Campinglycka och säsongsliv på Solvik – Kungshamn

Familj: Pappa Stefan 39 år, Mamma Åsa 47 år, dottern Tilda 7 år och hunden Lexie
Lever säsongslivet på: First Camp Solvik – Kungshamn
Bor annars: En ort utanför Uddevalla
Semestrar i: Husvagn, en Weinsberg 500
Lyssnar helst på: Radio Sotenäs eller ljudbok/podd
Kollar helst på: Inte så mycket TV om sommaren, men det blir en och annan film!
Läser helst: Mest ljudbok, men korsordstidningar brukar det gå åt en del

Välkommen till Solvik, bästkustens gräddhylla ett stenkast från semestermeckat Kungshamn och den populära Smögenbryggan. Och visst är det så att inte mycket kan mäta sig med havsutsikten från First Camp Solvik – Kungshamn. Att campingen lockar gäster från hela landet, det är med andra ord helt förståeligt. Några som gärna lämnar hemmet och kopplar på husvagnen i början av campingsäsongen för att bege sig till Kungshamn är familjen Loodh Axberg som består av mamma Åsa, pappa Stefan och dottern Tilda på 7 år, och så de större utflugna barnen med egna små knattar, men de har ofta sina egna semesterplaner såklart.

Att familjens säsongsplats mitt i det vackra Bohuslän bjuder på vida vyer och vackra omgivningar är det ingen fråga om. ”Här i Solvik finns det fantastiska ställen att vandra på, bergen är underbara”, säger Åsa.

När tog ni steget till att bli säsongsgäster?

Vi blev säsongsgäster i samband med att pandemin kom, och så hittade vi ju den här platsen som vi har också, den är bara så bra!

Får man fråga vad som gör er plats sådär extra härlig?

Här på kusten är det nästan alltid fint väder, sedan så är det ju alltid skönt att komma till vagnen, här finns inga måsten 😊 omgivningen är underbar, berg, klippor och havet!

Hur kommer det sig att ni valde att spendera sommarsäsongen på just Solvik – Kungshamn? Hur länge har ni haft säsongsplats här?

Detta är andra året vi har säsongsplats här på Solvik – Kungshamn. Men på Solvik har vi varit varje sommar i snart 8 år, så det var en självklarhet att det blev säsongsplats här. Vi älskar campingen, den är fin och fräsch och ligger perfekt om man älskar västkusten. Dessutom är servicen bra och personalen är jättetrevlig.

Okej, beskriv livet som säsongsgäst med tre ord 😊

Fridfullt, enkelt och avkopplande!

Roligaste säsongsminnet?

Det finns många, men det bästa med att ha säsongsplats är ju alla härliga grannar och campare som man träffar.

Och det sämsta? 😉

Det är att ställa upp vagnen varje vår när det fortfarande är lite kyligt ute. Och att det då blir en hel del körande med kärra osv.

Men det är det värt va?

Självklart är det det, absolut är det jättemysigt att tända gasolkaminen och mysa när det fortfarande är kallt, sedan så vet man ju att man går åt rätt håll, snart är sommaren här!!

Det senaste året har ju varit väldigt speciellt på många sätt. Hur har ert år som säsongsgäst varit? 

Året som säsongsgäst har varit perfekt. Man har ju allt man behöver i vagnen. Vi tycker också att alla har tagit hänsyn till varandra genom att hålla avstånd och på så sätt värnar om varandra.

Har ni några tips till personer som kanske funderar på att testa på säsongslivet?

Nej, vi är nya säsongare, så vi tar gärna tips från andra 😊

Vårt säsongsliv på Solvik- Kungshamn:

En regnig dag spenderar vi… oftast i husvagnens förtält med en ljudbok, eller så tar man kläder efter väder och ger sig ut på uppfriskande promenader!
När den svenska sommaren är som bäst tycker vi om att… när det är 25 grader, sol och gärna lite vind, då tar vi vår kanot och paddlar iväg till någon strand.
Bästa campingmaten är… här lagar vi mycket fisk, grillar och gör gärna goda sallader.
En pryl vi inte kan vara utan under campingsäsongen är… bajspåsar till hunden 🙂
Vårt bästa utflyktstips är… Smögenbryggan, Nordens Ark och om det regnar kanske något köpcentrum (Strömstad, Tanum eller Torp) eller en tur till Kungshamn, där finns massor av trevliga restauranger.

Är du nyfiken på destinationen Solvik – Kungshamn? Eller kanske på säsongslivet där? Läs mer och anmäl intresse redan idag!