Campinglycka och säsongsliv på Löttorp – Öland

Familj: Benny 60 år, Berit 56 år, Frida 26 år, Filip 25 år och hunden Casper 6 år.
Lever säsongsliv på: First Camp Löttorp – Öland.
Bor annars: Föräldrar och hunden bor i Lidköping, barnen bor i Stockholm respektive Kungshamn.
Semestrar i: En Kabe imperial780, 2021.
Lyssnar på: Olika listor från Spotify. Vi gillar musik med lite tryck i.
Kollar på: När väder och vind tillåter så är det alltid mysigt att slå på TV:n i Standbytältet.
Läser: Vi har konstaterat att vi läser alldeles för lite. Det borde vi bli bättre på. Lösa korsord är en skön avkoppling.
Instagram:@berithjonsson

På den rofyllda, naturnära och solsäkra destinationen Löttorp – Öland samlas barnfamiljer såväl som kompisgäng och husvagnspar varje sommar för att skapa fina campingminnen. Här kan man njuta av härliga sommardagar nära strand, bad, aktiviteter och den vackra naturen på norra Öland.

Ja, det är svårt att inte bli förälskad i denna sommaridyll, och några som håller med oss om detta är familjen Jonsson – en riktigt erfaren familj när det kommer till säsongscamping. De har nämligen spenderat somrarna på Löttorp – Öland de senaste 15 åren. Ja, du läste helt rätt. 15 hela år, wow! Bara det är ett bevis på att Löttorp är ett riktigt sommarparadis. Familjen Jonsson består av föräldrarna Benny och Berit, barnen Frida och Filip och sist men inte minst hunden Casper som även han får följa med på alla campingäventyr.

Förutom lugnet och närheten till hav och natur så älskar familjen även att umgås med folk på campingen. Och vi tycker att det framgår rätt tydligt att familjen Jonsson verkar vara en väldigt omtänksam, social och hjälpsam familj som gärna hjälper andra gäster på campingen om det skulle behövas. Tänk vilken lyx att få ha dem som campinggrannar! Vi har nu fått äran att lära känna denna härliga säsongsfamilj lite mer. Här kan du ta del av deras erfarenheter, tips och campinglycka, häng med!

När tog ni steget till att bli säsongsgäster?

När våra barn blev 15 år var det dags för dem att söka sommarjobb och då kunde campingen på Löttorp erbjuda dem jobb inom restaurangerna. Och efter det så fortsatte vi att säsongscampa där år efter år. 😊

Hur kommer det sig att ni valde att spendera sommarsäsongen på just Löttorp – Öland? Hur länge har ni haft säsongsplats här?

Vi har under de senaste 15 åren alltid campat på Löttorp. Från början hyrde vi husvagn på plats men under åren blev det att vi köpte egen husvagn. Vi har alltid valt att bo i området Solsidan eftersom det finns vatten och avlopp tillgängligt vid tomten.

Kan det bli någon mer säsong tro?

Ja, självklart! Vi släpper inte vår säsongsplats på Löttorp. 😉 Tjohoo säger vi. Vi älskar när ni återvänder år efter år!

Okej, beskriv livet som säsongsgäst med tre ord!

Friheten, Bekvämligheten, Ständigt solsken på bästa ön.

Gemenskapen är ju på många sätt hjärtat av campinglivet. Hur upplever ni gemenskapen på er campingplats?

Vi tycker att det är en go gemenskap på campingen. Många av gästerna återkommer 1 till flera veckor varje år, vilket gör att det då blir ett fint återseende. Det är en mycket lugn och fin familjecamping. Kommer du till First Camp Löttorp – Öland så behöver du inte vara rädd för att be om hjälp. Vi som ligger säsong kan området och är vana vid att hjälpa till.

Roligaste säsongsminnet?

Alla våffelstunder med grannarna på området Solsidan. Underbart, det låter supermysigt tycker vi! 😊

Och har ni något som kanske är lite knasigt? 😄

Nej inte ännu…

Har ni några tips till personer som kanske funderar på att testa på säsongslivet?

Ja absolut det har vi. Ställer man upp husvagnen på säsong så vill vi tipsa om att det är bra med ett rejält trägolv för att slippa ev. fukt från marken, samt att man väljer en plats där det finns vatten och avlopp. Vi tycker också det är viktigt att välja rätt läge så man både kan få sol och skugga. Sen är det alltid skönt med lite träd vid platsen. Det är också viktigt att ha bra rymd i husvagnen. Vilka bra tips, det tackar vi för! 😉

Vårt säsongsliv på First Camp Löttorp – Öland:


En regnig dag spenderar vi…. Genom att tända lite ljus och mysa med kokkaffet i husvagnen och förtältet. Det är mysigt de få tillfällena som det regnar att lyssna till smattret på tält och husvagns tak.
När den svenska sommaren är som bäst tycker vi om att… Sitta på terrassen, ta en go fika och se när husvagnsekipagen rullar in på området. Det är så kul när det kommer nya gäster och så tråkigt när gästerna åker från campingen.
Bästa campingmaten är… Nog pizzan som levereras från Bistron. Det är självklart även gott när vi lägger godsaker på grillen.  
En pryl vi inte kan vara utan under campingsäsongen är… AC på husvagnstaket.
Vårt bästa utflyktstips är… En tripp till norra udden för att inte helt glömma nämna Skördefesten som avslutar säsongen.