Campinglycka och säsongsliv på Hagön – Halmstad

Familj: Pappa Christer, mamma Pillan, dottern Nowa 7 år sonen Neo 10 år och fyra katter vid namn Frozt Bamze, Zotis och Chili 
Lever säsongsliv på: First Camp Hagön – Halmstad
Bor annars: i Kronoberg, Småland 
Semestrar i: Husvagnen Tabbert Rossini från 2018 
Lyssnar på: Massor av ljudböcker och blandade listor på Spotify
Kollar på: Barnen älskar Lasse Majas detektivbyrå, men vi vuxna ser helst på Vikings just nu när tid finns
Läser: Hinner tyvärr sällan på grund av studier och jobb.
Instagram: @happy_gymgirl_mom

Att Halmstad är sommarstaden med stort S är ett faktum som är svårt att komma från, och föga förvånande också för den delen. En av tre First Camp destinationer i denna härliga stad är Hagön – Halmstad som ligger ynka 6 kilometer från innerstaden. Destinationen i sig är inbäddad i härlig grönska med det salta västerhavet och en fantastisk sandstrand som närmsta granne. Sommartid bjuds såväl på barnklubbsprogram som kvällsunderhållning och utomhusträning.

Kanske inte så konstigt att den träningstokiga och energiska familjen Fihn från Småland återvänder på sommarsäsong år efter år. När man har mycket energi behöver man också sätt att göra av med den på och då passar Hagön med sina många aktiviteter, stora aktivitetsprogram om sommaren och härliga omgivningar som handen i handsken för denna sprudlande familj som aldrig hoppar galna upptåg, roliga händelser och tillfällen att bjuda på sig själva.

Berätta, när tog ni steget till att bli säsongsgäster?

Vi gjorde vår första ”hela” sommarsäsong 2019 men redan 2018 gjorde vi säsong på prov skulle man kunna säga. Vi trivdes nämligen så bra med campinglivet att vi förlängde vår vistelse om och om igen, så åtminstone halva säsongen spenderades i husvagnen på campingen.

Hur kommer det sig att det blev just Hagön – Halmstad?

Många anledningar! En stor anledning såklart var att barnen trivdes så himla bra och fick massa nya vänner. Dessutom älskar de både barnklubben och den stora lekplatsen på campingen. För oss vuxna var också ett plus i kanten naturiststranden som ligger i närheten plus den härliga naturen omkring campingen som är perfekt för träning.

Hur länge har ni haft säsongsplats här?

Vi har haft säsongsplats här i tre år nu, och planen är definitivt att fortsätta!

Kan ni beskriva säsongslivet med tre ord?

Härligt, spännande och kärlek! 

Gemenskapen är ju på många sätt hjärtat av campinglivet. Hur upplever ni gemenskapen på er campingplats?

Vi har fått så många nya vänner tack vare campingen. Och i år har vi haft helt underbara grannar!

Ert roligaste säsongsminne?

Oj, det finns alldeles för många! Och kanske för galna att berätta om, haha.

Det senaste året har ju varit speciellt på många sätt. Hur har ert år som säsongsgäster varit?

Det har varit helt underbart och campingen har verkligen gjort sitt bästa för att det ska fungera med restriktioner och allt sånt som varit. Mycket är också eget ansvar såklart 😊

Har ni några tips till personer som kanske funderar på att testa på säsongslivet?

Kolla in platsen innan och välj den plats som känns bra för er. När man känner att man hamnat på rätt plats för en själv så är säsong verkligen helt underbart, och blir som ens eget lilla paradis. Det finns inga måsten och ingen stress att packa upp och ner. Man får mer tid till familjen och att koppla av på riktigt.

Vårt säsongsliv på Hagön – Halmstad:


En regnig dag spenderar vi….
 antingen i husvagnen med sällskapsspel eller framför en film och myser. Eller så åker vi iväg på någon rolig utflykt med barnen.
När den svenska sommaren är som bäst tycker vi om att… hänga på naturiststranden som ligger några hundra meter från campingen där det är mycket härligt och socialt folk som man kan umgås med. Fått många nya vänner tack vare den stranden! Annars älskar vi att bara hänga med goa vänner på campingen eller ta oss en cykeltur till olika glasställen. Krabbfiske är såklart också en favorit, särskilt för barnen. Här på Hagön finns mycket roligt att göra på fina dagar!
Bästa campingmaten är… tacos, om barnen får bestämma!
En pryl vi inte kan vara utan under campingsäsongen är… löparskorna, såklart 😊
Vårt bästa utflyktstips är… En sväng till Torekov hamnkrog och Hovs hallar är alltid en bra idé!