Familjen Josefsson

Campinglycka och säsongsliv på City – Strömstad

Välkommen till City Strömstad, en lugn och naturnära camping med hänförande vyer över västkusten. Här säsongar familjen Josefsson, som är välbekanta med Strömstad sedan många år tillbaka. Trots att familjen bor i en lägenhet i hjärtat av staden, har de valt att tillbringa sin säsong på City - Strömstad med sin husvagn. När vi frågade varför just denna plats lockar dem, berättade familjen Josefsson att det är campingplatsens generösa utrymme, dess närhet till diverse faciliteter och aktiviteter i stan, samt den omfamnande naturen som gör det till deras förstahandsval för säsongsvistelse.

Britt-Marie är 74 år och har arbetat som lärare i 25 år. Hon gillar att måla och sticka och visar glatt upp några fina tavlor på Strömstad centrum som hon själv har skapat. Hon berättar att hon och Frank gifte sig när de var unga, hon var 17 och han 20, men de träffades första gången när Britt-Marie var 15 och Frank 19. Hon bodde då i Göteborg och han i Strömstad. Frank har jobbat som byggare hela sitt liv och har drivit ett eget byggföretag. Han gillar att ha olika projekt i gång samtidigt och gillar att läsa mycket.

Här nedan får ni chansen att lära känna familjen Josefssons säsongsliv. Missa inte att ta del av deras bästa campingtips och mycket mer!

Familjen Josefsson

Familjen Josefsson

Familjen Josefsson

Berätta, hur kommer det sig att ni valde att spendera sommarsäsongen på just City - Strömstad? Hur länge har ni haft säsongsplats här?

Vi skrev avtal med City - Strömstad den 27 september 2022. Sedan dess har vi bott här runt 115–120 nätter, året runt. Vi höll på att blåsa bort under nyårshelgen men annars var vi här nästan hela januari till och med. 😉

Anledningen till att vi gillar denna camping så mycket är för att det finns gott om utrymme här. Det är en fantastisk miljö vi bor omkring och med närhet till allt. 😊

Härligt! Vilket är det roligaste säsongsminnet?

Oj, det är mycket roligt som hänt. Men nyårsafton var väldigt mysig. Då stod vi och tittade på raketerna vid den magiska utsikten här på campingen. Det var fint!

Och det sämsta?

Vi har faktiskt ingenting. Här finns inget att klaga på.

Fantastiskt ju. Beskriv livet som säsongsgäst med tre ord!

Ett ord räcker - Gött! 😉 Men med tre ord får vi säga avslappnande, lugnt och skönt.

Den här sommaren har inte vädret alltid varit på topp. Har ni några bra campingtips på vad man kan göra när det är dåligt väder?

Det finns alltid något att göra här, oavsett väder. Vill man åka i väg kan man till exempel besöka Strömstads museum. Annars pillar vi lite med datorn och så kommer barn och barnbarnen på besök hit.

Har ni några tips till personer som kanske funderar på att testa på säsongslivet?

Det är bara att testa. Om man känner sig stressad och vill komma ner i varv så är det här ett perfekt ställe för avkoppling. Här kan man bara sitta och ta det lugnt, vara här och nu. På City - Strömstad har vi ju en så underbar natur, det räcker att ta med sig ett glas vin och sätta sig vid havsutsikten för att bara njuta.

Och slutligen, vad är det bästa med campinglivet? 😊

Det bästa är att campinglivet inte är stressigt, det handlar om att ta det lugnt. Om du behöver vila upp dig på jobbet efter semestern, då har du gjort något fel. 😉 Här kan du verkligen slappna av och njuta av livet. Vi saknar inga aktiviteter här på City – Strömstad. Vill man ha det så kan man bara gå ner till centrum, där finns det mängder av saker att hitta på.

Familjen Josefsson

Familjen Josefsson

Familjen Josefsson

Vårt säsongsliv på City - Strömstad

När den svenska sommaren är som bäst tycker vi om att… 
njuta av havet och bara vara vara ute. Man ska ta tillvara på varje dag!
Bästa campingmaten är… 
Frukosten för oss, den är helig. 😉 Då kan det bli allt från stekt ägg eller scrambled eggs till omelett och bacon. Och olika typer av pålägg också förstås, så som mjukost, marmelad, hårdost, skinka och sallad. På fredagskvällarna har vi dessutom en tradition sen flera år tillbaka och det är att vi alltid äter räkmacka. Ibland äter vi det här i husvagnen, och ibland tar vi med oss dem och sätter oss i Strömsdalen. Och så tar vi lite vitt vin på det. 😉
En pryl vi inte kan vara utan under campingsäsongen är… 
Eltandborste och kylskåp. 
Vårt bästa utflyktstips är… Strömsdalen. Särskilt i maj och juni när det blommor och vrålar med färger.

Är du nyfiken på destinationen City - Strömstad? Eller kanske på säsongslivet där? Läs mer och anmäl intresse redan idag!