Isbanan i Luleå

Isbanan är belägen i hjärtat av staden och erbjuder en unik möjlighet att njuta av vintersport och samtidigt ta del av den livfulla stadspulsen. Som besökare har du möjlighet att hyra ishockeyutrustning och delta i spel, eller bara åka skridskor och njuta av den vackra omgivningen. Du kan ta dig runt med barnvagn, rullstol, cykel, skridskor, spark eller ta en härlig promenad. Isbanan sträcker sig hela vägen från Norra hamn till Södra hamn och är drygt 10 kilometer lång. Detta varierar dock varje vinter beroende på hur temperaturen har sett ut. Välkommen att uppleva en av Luleås mest välkända turistmål, med tusentals besökare varje år.

 

Banan är dessutom en central del av Luleå On Ice som är en vinterfestival som arrangeras varje år, läs mer om årets evenemang längre ner!

Luleå On Ice

18-28 februari 2023

Luleå on Ice är en fantastisk händelse som lockar människor från hela världen! Evenemanget förgyller vintermörkret med tävlingar, musik och aktiviteter för alla åldrar. I år arrangeras dessutom ännu fler evenemang och lopp under den nederländska skridskotävlingen Schaatsen Luleå.


Besök Gråsjälören

Isbanan sträcker sig till Gråsjälören, som är en liten ö ett stenkast från Södra hamn i Luleå. Under vintern säljer den lokala föreningen våfflor, kaffe och annat smått och gott. Här finns också en värmestuga och grillplats om du hellre vill ta med dig egen picknick. Varmt välkommen på ett besök!

Hur vet man om det är öppet? Spana så att flaggan är hissad!