Kanalbåt från Lunde

Kanalbåt från Lunde
Allmän information om kanalbåtarna och Telemarkskanalen finns på telemarkskanalen.no Båtarna Victoria och Henrik Ibsen avgår en gång per dag uppför eller nedför Telemarkskanalen från mitten av maj till september/oktober. De möts cirka 200 meter ovanför Lunde sluss, precis utanför Telemark Kanalcamping. En tredje båt (Telemarken) går tur och retur Akkerhaugen – Lunde från mitten av juni till en bit in i augusti.

 

Av- och påstigning är möjligt vid alla slussar. Information om hållplatser, tidtabell och turtips finns på telemarkskanalen.no.

 

 

Transport med Kanalbåten
Kanalbåtarna kan transportera kanoter, kajaker och cyklar till och från alla ordinarie hållplatser längs kanalen. Du behöver inte själv åka med båten, men gör det gärna om du har möjlighet. Om du inte ska åka med båten och hyr utrustning från oss kan vi hämta/lämna utrustningen vid Lunde sluss mot en avgift på 50 NOK (2022) per kanot/kajak. Båtbiljetten för kanoten/kajaken och eventuellt dig själv beställer du separat från Telemarkskanalen för den aktuella sträckan.

 

Tänk på att båten bara går en gång om dagen, så kontrollera tidtabellen för att se när du behöver vara på plats för att ta emot utrustningen från oss eller skicka utrustningen i retur till oss.