klassresa familj
Att campa på first camp
alt
pool yessi

Att campa på First Camp

Tips och trix före, under och efter campingsemestern!

På den här sidan hittar du våra bästa how to-tips vad gäller allt från var du bäst hittar inspiration för nästa campingsemester till hur du checkar in som smidigast och svar på frågor som när man egentligen väntas checka ut och hur man gör om man vill campa på en specifik campingtomt. Häng med!

Inför campingsemestern

First things first, börja med att fundera på vad du vill ha ut av din nästa campingsemester? Älskar du salta bad? Är hunddusch ett måste? Aktivitetsprogram? Restaurang? Ja funderingarna kan vara många, men bland över 55 destinationer i Sverige, Norge och Danmark finns goda chanser att hitta en destination som är perfekt för just dig och dina önskemål.


Hitta rätt destination för dig

Det är enklare än du tror. Om du klickar runt bland destinationerna på sajten får du en enkel och smidig överblick över vad destinationen erbjuder. Dels genom campingens klassificering som ger en sammantagen bedömning av campingens standard, service, läge och faciliteter och dels genom symbolrutan som anger de vanligaste faciliteterna och information som kan vara bra att veta.

Frukostpåsen går att boka online mellan september och maj. Under sommarmånaderna finns oftast bröd, smör och andra frukostartiklar i våra servicebutiker på campingen.


Campingtomt eller stuga?

Samtliga First Camp-destinationer från idylliska Boden i norra Sverige till trevliga Norsjö i Norge och härliga Frigård i södra Danmark erbjuder såväl ett stort utbud av campingtomter för tält, husvagn och husbil som mysiga glampingtält och stugor i alla storlekar och prislägen. Vissa destinationer har dessutom speciella husbilsplatser för dig med husbil. Och om du bara ska göra ett snabbt stopp på vägen kanske någon av våra ställplatser är det perfekta valet för dig.


Inspiration för dina intressen

Vi älskar att inspirera kring camping och publicerar allt som oftast nya härliga artiklar för campinglivet. Vad sägs om en husvagnssemester på västkusten, en husbilsturné längs östkusten eller en mysig campingsemester i fantastiska Skåne? Letar du efter nästa mountainbikeäventyr, nybörjartips för camping eller bästa destinationerna för svampplockning? We got you!

Vill du ha tips, inspiration och erbjudanden – före alla andra? Då vill vi tipsa om att prenumerera på vårt härliga nyhetsbrev som alltid är fullspäckat med roligt innehåll. Scrolla längst ner på sajten så kommer du till formuläret!


Hitta billigaste priset

Ja du läste rätt. Vi på First Camp är stolta över hur enkelt det är att boka en campingsemester med oss. Och för all del även tältsemester, husbilssemester eller en mysig stugweekend. I vår fantastiska lågpriskalender är det lätt som en plätt att söka och hitta bästa priset för den eller de destinationer som just du är intresserad av. Låt oss ta ett exempel! När du klickat in i lågpriskalendern väljer du enkelt vilken boendeform du föredrar.

Därefter klickar du lika enkelt i vart någonstans i Sverige du vill åka. Eller vilken parameter som är viktig för just dig. Du kan även klicka i vilken budget du har och när du önskar åka.

Vips får du en härligt överskådlig lista över alla destinationer som matchar dina valda parametrar. Här ser du snabbt och enkelt lägsta priserna och kan även enkelt jämföra priser mellan olika destinationer.


(Oftast) inga bokningsrestriktioner

Kanske har du varit i fjällen eller åkt på charter någon gång och känt dig styrd av att du måste boka ett visst antal dagar med en viss ankomstdag? På de flesta av våra destinationer finns inget sådant. Nåväl, under högsommaren, högtider och vissa event kan bokningsrestriktioner förekomma, men oftast har du helt fria händer att boka hur lång eller kort vistelse som du vill. Information om restriktionerna ser du vid bokningstillfället när du söker efter datum att boka.


Allt för en flexibel semester

När det är dags att boka din vistelse, antingen online eller via telefon finns det alltid två priser att välja mellan – Flex och Bas. Flex och Bas är tillgängliga på samtliga destinationer. 


Välj din favoritplats

Vill du vara säker på att bo granne med bästa kompisarna eller vill du helst ha den där campingtomten eller stugan med så fantastisk utsikt? Då ska du såklart ta tillfället i akt och välja plats! När du har klickat på Boka Nu

får du alltid frågan om du vill välja en specifik plats från campingkartan eller om du vill bli tilldelad en plats automatiskt. Om du bokat en tåg- eller flygbiljett någon gång känner du säkert igen dig. Visst är det smidigt?


Är du medlem i First Camp Gold är en av förmånerna att du kan välja din favoritplats kostnadsfritt.


Boka och börja längta

Nu kvarstår bara att fylla i dina uppgifter och välja ett betalsätt som passar dig. Alla betalningar görs med Klarna så här finns stor valmöjlighet, allt för att möta just dina behov.

Vill du ha lite extra vägledning eller helt enkelt hjälp att boka? Då kan du alltid lyfta luren och slå in numret till din destination eller vårt Contact Center som gärna hjälper till och som nås på 0771-101 200 eller via mail på hej@firstcamp.se.


Åldersgränser

För att checka in på våra destinationer måste du som gäst vara 18 år fyllda om du inte bor med målsman. Dock kan det under vissa särskilda perioder under året förekomma en höge åldersgräns på vissa destinationer. Barnfamiljer är såklart alltid välkomna. När en högre åldersgräns förekommer får du som gäst informationen i bokningsflödet genom en pop-up ruta som berättar vad som gäller de specifika datumen.

Syftet med åldersgränsen är att säkerställa att alla våra gäster kan åtnjuta en lugn och trygg semester hos oss.


Kontantfritt

Alla våra svenska destinationer är kontantfria. Det betyder att du slipper krångel med blöta sedlar på stranden och mynt som kommer bort. Vi accepterar självklart alla vanliga betal- och kreditkort.


Semestra med husdjur

Självklart är din päskling välkommen att semestra med dig. På samtliga First Camp-destinationer välkomnar vi din fyrbenta vän till den bästa semestern i hela världen. Vänligen observera att ditt djur alltid ska hållas kopplad på campingområdet.

Vi har även flertalet stugor som välkomnar djur! Om stugan är husdjurstillåten eller ej ser du bland symbolerna på stugans sida. En avgift tillkommer per husdjur och vistelse.


Du är väl medlem i First Camp Club?

Om du gillar camping kommer du att älska First Camp Club. Det är vår egen medlemsklubb som ger dig bonuspoäng, unika rabatter och erbjudanden. Det är helt gratis att vara medlem och du hittar klubben i vår app First Camp (finns på AppStore och Google Play) och online här på vår hemsida. Billigaste priset finns alltid online!


Under campingsemestern

Välkommen till den bästa campingsemestern i hela världen! Ja så hade det låtit om lyckodjuret och barnklubbsvärdinnan Yessi fått säga sitt. Och det gör hon ju också, om somrarna och ibland när det händer extra roliga saker på våra utvalda campingar med barnklubb.


Öppettider och praktisk info

Praktisk info är ju inte ett begrepp som klingar särskilt festligt kanske, men ack så viktigt. På samtliga destinationers startsidor här på sajten finns praktisk info om allt möjligt som kan vara bra att veta under campingvistelsen. Här på sajten hittar du den i informationsboxen på startsidan för din destination tillsammans med övrig information om öppettider för campingarnas respektive faciliteter. Samma information finns även i campingarnas trevliga välkomstbroschyrer och i appen såklart! Tips är att ladda ner den och ha alltid all info nära till hands!


Incheckning och utcheckning

Äntligen dags att checka in! Vid incheckning får du ofta ett så kallat servicekort, kod eller nycklar som går till destinationens bommar och servicehus med gemensamma kök, toaletter och duschar – vilket såklart alltid är helt gratis att använda för våra incheckade gäster. När får man checka in och när måste man checka ut? Alla svenska First Camp-destinationer har precis samma tider för såväl in- som utcheckning!

Incheckning campingtomt: från kl. 13
Utcheckning campingtomt: senast kl. 12
Incheckning stuga: från kl. 15
Utcheckning stuga: senast kl. 11

Kommer du sent? Inga konstigheter. Självklart kan du checka in även efter att receptionen har stängt för dagen.

Psst... Är du medlem i First Camp Club kan du snooza hemresan och checka ut senare. Läs mer här!


Drop in

Att vara spontan på semestern är ju lite av hela grejen. Inga måsten och man är fri att göra precis vad man vill, när man vill. Vi tar såklart emot camping och stuggäster på drop in, i mån av plats. Vill du vara säker på att det finns lediga campingtomter eller stugor är alltid en god idé att slå en signal, eller boka online. Onlinebokningen är öppen fram till kl. 16:00 för ankomster samma dag.


Expressutcheckning

När alla ska checka ut samtidigt kan det dessvärre innebära lite väntetid från tid till annan. Men eftersom du redan har betalat allt och lämnat din campingtomt eller stuga i gott skick är det bara att pipa iväg och på vägen ut lämna servicekort/nycklar i expressutcheckningen. Det är en röd låda med stor vit text som alltid är belägen vid campingens utfart. I många fall behöver du inte ens gå ur bilen.


Servicehus och gemensamma utrymmen

Det är en självklarhet att du som gäst alltid har tillgång till våra servicehus på den destination du campar på. I våra servicehus hittar du såväl gemensamma kök som duschar och toaletter och på vissa destinationer finns umgängesrum. Och det är såklart gratis att nyttja både kök och hygienutrymmen på våra svenska destinationer. Tänk dock på att alltid städa efter dig och lämna både kök och andra gemensamma utrymmen i samma skick som du själv hade velat finna dessa i.

Faciliteterna i servicehusen kan skilja sig från camping till camping. På destinationens karta ser du enkelt vilka faciliteter som finns i servicehusen genom symbolerna som är listade.


Att hyra stuga

I alla våra stugor finns alltid täcken och kuddar. Sängkläder och handdukar tas med själv eller hyrs av destinationen på plats, men kan även läggas till direkt vid bokningstillfället och då finns det redo i stugan när du checkar in. I stugorna finns alltid städartiklar och redskap så att du enkelt före din avresa kan städa efter dig och sedan lämna den i det skick du själv hade velat finna den i.

Vill du inte städa själv kan du alltid köpa till slutstädning. Priset varierar beroende på stugtyp, men kan alltid läggas till vid bokningstillfället eller direkt med destinationen. Slutstädning kan bokas fram till 24 timmar före avresa.

Eftersom storleken och standarden varierar mellan våra olika stugtyper är det alltid en god idé att kika igenom beskrivningen och slänga ett öga på symbolerna som visar stugans tillgångar före bokning. Funderar du trots allt över något är vi alltid bara ett samtal bort och hjälper dig gärna!


Efter campingsemestern

Feedback är guld

Vi älskar feedback, för det är ju bara så man kan bli bättre. Vilket vi också såklart alltid strävar efter att bli. När du har checkat ut kommer det efter några dagar ett mail till adressen du angav vid bokningstillfället. Detta innehåller en kort enkät som vi blir riktigt glada om du fyller i, ris och ros ?. All feedback är guld värd för oss när vi varje år tittar på vad vi kan förbättra. Och vill du göra oss extra glada får du mer än gärna skriva en rad eller två på Facebook eller TripAdvisor där samtliga destinationer finns representerade.

Var är mina poäng?

Fick du inga bonuspoäng efter din senaste campingvistelse? Vi hjälper dig gärna att efterregistrera bonuspoäng för campingvistelser upp till sex månader tillbaka i tiden. Om du precis checkat ut kan det vara därför som du inte ser dina poäng ännu. Det kan dröja upp till 48 timmar efter utcheckning innan du ser bonuspoängen på ditt konto. Är du inte medlem än så kan det också vara en förklaring såklart. Bli det direkt och börja tjäna poäng redan idag. Medlemskapet är såklart helt gratis, men du har allt att vinna!


Har vi missat något som du tycker borde vara med i den här guiden? Maila oss direkt på hej@firstcamp.se och märk ditt mail med ”Att campa på First Camp”. Som sagt, vi älskar feedback och brinner för att göra ditt campingliv enklare i allt från bokning till upplevelse och inspiration för nästa äventyr.