Campinglycka och säsongsliv på Löttorp – Öland

Familj: Pappa Mattias 33 år, mamma Jessica 29 år, sonen Melvin 2,5 år samt hunden Thia 9,5 år och katten Doris 4 år
Lever säsongslivet på: First Camp Löttorp – Öland
Bor annars: Mysiga Hjo vid Vätterns strand
Semestrar i: En Cabby 800 Caienna från 2012
Lyssnar helst på: Njuter allt som oftast av mixen dagens radiokanal bjuder på
Kollar helst på: Favoriten Stefan & Krister och en hel del barnfilmer såklart
Läser helst: Barnböcker för sonen

Välkommen till Löttorp, sommarparadiset på den solsäkra semesterön Öland. Hit kommer familjer år efter år för att njuta av den öländska sommaren när den är som allra härligast. Campingen ligger endast en kort promenad från den vackra och långgrunda sandstranden som stäcker sig längs med Ölands östra kust och det är aldrig långt till närmsta äventyr. Det är hit familjen Olsson från Hjo kör husvagnen om sommaren för att njuta av en avkopplande semester tillsammans.

Pappa Mattias, 33 år, jobbar till vardags på Volvo och har ett brinnande intresse för amerikanska veteranbilar, något som sonen Melvin, 2,5 år, också hakat på även om fascinationen just nu tycks ligga mest hos häftiga monster trucks. Även musik från samma era spelas gärna i högtalarna. På frågan om Mamma Jessica även är intresserad av bilar så menar hon att absolut är det så, men att sonens och makens intresse för detta tar priset.

Att hunden Thia och bondkatten Doris hänger med till säsongsplatsen på Öland om sommaren är en självklarhet. Thia som i vanliga fall är en mycket lugn dam njuter till fullo när hon får springa längs med strandkanten vid havet. Fullt rimligt, tycker vi!

När tog ni steget till att bli säsongsgäster?

2018 tog vi äntligen steget att prova på det bekväma livet som säsongare. Något vi inte ångrar en sekund!

Hur kommer det sig att ni valde att spendera sommarsäsongen på just Löttorp – Öland? Hur länge har ni haft säsongsplats här?

Först och främst valde vi Löttorp – Öland för att vi trivdes så himla bra på campingen, och sen var ju ett plus i kanten dessutom de stora platserna! Vi har ju både barn, hund och katt så det behövdes, haha. Vi är inne på vårt fjärde år som säsongare, tidigare år campade vi bara under semestern. Dessutom är personalen otroligt välkomnande och ställer alltid upp när man har frågor. Att campingen även erbjuder aktiviteter för alla åldrar och har en fantastisk strand gjorde valet enkelt.

Okej, beskriv livet som säsongsgäst med tre ord 😊

Bekvämt, avkopplande och underbart!

Roligaste säsongsminnet?

Vi har så många härliga minnen härifrån så det är svårt att bara plocka fram ett. Men vår son lärde sig att krypa här på campingen 2019 vilket såklart blir en favorit! Och säsongen 2018 är svårglömd i och med att det var så underbart väder. 27 grader i havet är svårt att slita sig från.

 Och det sämsta? 😉

Vi kan inte komma på ett enda dåligt minne vi har haft under vår tid som säsongare. Vi har vart supernöjda med nästan allt!

Det senaste året har ju varit väldigt speciellt på många sätt. Hur har ert år som säsongsgäst varit? 

Att vara säsongsgäst under pandemin har varit nästan som vanligt. Vi använder vår egen toalett och undviker servicehusen när det är kö. Vi har hållit oss mer för oss själva i den mån det går. Campingens personal har skött städningen väldigt väl.

Har ni några tips till personer som kanske funderar på att testa på säsongslivet?

Välj camping efter just ditt behov!

Vårt säsongsliv på Löttorp – Öland


En regnig dag spenderar vi… gärna med att spela sällskapsspel med varandra eller åka iväg och se oss omkring. Regniga dagar är dessutom perfekta för ärenden och handling om man skulle behöva det.
När den svenska sommaren är som bäst tycker vi om att… njuta av strandlivet och bada!
Bästa campingmaten är… grillat såklart! Det lagas absolut mest hos oss.
En pryl vi inte kan vara utan under campingsäsongen är… grillen 😎
Vårt bästa utflyktstips är… Borgholms slottsruin, mysiga Byxelkrok, trollskogen och Byrums raukar får man inte missa!

Är du nyfiken på destinationen Löttorp – Öland? Eller kanske på säsongslivet där? Läs mer och anmäl intresse redan idag!