För vinterfantasten

På Enåbadet – Rättvik har ni chansen att ta del av vintern när den är som bäst. Oavsett om du önskar en dag i slalombacken, en tur i skidspåret eller bara en kopp kaffe till solnedgången så har vi boende och aktiviteter för dig. Från destinationen har ni närhet till både skidbacke, längdspår, skridsko-is och en varm och skön simhall.

 

Här nedan kan du ta del av några bra tips inför vinteräventyret!

Långfärdsskridskor

När isen lägger sig kan ni njuta av fantastisk skridskoåkning på vackra Siljan. Under året plogas det upp banor på ca 6-7 km. Via Stiftgården finns det möjlighet att hyra både långfärdskridskor, hjälm, isdubbar och stavar.

Läs mer


Längdskidor

Rättvik är känt för sin skidåkning och här finns en lång tradition av både landslagsläger och andra typer av träningsläger. Men man behöver inte vara elitidrottare för att njuta av spåren kring Rättvik.

I kommunen finns flera spårområden med tillhörande spårcentraler. Här finns elljusspår, dagspår, konstsnöspår och långspår. Konstsnöspåret vid Jarlstugan är preparerat för både klassisk och fri teknik.

Läs mer


Alpint

Med storslagen utsikt över Siljan och bekvämt nära samhället i Rättvik, hittar ni Rättviksbacken med goda möjligheter för alpin åkning. Ca 10 minuter med bil från campingen.

Läs mer


Snöskor

I Rättvik, på sluttningarna vid Siljan, har Trapperservice anlagt snöskoleder i vildmark och bland fäbodar, ett stenkast från hotell, pensionat och stugbyar!

I arbetet med Siljan Snowshoe Race har det etablerats mycket fina snöskoleder i bästa naturmiljö på Lerdalsberget! Under vårvintern då väntar varje backe, dunge och myr. Snöskovandra på skaren, utforska med solens värmande strålar mot kind och kropp!

Läs mer


Snöskoter

Ta dig runt på snöskoter och utforska Rättviks fina skoterleder. En fartfylld aktivitet för alla i familjen och en häftig naturupplevelse! Under vintern finns en mängd uppdragna skoterspår, fråga oss i receptionen så hjälper vi dig!

Du kan även läsa mer på Rättviks Skoterklubbs Facebooksida.