Sommarlovstips First Camp
Sommarlovstips First Camp
Bode Björkenäs pool
Sommarlovstips First Camp

Sommarlovstips för alla åldrar

10 tips för ett sommarlov för alla smaker!

Äntligen sommarlov! Ja du känner ju igen känslan när sommaravslutningen är avklarad och det än så länge bara har gått ett par minuter av den långa härliga ledigheten, den känslan är något alldeles speciellt. Det kan vi nog alla skriva under på. Och nu hägrar ännu ett långt härligt lov!

Här tipsar vi om allt från familjeutflykter, till roliga campingaktiviteter och andra sommaraktiviteter som hela familjen kommer tycka är kul. Vi har såklart rådfrågat våra fantastiska gäster och campare i frågan, och som vanligt är tipsen 👌🏼👌🏼👌🏼

10 bästa sommarlovstipsen för hela familjen

 1. Planera tillsammans
  Samla hela familjen och låt alla komma med förslag! Skriv ner dem på papper och fyll på med nya idéer och tankar allt eftersom. Att längta efter något är ju halva nöjet och när barnen är engagerade blir ju sommarlovet bara ännu roligare för hela familjen!
 2. Självplock!
  Svenska jordgubbar. Finns det något bättre en varm sommardag? Knappast va? Under sommaren finns många så kallade självplock för jordgubbsälskande semesterfirare att hålla utkik efter längs vägarna. En riktigt härlig aktivitet, och du slipper fulgubbarna i botten av butikslådan. Hem till campingen och servera som de är, med lite grädde eller svalkande glass!
 3. Utmana familjen i Padel
  En anledning till att Padelsporten fullkomligt exploderat det senaste året är att sporten är för alla. Det är enkelt att komma igång och reglerna är enkla. Nyhet för sommaren 2021 är att sporten har premiär på flertalet First Camp-destinationer runt om i Sverige. Hitta din destination och boka bana nu! Alla tider släpps två veckor i förväg, så det gäller att vara snabb på bollen.
 4. Monopol, fia med knuff eller pussel?
  Det finns inget dåligt väder sägs det. Men om regnet står som spön i backen är det ju väldigt mysigt att bara slappna av i husvagnen, husbilen eller stugan. Lyssna på regnets porlande och plocka fram favoritspelet. Har barnen börjat tröttna på spelen ni redan har. Kanske är det dags att satsa på ett nytt och låta ungarna välja?
 5. Vattenfallssafari
  Är vi framme snart? Jaaaa… Ja, du vet ju hur det kan låta. Planera in roliga stopp längs vägen så känns inte själva resandet och rullandet lika långtradigt. Vem som helst blir ju uttråkad förr eller senare. Och några små senvägar kan ju rent av vara riktigt roliga. Googla fram vattenfall längs vägen mot er destination. Ta med fika och gör små utflykter längs vägen, eller dagsutflykt när ni kommit fram. 10/10 poäng för både stora och små.
 6. Hyr en cykel! Eller varför inte cykel, scooter och moped i ett?
  Cykel – bästa färdmedlet för nya upplevelser! Man kan stanna och parkera! (nästan) var man vill och det finns så mycket smultronställen som bara väntar på att upptäckas. Många destinationer har cyklar för uthyrning för 150kr/dag. Eller varför inte testa på att hyra en Vässla Bike? Finns på sex First Camp-destinationer från mitten av juni, varav tre redan nu! Glöm inte hjälmen bara!
 7. Gör dagsutflykter
  Åk iväg en sväng! Vad finns i krokarna? Åk iväg efter frukost och hela dagen ligger framför er! Tänk mellan 30-60 minuters bilfärd och vips har du så mycket mer att välja på! Kanske kollar ni upp ett spännande museum, en ny strand, en nöjespark, en vacker vandringsled, ett instagramvänligt café, ett häftigt slott eller en cool butik? Det bästa är ju att man allt som oftast snubblar över ännu fler spännande upplevelser på vägen. Planera tillsammans!
 8. Fiska krabbor
  En klassiker som alltid går hem! Alltid lika roligt oavsett ålder. Det finns ett barn i oss alla, vuxna som tonåringar, och barn då förstås.
 9. Gör semestern till en roadtrip!
  Det bästa med att ha ett hem på hjul är ju förstås att det är på hjul. Möjligheterna är oändliga! Ta västkusten som exempel. En fantastisk kust som fullkomligt kryllar av mysiga campingplatser och spännande utflyktmål längs vägen. Bo en natt eller två och upptäck mer helt enkelt. Tips är att planera i förväg då de bästa platserna på campingarna tenderar att bokas upp snabbt som attan under de klassiska semesterveckorna. Med prisalternativet Flex finns alltid utrymme för ombokning (eller avbokning) fram till kl. 15 dagen före ankomst om planerna ändras! Och du, är du dessutom medlem i First Camp Club får du upp till 5% återbäring i poäng på varje bokning. Poängen använder du som betalning för nästa vistelse såklart 😉 Medlemskapet är gratis så det här är ett riktigt vinnande koncept!
 10.  Sommarskoj på campingen!
  Vecka 27-32 är det aktiviteter och fullt ös på massor av destinationer från Boden i norr till Malmö i söder. Vi bjuder på kvällsunderhållning med sjönsång och quiz, energisk utomhusträning och såklart massor av bus och skoj i barnklubben med lyckodjuret Yessi. Nytt för året är också 12+ club! Det stämmer, inga småsyskon är tillåtna!