinationer är alltså ett perfekt val för dig som söker en lugn och mysig campingsemester med en något enklare standard och serviceutbud.

Enklare standard och serviceutbud

Vissa destinationer erbjuder restaurang och enklare butik medan andra har kiosk och där egen matlagning sker i servicehus, vid grillar på campingen eller i det egna boendet. Likadant gäller antal servicehus och faciliteter på destinationerna. I närheten av destinationerna finns ofta härliga utflyktsmål, vandringsleder och andra naturnära aktiviteter. Dessutom erbjuder några destinationer med klassificeringen tre First Camp-symboler även vårt stora aktivitetsprogram under sommarveckorna.

Fyra symboler

Bättre destinationer med fantastiska lägen

Våra destinationer som är klassificerade med fyra First Camp-symboler karaktäriseras ofta av att de ofta har ett större aktivitetsutbud på campingen och möjlighet till massor av härliga upplevelser runt knuten. Detta är destinationerna för dig som söker en härlig campingsemester för alla sinnen. Destinationerna har ofta många faciliteter på området och utmärks av sina fantastiska lägen. Samtliga destinationer med klassificeringen fyra First Camp-symboler har en servicebutik på området där du till doften av nybakat bröd hittar det mesta från grilltillbehör till picknickattiraljer och de mest nödvändiga basvarorna. Flera av destinationerna erbjuder även vårt stora aktivitetsprogram under sommarveckorna.

Fem symboler

Våra bästa destinationer för dig som söker extra allt

Våra destinationer som är klassificerade med benämningen fem First Camp- symboler karaktäriseras ofta av dess unika lägen och slående närhet till bad. Detta är destinationerna för dig som söker extra allt på din campingsemester. Våra svenska destinationer med denna klassificering erbjuder varje sommar ett fullspäckat aktivitetsprogram med barnklubb, utomhusträning och fantastisk kvällsunderhållning. Här finns alltid något att göra och destinationerna erbjuder alltid massor av roliga aktiviteter på campingen. Vad sägs om att hyra cykel, trampbil eller varför inte spela en runda mini- eller äventyrsgolf? På dessa destinationer finns även välsorterade servicebutiker där du bland annat kan säkra dagens första kopp kaffe och under sommarveckorna köpa nybakt bröd till frukosten.

Och kom ihåg, att ingen camping är den andra lik även om detta ger dig lite tips på vägen!