cykla på öland
alt
alt
Stränder på öland

Semestra på bästa Öland ☀️

Går du i planerna på att semestra på Öland i sommar? Då har du hamnat precis rätt! Se detta som din guide för den perfekta semestern på Öland. Vi tipsar om bra campingar, schyssta förmåner och trevliga sevärdheter.

Njut av lediga dagar i Sveriges kanske vackraste natur, finaste stränder och bästa väder – dessutom finns det mängder med häftiga besöksmål och roliga aktiviteter att hitta på. Öland kryllar av smultronställen och har allt som behövs för en lyckad semester för både stora och små. Oavsett om ni vill spendera er ledighet med att ha det skönt på stranden, upptäcka fascinerande kulturarv eller med full rulle på fartfyllda äventyr så finns det något för just er. Vi har samlat våra bästa tips runt Sveriges finaste ö, luta dig tillbaka och dröm dig bort till fantastiska äventyr. Här är din guide för en riktigt härlig semester på Öland!

Hitta bästa boendet på Öland

Letar du efter det ultimata boendet för familjens semester, mer än bara en bra camping på Öland? Då har du kommit rätt. Välj om du vill bo på norra Öland eller mitt på ön.

First Camp Löttorp - Öland

Välkommen till natursköna Löttorp - Öland. Här finns ett brett utbud av roliga aktiviteter att roa sig med som äventyrsgolf, trampbilar och en jättestor hoppkudde. Bo ett stenkast från den ljusa stranden, de öppna vyerna och de gröna stråken på norra Öland. På campingområdet finns flera bekvämligheter som butik, bistro och en lekplats för de små. Här kan du även hyra en cykel för att upptäcka de vackra omgivningarna runt destinationen.

  • Gratis aktivitetsprogram och barnklubb
  • Bistro på området
  • Husdjursvänligt
  • Strandnära
Ekerum - Öland Pool

First Camp Ekerum - Öland

På Ölandsidyllen Ekerum - Öland bor du mitt på ön vid Kalmarsund och granne med Sveriges största naturreservat. Strandnära läge med mängder av badmöjligheter och roliga aktiviteter på området. Närheten till Borgholm och Kalmar ger möjligheter till utflykter för shopping, nöjen och sightseeing. Missa inte heller Färjestaden med butiker och ett fint läge precis vid vattnet. Perfekt för er som vill ha nära till allt man behöver!

  • Gratis aktivitetsprogram och barnklubb
  • Bistro på området
  • Husdjursvänligt
  • Pool
  • Strandnära

First Camp Club

Poäng tillbaka och grymma förmåner under din vistelse!

Stanna hela säsongen lång

Varför är det alltid dags att åka hem när semestern är som skönast? Oftast har man ju precis hunnit hitta sina smultronställen, bästa restaurangen och favoritstranden när det är dags att packa ihop. Som säsongsgäst slipper du tänka på detta! Stanna hela säsongen lång, från vårkanten till hösten som invigs av Ölands årliga skördefest.

En familj som vet allt om hur det är att vara säsongsgäst på Öland är härliga familjen Jonsson. Läs mer om deras berättelse och dröm dig bort till sköna dagar!

Sevärdheter och besöksmål på Öland

Hela Öland kryllar av fantastiska platser, så egentligen räcker det att kliva utanför dörren. Men vill du vara säker på att inte missa något har vi samlat några bra tips för dig som vill ha en semester fullspäckat av häftiga upplevelser!

Ta del av historia på Borgholms slott

Vandra runt i slottsruinen och upplev historia. Under sommarhalvåret arrangeras även spännande riddarspel, guidade turer, konserter och utställningar på platsen. Ett perfekt utflyktstips!

Långe erik på Öland

Öland nordligaste spets

Ta en dag och åk norrut, här finns fina besöksmål som man kan passa på att uppleva under samma dag. Bland annat den magiska trollskogen, fyren Långe Erik och den idylliska hamnen med röda sjöbodar i Byxelkrok.

Byrums raukar

Ölands mest kända raukfält! De fascinerande raukarna har sakta mejslats fram under miljoner år av havets ständiga rörelse mot kalkstenen. En otrolig syn under solnedgångstimmen när himlen är magiskt vacker.

Vandra på öland

Vandra i vacker natur

Öland bjuder in till häpnadsväckande natur för både vandring och löpning. Här finns även Halltorpshage som är Sveriges äldsta naturreservat.

cykla på öland

Cykla norra blomsterrundan

Norra blomsterrundan slingrar sig 53km runt den norra delen av Öland. Hoppa på var ni vill, passar både erfarna cyklister och barnfamiljer som vill upptäcka ön.

löttorp öland strand

Upplev långa vita sandstränder

Njut av en heldag på stranden med sköna dopp i havet, långa strandpromenader och varför inte avsluta med en runda beachvolleyboll en härlig sommarkväll.