Campinglycka och säsongsliv på Björkäng – Varberg

Familj: Pappa Jörgen 49, Mamma Hanna 45, storebror Oscar 9 & lillebror Oliver 2 ½ år.
Lever säsongsliv på: First Camp Björkäng – Varberg
Bor annars: I den härliga textilstaden Borås
Semestrar i: En Hobby 650 KMFe De Lux Edition 2020 på 8,3 m.
Lyssnar på: Blandad musik fr Spotify samt Sommarprat på P1 är favoriter.
Kollar på: Netflix samt Barnkanalen.
Läser: Deckare & krysstidningar.
Instagram:@sjobergshusvagnsliv

På den havsnära destinationen First Camp Björkäng – Varberg, belägen strax söder om Varberg, samlas familjer från runt om landet för att njuta av campinglivet. En kort promenad, och vips, så befinner man sig på den härligt långgrunda sandstranden som är perfekt för barnfamiljer. En av flera anledningar till att denna lugna camping är så populär bland just familjer.

En familj som spenderar hela sommaren på denna Varbergspärla är familjen Sjöberg som till vardags bor i Borås. Och om det är en myt eller ej att många boråsare spenderar somrarna i Varberg lämnar vi osagt – och för dig att ta reda på själv. För den Sjöbergska familjen är husvagnen en nyfunnen kärlek. Förra året byttes nämligen husbilen mot husvagn.

– VI HADE HUSBIL FÖRRA ÅRET MEN KÄNDE OSS LÅSTA TILL PLATSEN VI BESÖKTE, OCH EFTERSOM VI GÄRNA SER OSS OMKRING BLEV DET TILL SLUT EN HUSVAGN, SÄGER FAMILJEN.

Så, ta tillfället i akt och lär känna familjen lite bättre här! Och du, glöm inte kika in på deras Instagram @sjobergshusvagnsliv för härlig campinginspo, campinglycka som smittar och ett och annat campingtips!

När tog ni steget till att bli säsongsgäster?

Under vintern 2020 hade vi endast bokat försäsong och andra campingplatser i Sverige som till exempel i Dalarna, men ändrade till helsäsong. Varför vi ändrade vårt val av säsong berodde dels på att vi ville lära känna vår husvagn och alla dess funktioner i lugn och ro. Men även för att ha nära hem om något skulle inträffa.

Hur kommer det sig att ni valde att spendera sommarsäsongen på just First Camp Björkäng-Varberg? Hur länge har ni haft säsongsplats här?

Vi besökte campingen sommaren 2020 med husbil i två nätter och så fastnade vi helt enkelt för att det var en lugnare camping. Så har vi ju närheten till havet också som såklart är en stor bonus! Sommaren 2021 är vår första säsong här.

Kan det bli någon mer säsong tro?

Absolut och det är något vi redan pratat om o planerar inför nästa år.

Okej, beskriv livet som säsongsgäst med tre ord!

Frihet, trygghet & njutning!

Roligaste säsongsminnet?

När vi skulle installera oss en kall marskväll så kom vi lite sent på kvällen & mörkret föll fortare än vi tänkt. Fick vagnen på plats men fick inte ordning på elen. Hade ju ingen aning om hur det funkade. Lånade grannens el över natten tills vi fick hjälp av receptionen dagen därpå. Nu vet vi vad den lilla brickan ska vara till.

Och det sämsta? 😉

Vi har inte upplevt något av det sämre än… Hoppas slippa det också!

Det senaste året har ju varit väldigt speciellt på många sätt. Hur har ert år som säsongsgäster varit?

Det har varit lätt att hålla avstånd då vi vid dåligt väder hållit oss till husvagnen och vid fint väder har vi varit utomhus. Vi har planerat vår tid då vi går för att diska eller duscha och gör det när inte alla andra gör det. Går lätt att anpassa sig om man vill.

Har ni några tips till personer som kanske funderar på att testa på säsongslivet?

Välj en camping i närheten av din bostadsort, detta gör att du kan utnyttja ditt andra hem till max! Om barn finns i familjen så välj en camping med lite olika aktiviteter, ta med cykel eller bra promenadskor & upptäck omgivningarna. Som här på Björkäng som under sommaren både erbjuder barnklubb plus en hel del andra aktiviteter.

Vårt säsongsliv på First Camp Björkäng – Varberg

En regnig dag spenderar vi…. i vårat förtält med korsord, leksakslek, sällskapsspel samt en
god kopp kaffe.
När den svenska sommaren är som bäst tycker vi om att… äta glass, leka på
lekplatserna och bada i havet.
Bästa campingmaten är… att få något från grillen på tallriken.
En pryl vi inte kan vara utan under campingsäsongen är… Kaffebryggaren alla gånger!
Vårt bästa utflyktstips är… Gekås (perfekt under vår/sensommar!), Öströö Fårfarm (Tvååker), Spökitetsparken vid Varbergs Fästning & Tre Toppar för glass i Träslövsläge, Åkulla bokskogar (mellan Varberg och Ullared). Finns mycket att se och vi fortsätter att upptäcka vackra Varberg.