Museum och sevärdheter

Linköping brukar ibland kallas för “Flygstaden Linköping”. Här har det tillverkats flertalet olika populära flygplan och det sker utveckling här än idag. I Linköping finner du Flygvapenmuseum som faktiskt blev utnämnt till årets museum 2011.

 

Res tillbaka i tiden och besök Gamla Linköping. Trähus och kullerstensgränder är något du kommer stöta på. När du ändå är i stadskärnan, kan du passa på att besöka populära butiker.

Flygvapenmuseum

Linköping brukar ofta kallas ”Flygstaden Linköping” och det med all rätt! I Linköping utvecklades många svenska flygplan och staden är därmed en central ort för Sveriges flyghistoria. Än idag utvecklas här svenska flygplan. I Linköping finner du Flygvapenmuseum som blev utnämnt till årets museum i Sverige 2011. Här kan du bland annat ta del av den tragiska historien bakom den svenska DC-3:an som sköts ned av sovjetiskt jaktflyg 1952. Väl värt ett besök för både barn och vuxen.

För mer information om museet  läs här >>


Gamla Linköping

Varför inte göra en tidsresa hundra år bakåt tiden och uppleva Friluftsmuseet Gamla Linköping. Här hittar du trähus och kullerstensgränder, museer och mysiga små hantverksbutiker. Vad sägs om en fika på Ragnar Dahlbergs Café?

Mer information om gamla Linköping – klicka här >>


Shopping

Stadskärnan och shoppinggallerierna i och kring Linköping erbjuder små, mysiga butiker och kaféer, såväl som världskända kedjor. Många passar på att ta en tur förbi Linköpings största köpcentrum Tornby, när man ändå befinner sig i närheten. Köpcentrumet har bland annat varuhuset IKEA som magnet.