Aktiviteter för familjen

Upplev Kullabergs vidunderliga natur från havet med spännande vikar och trolska grottmynningar. Båttur utgår från Paradishamn vid Kullens spets.

 

Om vattenlivet inte lockar lika mycket, finns det alltid möjlighet att klättra i Kullaberg – södra Sveriges i särklass största klätterområde.

 

För dig som älskar hästar, erbjuds det hästridning på islandshästar.

Tumlarsafari

Åk på tumlarsafari och upplev Kullabergs vidunderliga natur från havet med spännande vikar och trolska grottmynningar. Tumlaren är Sveriges minsta tandval och Kullaberg är bästa stället i Sverige för att spana på de fascinerande små djuren. Båttur utgår från Paradishamn vid Kullens spets.


Klättring

Kullaberg erbjuder en mängd möjligheter för klättringsfantasten. Kullaberg är södra Sveriges i särklass största klätterområde med ca 700 leder. Klätterguider kan du köpa i vår reception. Man kan också prova på att klättra med Mölles äventyrsspecialister – Mölle kajak & klättercenter. Klättringen anpassas till individuell nivå och inga förkunskaper krävs.


Ridning

Kullbergs islandshästar erbjuder hästridning på islandshästar. Passa på och njut av Kullabergs vackra skogar och ängar från hästryggen. Här kan du bland annat rida långtur till Mölle, följa med ut på fikaturen eller följa med på en kort tur runt i vackra Kullaberg.

Hemsida: Kullabergs islandshästar


Skatepark

I närliggande Höganäs finns en ny och modern skatepark som faktiskt är nordvästra Skånes största. Ett mecka för den skateintresserade!


Kullen Dyk

För härliga undervattensäventyr

Med dykbåten “Röde Orm” kan Kullen Dyk ta med dig till de absolut bästa dykplatserna Kullaberg har att erbjuda. Kullaberg med omnejd bjuder på fantastiska natur- och vrakdyk.
De dyker dagligen under sommarmånaderna (juni-augusti) och på de flesta helgerna där utöver (när vädret tillåter).

Lär dig dyka med Kullen Dyk

Som ett PADI 5-star Dive Center kan Kullen Dyk erbjuda ett komplett utbildningsprogram – från nybörjare till instruktör!

Med Kullen Dyk lär du dig dyka på Kullaberg, ett av Sveriges förnämsta dykvatten. Kulle Dyk har egen båt och kan därför erbjuda kursdyk på de finaste dykplatserna. De har också mer än 30 års erfarenhet av dykning kring Kullen.

Om PADI – utbildningsorganisationen

PADI är världens största utbildningsorganisation inom dykning vilket innebär att ditt dykcertifikat är giltigt vart du än reser.

Hemsida: Kullen Dyk

Telefon: 042-347714

Email: kullen.dyk@kullendyk.nu

Foto

Kullen Dyk


Upzone höghöjdsbana

Är du sugen på nästa utmaning, vill komma över din höjdrädsla eller lära känna dig själv i extrema situationer?

Nu är det dags att komma över dina rädslor samtidigt som du har roligt. Klättra från plattform till plattform uppe bland trädtopparna, svinga dig i nät, balansera på vajrar och kasta dig ut i en linbana.

På höghöjdsbanan i Ängelholm, ca 3 mil från campingen, är säkerheten prio ett och du rör dig hela tiden under uppsikt av utbildade instruktörer. Du kan alltså slappna av och njuta av omgivningen! Äventyret börjar med en säkerhetsgenomgång innan du med spänning och engagemang beger dig upp i banorna.

En sak är säker, här testar du dina gränser och upptäcker nya färdigheter hos dig själv! Så tveka inte och boka nästa utmaning redan idag.
Det kommer finnas fasta tider under hela sommaren, men det går också bra att boka en egen tid för din grupp.

Välkommen!

Hemsida: Upzone