Bara sport, bara sport, bara massor utav sport

Fotboll och hockey och curling och bandy och golf och stav och häck. Bollar och klubbor och häckar och puckar och släggor och spjut och straff. Ja, kretsar ditt liv kring sport? Våra campingar erbjuder fantastiska möjligheter för alla sportälskare där ute. Snöra på, kavla upp, hoppa i, spänn fast, dra åt, rätta till och njut av semestern.

Träning

Känner du för att röra på dig under din tid på campingen så finns fina möjligheter till det både på området och i närheten. Här ger vi dig lite tips du kan ta del av:

Semesterträning

Behåll styrka och energi i sommar med vårt cirkelträningspass. Ett roligt, effektivt pass med olika stationer där vi jobbar igenom hela kroppen. Alla kan vara med oavsett träningsnivå och det är helt gratis för boendegäster. Obs. Semesterträningen är endast öppen uner sommaren.

Morgonyoga för alla

Vi gör rörelser som motverkar stress, ryggproblem och spända nack- & sätesmuskler. Yogamattor finns på plats. Kom om du vill ge kroppen en härlig start på dagen. Alla kan vara med och det är helt gratis för boendegäster. Morgonyogan är endast öppen under sommaren.

Kanot och Kajak

Vill du uppleva Gränna längst med vattnet? Ta med familjen eller vännerna och hyr en kanot eller kajak. Läs mer på länken nedan.

Läs mer

Gränna MTB-bana

För dig som gillar fartfylld MTB-cykling finns en MTB-bana du bara inte får missa! Njut härlig natur och vackra omgivningar samtidigt som du får cykla!

Läs mer

Vandring och löpning

Området i närheten av Gränna – Vättern bjuder in till fina stråk för både vandring och löpning. Ta dig ut på en joggingtur eller en långpromenad och njut av alla miljöer Gränna har att bjuda på.  

Läs mer

Cykla i Gränna

I Gränna finns det fantastiska leder och cykelturer som du kan uppleva och ta dig runt på två hjul.  I vårt närområde hittar ni goda möjligheter till att ta er runt en dag på två hjul och uppleva fantastisk natur och vyer. 

Läs mer

Golf

Sugen på att ta ett par rundor på golfbanan i sommar? Passa på att besöka Gränna Golfklubb under ditt besök!

Läs mer


Våra vandringstips

I vårt närområde hittar ni goda möjligheter till att ta er runt en dag på två ben och uppleva fantastisk natur och vyer. Runt Gränna finns massor av fantastiska vandringsleder att upptäcka. Fråga gärna oss i receptionen för kartor och tips.

Psst, glöm inte bort:

– Matsäck
– Kaffetermosen
– Vandringsskorna

John Bauerleden

John Bauerleden har fått sitt namn efter konstnären John Bauer. Leden passerar gamla torp, rester av ett kloster, vattendrag och Röttle by.

Läs mer

Holavedsleden

Holavedsleden, som är en av Smålands äldsta leder, går genom ett småländskt skogslandskap och du passerar insprängda tegar och sjöar. Det finns många tillfällen till vacker utsikt längs med leden.

Läs mer

Hallebyleden

Hallbyleden går mellan Klämmestorps kvarn och Hallbystugan, längs med Dunkehallaån och i skog.

Läs mer

Franciskusleden

Vandringsleden Franciskusleden går genom ett vackert landskap nära Vättern.

Läs mer

Biosfärled Uppgränna

Norr om Gränna går denna led som är två rundslingor. I området vandrar du genom lummig grönska, odlad mark, fina gårdar, Uppgränna by och med fantastisk utsikt över Vättern och Visingsö! 

Läs mer

Naturreservat Huskvarnabergen

Naturreservatet Huskvarnabergen bjuder en av de vackrare vyerna över Huskvarna och Jönköping.

Läs mer

Naturreservat Röttle

Röttle by är ett lugnt och naturskönt område vid Röttleån. Här vandrar du bland kvarnar, vattenfall och en småbåtshamn! 

Läs mer

Naturreservat Västanå

Här kan du välja att vandra från tallmo till frodig lövskog. I norra delen av reservatet rinner Röttleån genom en djup ravin.

Läs mer

Grännaberget

Grännaberget bjuder på många vackra vyer över Vättern, Gränna och Visingsö. På toppen hittar du en kaffestuga (öppen sommar tid), väl värt ett besök!  Läs mer

Hitta fler vandringsleder


Vinteraktiviteter

Oavsett om du önskar dig en aktiv- eller avslappnade dag, så har vi aktiviteter i närområdet som passar dig. På Gränna – Vättern har ni chansen att ta del av vintern när den är som härligast. Här har du naturen, skidspåren och många andra roliga vinteraktiviteter i närheten. En kort tur ifrån oss hittar ni även polkagriskokerier som har öppet året runt!

Alpint

Med en kort biltur från oss hittar ni både Järabacken och Strutsabacken, perfekt för alpinåkning som passar hela familjen!

Läs mer

Längd

I närområdet finns det flertalet spår att välja mellan om vädret tillåter, vissa av anläggningarna är spårade och fler har mer än ett spår att välja mellan.

Läs mer

Skridskor

När isen lagt sig bjuder våra sjöar in till fantastisk skridskoåkning.

Läs mer

Pulka

När snön kommit finns det massor med backar som passar perfekt för åkning med pulkan.

Läs mer

Polkargrisar

Många av våra kokerier har öppet året runt! Perfekt vinteraktivitet för alla gottegrosar.

Läs mer

Fiska

Fiska är mysigt året om och i Gränna finns goda chanser för just fiske.

Läs mer

Inomhusaktiviteter

I Jönköping ca. 30 minuter med bil från oss hittar ni flera aktiviteter inomhus. Vad sägs om en dag på Rosenlundsbadet, Leos lekland, Escape House, museum och kanske avsluta dagen med lite bowling?

 Läs mer