Aktivitet fiske

För naturälskaren

Upplev friluftsliv och fiske på västkusten. Med totalt 46 naturreservat i Halmstad, kan du bekvämt utforska naturen.

 

Om du brinner för cykling, är Kattegattleden ett måste. Leden är 37 mil lång och erbjuder vackra vyer utmed Hallandskusten.

Aktivitet fiske

Friluftsliv & fiske

Inlandet med ängsmark och djupa svampskogar bjuder på rikt friluftsliv. För sportfiskaren lockar lax- och öringfiske i Nissan och Fylleån, och i flera insjöar nappar abborre, gädda och regnbåge. Dessutom finns totalt 46 naturreservat i Halmstad av skiftande naturtyper och djurliv.


Vandring

Vandraren har miltals att upptäcka. Prins Bertils stig är en kustnära vandringsled på 18 kilometer, från Halmstads slott via Tylösand till Möllegårds lummiga naturreservat. Stigen är vältrampad hela året med många sevärdheter, rast- och utkiksplatser.


Cykla Kattegattleden

Upptäck Sveriges vackra västkust längs Kattegattleden och bo hos oss under din resa! Kattegattleden är Sveriges första nationella cykelled som sträcker sig från Helsingborg i söder till Göteborg i norr har ett unikt havsnära läge och bjuder på vackra vyer utmed Hallandskusten. Leden är 37 mil lång, näst intill bilfri och går genom små fiskelägen och sommarstäder som Båstad, Halmstad och Varberg. Längs kusten passerar du även flera historiska platser och intressanta besöksmål. Du cyklar bland annat förbi Tjolöholms slott, Varbergs fästning och Höganäs, som är känt sina familjeägda gårdsbutiker och vingårdar.

Campa längs vägen

För att få ut så mycket som möjligt av denna naturupplevelse så passar väl inget bättre än att stanna till på en camping längs vägen? Här kan du fortsätta vara nära naturen men får samtidigt den bekvämlighet som kan vara härlig och välbehövlig att få efter en dag på cykelsadeln. First Camp har fyra campingar längst leden. Passa på att stanna hos oss i Tylösand, och även Kärradal-Varberg, Torekov-Båstad och Mölle-Höganäs som alla ligger längs vägen.

Sträckan vid Tylösand

Från Tylösand kan du välja att cykla vidare söderut eller norr ut, oavsett vad du väljer så har du en First Camp camping inte långt bort som ni kan övernatta vid. Här hittar du några olika sträckor för cykelsemestern.

Från First Camp i Tylösand till Kärradal

Sträcka 5, 6 och 7 tar dig från Tylösands vackra stränder upp till Kärradal norr om Varberg. Sträcka 5 går från Halmstad ut till Tylösand och upp till Falkenberg, sträcka 6 från Falkenberg till Varberg och en mil norr om Varberg så är du framme på campingen i Kärradal på sträcka 7 som går från Varberg till Kungsbacka. Precis utanför campingen går Kattegattleden så det är svårt att missa. Här ligger Kärradal nära vattnet med en riktigt härlig sandstrand och mysiga stugor. Sträckan är ca 90 kilometer, så några stopp på vägen är att rekommendera.

Från First Camp i Tylösand till Torekov

Sträcka 3, 4 och 5 tar dig från Tylösand ner till sommaridyllen Torekov på Bjärehalvön. Följ sista kilometrarna på sträcka 5 från Tylösand in till Halmstad och cykla sedan in på sträcka 4 som tar dig från Halmstad och sedan ner till Båstad. På denna sträcka får du bland annat se Halmstad Slott, två naturreservat, Tönnersa och Gullbranna och mysiga Laholm som verkligen är värd en avstickare. En bit från leden hittar du även Skottorps Slott med ostbutik och chocolateria samt Skottorps Stengods där du kan testa att dreja. När du väl kommer till Båstad svänger du på sträcka 3 som går ner mot Ängelholm och Höganäs. Trampa ut sista biten mot Torekov och njut av naturen. Här passerar du många mysiga små byar. Sträckan är ca 60 kilometer så några stopp längs vägen kan vara skönt för att vila benen.

Från First Camp i Tylösand till Mölle

Från campingen i Tylösand kan du även cykla Kattegattleden hela vägen ner till Mölle i Höganäs. Det är en sträcka på ca 120 kilometer om ni cyklar via Torekov och Bjärehalvön. Följ sträckan så som du gör från Tylösand till Torekov och fortsätt sedan på sträcka 3 som går utanför Torekov mot Ängelholm, sedan på sträcka 2 från Ängelholm till Höganäs längst den härliga Skälderviken ut på Kullahalvön som är fylld med konst, gårdsbutiker och loppisar. Ett tips är att besöka Krapperups borg när du är i närheten. Ett tips är att spendera en natt i Torekov längs vägen så ni hinner upptäcka de vackra omgivningarna.

Hemsida Kattegattleden

Foto: Oskar Albrektson