MHF samarbetspartner First Camp

Samarbetspartner – MHF

MHF är en ideell trafiksäkerhetsorganisation med fokus på trafiknykterhet. Vi bildar opinion och driver på för en säker trafik.
Sedan starten 1926 har vi tagit aktiv del i många olika frågor med syfte att höja trafiksäkerheten i Sverige. MHF har bland annat medverkat till att genomföra högertrafikomläggningen, lagstadgade låga promillegränser och användande av säkerhetsbälte.
Vi arbetar i linje med nollvisionen som riksdagen beslutat om – att ingen ska dö eller skadas i trafiken. Vi fokuserar våra insatser på att propagera för trafiknykterhet.

MHF har beslutat att driva en egen nollvision i trafiken: ”Ingen ska dö av rattfylleri”. Den bygger på solidaritet med de människor som drabbas av att det i Sverige görs 12 500 onyktra resor varje dygn. Ingen ska behöva uppleva den sorg som drabbar de anhöriga till rattfylleridödade. Ingen ska heller behöva gå igenom det meningslösa och helt onödiga mänskliga lidande som drabbar de minst 1 000 personer som varje år skadas svårt i olyckor där alkohol eller andra droger är inblandat.

MHF Camping Club

MHF Camping Club är en gren av MHF för dig som är intresserad av friluftslivet med husbil, husvagn eller tält. Du kan vara medlem som enskild person eller som familj.

Medlemsförmåner

Camping Clubens egna tidning Kultrycket utkommer 5 gånger per år. Där hittar du intressanta artiklar och viktiga nyheter. Som medlem i MHF Camping Club erbjuds du också vissa rabatter, aktuella rabatter hittar du på Camping Clubens egna hemsida.

Träffar

Under en stor del av året träffas vi ute i våra sektioner, oftast under veckoslut, med trevliga aktiviteter och väldigt gott kamratskap. Ibland kan även förekomma teknisk utbildning eller annat som vi är intresserade av. Varje sommar har vi en veckolång riksträff någonstans i landet, oftast första eller andra veckan i juli.