cykla på öland

Cykla på Öland

Att cykla på Öland är en fantastisk upplevelse för alla som älskar naturen och friluftslivet. Eftersom ön är långsträckt och omringad av vackra stränder och dramatiska klippformer får du bevittna naturupplevelser som inte går att hitta någon annan stans. Cykla genom landsbyggd och kustsamhällen, upptäck kulturarv längst vägen och njut av en aktiv semester!

 

På Öland finns mängder av fins cykelleder som passar både mer erfarna cyklister och barnfamiljer. Det är en perfekt aktivitet för dig som vill utforska de fins omgivningarna och samtidigt vill ha ett fartfyllt äventyr.

 

Hyr cykel
Har du ingen cykel med dig på campingsemestern kan du enkelt hyra det hos oss på Löttorp – Öland! Välkommen in i receptionen så hjälper vi dig.

Cykla norra Blomsterrundan

På Öland finns mängder av fins cykelleder som passar både mer erfarna cyklister och barnfamiljer. Det är en perfekt aktivitet för dig som vill utforska de fins omgivningarna och samtidigt vill ha ett fartfyllt äventyr. Ett av våra bästa tips är att cykla Norra Blomsterrundan som totalt är 53 km och slingrar sig runt på norra delen av Öland. Rutten går i en cirkel så det är perfekt att ta en dag och utgå från Löttorp och cykla över till västra sidan för att sedan komma tillbaka upp på östra sidan tillbaka till campingen.

Största delen av leden är asfaltsvägar med inslag av vissa sträckor med grusväg. Rutten passar både vår, sommar och höst och det finns mycket fint att se längs vägen, har du tur stöter du på orkidéer och annan växtlighet. Genom att cykla efter skyltningen Sverigeleden och Ölandsleden hittar du rätt.

Leden går förbi:
Sandvik – Jordhamn – Byrum – Vedby – Löttorp – Källa


Fler tips för dig som vill cykla på Öland

Är du en mer erfaren cyklist och gillar att utmana dig själv på landsvägar? Här är några tips.

Är du ute efter en mindre och enklare cykeltur? Kanske tillsammans med barn, vänner eller familj? Öland har flera fina cykelrundor, både korta och längre sträckor. Läs mer här!

Vill du testa på mountainbike och stigcykling? Upptäck alla Ölands MTB-leder här!

Vill du få ännu fler tips? Läs mer på Öland.se