alt
alt
alt
alt

Campinglycka och säsongsliv på Tylösand – Halmstad

Familj: Mamma Anna 48 år, pappa Jonas 47 år, barnen Emil 21 år, Olivia 18 år och Maja 12 år
Lever säsongsliv på: First Camp Tylösand – Halmstad
Bor annars: I Värnamo i Småland
Semestrar i: En Adria Alpina 753 HT, 2020 års modell
Lyssnar på: Eftersom Anna är hela familjens, släktens och vännernas ”DJ” (tycker hon) så lyssnar vi oftast på hennes spellistor på Spotify, haha… Det är allt ifrån techno och schlagerlåtar, till Gyllene Tider och Håkan Hellström. 🙌
Kollar på: Melodifestivalen, Let´s Dance, Sveriges Mästerkock, Sport, sport, sport…

Välkommen till Tylösand, ett riktigt sommarparadis som garanterat bjuder på en härlig semesterkänsla och campinglycka som heter duga. Ett stenkast från den långa fina sandstranden och de vackra vyerna ligger vår destination Tylösand – Halmstad och hit återkommer flera familjer och vänner år efter år för att njuta av gemenskapen, aktiviteterna och den härliga stämningen. En familj som garanterat förstått glädjen och lyckan med denna campingidyll är familjen Ahlqvist som består av mamma Anna, pappa Jonas och barnen Emil, Olivia och Maja. Det råder ingen tvekan om att campinglivet ligger nära hjärtat för hela familjen.

Men vad är det egentligen som är så härligt med campinglivet på Tylösand? När vi frågade familjen så var några av anledningarna gemenskapen och den härliga stämningen på campingen.

”Gemenskapen, Sveriges finaste strand, närheten till after beachen, naturen, och framför allt – världens bästa personal med destinationschef Selma i spetsen. De är fantastiska!”

Ja, kanske är det just de meningarna som beskriver campinglivet på Tylösand allra bäst. Något annat vi tyckte var väldigt fint att höra från familjen var att även barnen älskar att spendera tid på campingen. Främst tack vare närheten till vänner alla roliga aktiviteter som arrangeras under sommaren. Familjen Ahlqvist berättar att de åker till husvagnen varje ledig minut som de får över, och att de knappt hinner passera ut genom bommen på campingen förrän längtan infinner sig till nästa gång de kommer tillbaka. Och ja, visst är det alltid lika tråkigt att lämna. Men vilken tur att säsongslivet gör att man enkelt kan komma och gå – precis som man vill!

Vi har lärt känna denna härliga familj lite mer för att få en inblick i deras säsongsliv på Tylösand – Halmstad. Här delar de med sig av deras campinglycka, erfarenheter och tips! Häng med 😄

När tog ni steget till att bli säsongsgäster?

Sedan vi köpte vår första husvagn 1997 så har vi bott på First Camp Tylösand – Halmstad till och från genom åren och fram till nu. Men från 2015 så har vi kontinuerligt haft helsäsong i Tylösand förutom ett år då vi fick för oss att testa husbilslivet. Mer om varför får ni redan på längre ner 😉 Men det blev bara en sommar med husbil för det resulterade i att vi ändå hamnade på Tylösand, då barnen ville åka dit till kompisarna. Det blev många besök på Tylösand med husbilen den sommaren, haha… Så antal år som helsäsong totalt sedan 1997 är svår att räkna ut, men flera helsäsongsår har det blivit här. Vi kommer aldrig att byta camping. Då får de dra ut oss, haha…. 😄

Hur kommer det sig att ni valde att spendera sommarsäsongen på just Tylösand – Halmstad?

Vi älskar den alldeles speciella sammanhållningen som är här. Säsongs- och campinggästerna här är så trevliga och välkomnande. Vi älskar stranden och närheten till nöjesliv. Barnen trivs på campingen och det är det viktigaste. Vill man åka in till stan så är det inte så långt och bussarna går ju regelbundet. Vi gillar helt enkelt helheten med Tylösand tex med havet, stranden, naturen, tryggheten, campingvännerna och nöjena.

Kan det bli någon mer säsong tro?

Det kan vi lova. Vi lämnar inte First Camp Tylösand i första taget. Varje dag går åt att längta dit så fort man är därifrån. Det låter helt underbart om ni frågar oss! Ni är alltid välkomna 🙌

Okej, beskriv livet som säsongsgäst med tre ord!

Frihet, glädje, gemenskap!

Ja, gemenskapen är ju på många sätt hjärtat av campinglivet. Hur upplever ni gemenskapen på er campingplats?

Som vi beskrev tidigare så är just den härliga gemenskapen det bästa med campingen. Alla glada, välkomnande gäster som man har lärt känna genom åren är så fantastiska. Att spontant kunna springa över till någon granne och umgås – den känslan är så härlig och oplanerad!

Roligaste säsongsminnet?

Oj, det var svårt att välja bara ett men alla midsomrar med dans kring midsommarstången på campingen, långbord med familj och vänner, lekar, sånger, m.m. Men framför allt överträffar vi det roligaste säsongsminnet nästan varje vecka i Tylösand med våra strandquiz vi ofta har med säsongsgäster i solnedgången på stranden en ljummen sommarkväll. Det är svårslaget. Så varje quiz vi håller där blir ett nytt roligt minne som är svårslaget. Sen inte att förglömma när vi satt i förtältet 2017 när HV71 tog sitt femte och senaste SM-guld. Sjunde avgörande finalseriematchen och den gick till förlängning och ”vi” lyckas vinna denna täta finalserie. Då tjoades det och firades rejält i förtälten kan jag lova. Vilka otroligt härliga minnen ni delar med er av, man blir nästan avundsjuk att man inte var med!

Och har ni något som kanske är lite knasigt?

Det var ett år när vi hade en annan husvagn och vi precis hade installerat cityvatten. När vi kommer tillbaka till husvagnen efter att ha varit iväg en timme så står vattnet som en fors utmed hela kortsidan i golvhöjd av husvagnen. En slang hade släppt pga. att det var ett för högt vattentryck. Det var översvämning i hela husvagnen, kökslådor, ja, allt, allt, allt. Allt rättade sig till slut med försäkringsbolag, saneringsfirma och värmefläktar. Men sen händer samma sak igen efter en månad. Det visade sig att husvagnsservicekillen hade installerat en cityvattenpump med för högt tryck. Det var då vi tillfälligt gav upp och sålde vagnen och alla campingmöbler och köpte en husbil i stället. Men, som vi tidigare beskrivit, så blev inte den perioden med husbil så långvarig. Nu i efterhand kan vi tycka att detta är ett knasigt minne, men då var vi inte lika glada.

Vad tycker ni är det bästa med Tylösand – Halmstad?

Återigen – gemenskapen, Sveriges finaste strand, närheten till after beach, naturen, och framför allt – världens bästa personal med destinationschef med Selma i spetsen. De är fantastiska! Åh vad roligt att höra. Vi kan inget annat än att hålla med, gänget på Tylösand är riktiga stjärnor! 😄

Har ni några tips till personer som kanske funderar på att testa på säsongslivet?

Ja, fundera inte! Bara gör det. När ni väl har bestämt er och har installerat er på campingen så kommer ni att ha en fantastisk säsong och tid framför er med många härliga minnen. Häng med på de roliga aktiviteterna som campingen anordnar t.ex. barnklubben med maskoten Yessi, tipspromenader, musikunderhållning, träning, mm.

Tack snälla ni för några riktiga grymma tips!

Vårt säsongsliv på First Camp Tylösand – Halmstad:

En regnig dag spenderar vi…. 
i ett gasoluppvärmt förtält med tända ljus, spel och ett glas bubbel.
När den svenska sommaren är som bäst tycker vi om att… ligga på stranden för sol och bad och kanske äta en medhavd lunch.
Bästa campingmaten är… något som legat på grillen. Tex en grillad köttbit med svensk färskpotatis till och en god sallad med fetaost. Mmmmm, mums säger vi! 😄
En pryl vi inte kan vara utan under campingsäsongen är… Badkläder! Det finns alltid tillfälle för ett dopp oavsett väder. Anna och Maja hoppade i havet redan i april förra året. Om än ett snabbdopp.
Vårt bästa utflyktstips är… en cykeltur till Tjuvahålans badstrand för att fiska krabbor med barnen och kanske vänner som hänger på. Jättefin sandbotten och härligt att bada där. En oas där vi ofta befinner oss och ibland har vi tagit med oss något gott att äta dit till kvällen efter bad och krabbfiske.