Något för hela familjen

Inte nog med att Skara erbjuder Skandinaviens största vattenland, här finns också mängder med andra härliga upplevelser för hela familjen. Äventyr såväl som lugna sköna dagar!

Sommargården Plantering – En lugn och skön sommaroas

Bara 1,5 km norr om Skara ligger Sommargården Plantering, en vacker grön och familjevänlig oas. Sommargården erbjuder kaffeservering med hembakat, programkvällar, boulebana, fotbollsplan, 12-håls minigolfbana och lekplats. Intill gården finns också ett motionsspår. Caféet har något för alla smaker, från hembakade fikabröd till läckra smörgåsar och glass för de varma sommardagarna. Njut av fikan i trädgården eller på den mysiga verandan.

Läs mer


Järnvägar och järnvägsmuseum – En resa i tidstypisk miljö

Res som på farfars tid och hoppa på det gamla ångloket från 1900-talet och res genom en sagolik natur längs den smalspåriga järnvägen till Lundsbrunn. Dunket från spåret, doften av stenkolsrök och den fantastiska utsikten från fönstret är spännande för både barn och vuxna. Framme i Lundsbrunn kan du passa på att fika på järnvägscaféet som är öppet alla trafikdagar. Förutom gott fikabröd erbjuder caféet souvenirer, filmer och vykort att köpa. Har ni med egen matsäck kan ni avnjuta den i järnvägsparken. Och för er som vill luta er tillbaka helt finns golfrestaurangen och den lokala pizzerian.

Under juli månad är järnvägsmuseet öppet för dig som vill studera lok, vagnar, gamla fotografier och allehanda äldre järnvägsattiraljer i en tidstypisk miljö.

Läs mer


Bokäventyret – En rolig och lärorik historia

I hjärtat av Skara finner du det gamla biblioteket där Sveriges första lek- och lärarutställning om bokens och skriftens historia äger rum. Här kan hela familjen utforska Bokäventyret genom lek- och pysselstationer, från runstenar och boktryckarkonst till barn- och ungdomslitteratur genom tiderna. Bokäventyret är en interaktiv utställning som sträcker sig över generationer, där nyfikenhet och upptäckarglädje stimuleras genom att klämma, röra och dofta. Här finns många rum och hörn som lockar till lek och rollspel!

Läs mer


Jula äventyrsgolf – Finslipa puttningstekniken bland grönska och Kinnekullestenar

Jula äventyrsgolf är landets största i sitt slag. Här erbjuds en böljande bana med 12 hål och upp till 40 meter lång bana. Den spektakulära banan är helt unik i sin utformning. Här finns en bäck och två vattenfall som är omslutna av vackra Kinnekullestenar, hämtade från bygden. Även om golfbanan är byggd i mästerskapsklass och används för professionella tävlingar är den självklart till för alla som älskar äventyrsgolf, stora som små.

Beroende på hur spelet går finns Jula hotellets härliga uteservering för dig som behöver slicka såren efter förlusten, eller fira segern med en god bit mat.

Läs mer