Utflyktstips & aktiviteter i närheten

Vill du ha tips på roliga utflykter och aktiviteter i närområdet när du besöker Lugnet? Då har du kommit rätt! Här har vi samlat flera tips med allt från fartfylld gokart till äventyr i gruvor och fängelseceller. Ta med familj och vänner och gör dig redo för ett riktigt roligt äventyr under semestern. Här nedan ser du våra bästa tips. Vill du ha fler tips på utflykter och aktiviteter i närområdet kan du alltid kontakta oss i receptionen så hjälper vi dig.

Gokartarena Dalarna

Vad sägs om ett riktigt fartfyllt äventyr? På Gokartarenan Dalarna kan du åka eldrivna gokarts och här väntar en 400 meter lång bana med hela 10 kurvor, det är dessutom Sveriges första 2-våningsbana! Ta med familjen på ett roligt äventyr och tävla mot varandra. En perfekt utflykt under en regnig dag eller för dig som bara älskar fart! I arenan finns dessutom en storbildsskärm så att ni enkelt kan se varvtider och tävla mot varandra!

Surfa in på Gokartarenan Dalarna och få 20% rabatt på gokart när du bokar online med koden: firstcamp20

Du måste vara minst 140 cm för att få köra.

Läs mer och boka här.


Prison Island

Är du redo för ett riktigt fängslande äventyr? Ta med familj, vänner eller campinggrannar och åk till Prison Island i Borlänge som är ett upplevelsecenter för alla åldrar. Här får ni tillsammans dela in er i lag och ta er in i olika celler för att lösa kluriga uppgifter tillsammans.

Ni löser uppgifterna tillsammans och samlar så mycket poäng som möjligt - allt under tid! Prison Island är ett riktigt roligt äventyr för både stora och små där ni tillsammans får samarbeta, ha roligt och klura ut spännande uppgifter.

Läs mer om Prison Island här.


Äventyrsgruvan Tuna Hästberg

Gör dig redo för en fantastisk upplevelse under jord! I Äventyrsgruvan Tuna Hästberg väntar flera roliga äventyr som passar både kompisgänget, barnfamiljen, kollegorna eller campinggrannar. Här finns olika äventyrsturer där du tillsammans med guider klättrar ner i gruvan och upptäcker allt magiskt under jord. Turerna finns i olika svårighetsgrader så du enkelt kan anpassa just hur ni vill ha det.

I gruvan finns dessutom en unik och mäktig bastu som du inte får missa! Häng med på en guidad bastuupplevelse som du sent kommer att glömma.

Läs mer om Äventyrsgruvan Tuna Hästberg här.


Falu Gruva

Upplev ett spännande möte med Sveriges historia i Falu Gruvas mäktiga salar och vindlande gruvgångar till 67 meters djup. Vi har guidade visningar året om och en visning tar ca 1 timma.

Gruvmuseet

För länge sedan, långt innan Falun eller ens Sverige fanns, upptäcktes att berget på den här platsen gömde på skatter. Här fanns kopparmalm som genom hårt arbete och nytänkande kunde omvandlas till  koppar. Välkommen till första delen av det nya Gruvmuseet. Läs mer och se öppettider här!


Carl Larssongården

Carl Larsson-gården är namnet på stugan Lilla Hyttnäs i byn Sundborn utanför Falun i Dalarna. Mellan åren 1889 och 1912 förvandlade makarna Carl Larsson och Karin Bergöö-Larsson sin bostad till ett av Sveriges mest omtalade hem. Sedan 1946 förvaltas och vårdas Lilla Hyttnäs av Carl och Karin Larssons släktförening och är tillgänglig för allmänheten.

Carl Larsson-gården i Sundborn är en ikon inom svensk heminredning och familjeliv. Läs mer och se öppettider här!