Dalhalla kalkbrott arena
Dalhalla arena
Dalhalla drink

Boka camping och stuga nära Dalhalla

10 minuter till arenan – ett perfekt boende till din konsert i Dalhalla!

Upptäck First Camp Enåbadet – Rättvik, din ultimata bas för en minnesvärd konsertupplevelse i Dalhalla. Bara 10 minuter från den ikoniska konsertarenan, är vår camping det perfekta valet för dig som söker bekvämt boende och en enkel åtkomst till musik i världsklass.

 

Bo i bekväma stugor eller på trevliga campingtomter, här kan du både tagga till inför konserten och varva ned efteråt. Naturen bjuder in till mängder med dalaäventyr och aktivitetsutbudet i närområdet är stort. Oavsett om du reser med husbil, husvagn eller tält, har vi plats för dig. Välj det boendealternativ som passar dig bäst och ge dig själv möjligheten att skapa minnen för livet!

 

Buss från campingen till Dalhalla

Att ta sig till arenan från campingen är busenkelt! Boka din bussresa direkt på Dalhallas hemsida och njut av en smidig resa till Dalhalla. Närmaste hållplats är på Centralgatan, bara en kort promenad från vår camping. Läs mer här.

Om konsertarenan - Dalhalla

För 360 miljoner år sedan ramlade en meteor från rymden ner över Dalarna. Det kanske inte låter som början på en saga, men det är faktiskt starten på historien om Siljansringen och den häpnadsväckande Siljansbygden. Den meteoritiska nedslaget förändrade landskapet för evigt, skapade Siljansringen och alla underbara områden runt omkring.

Mitt i denna häftiga berättelse hittar vi Dalhalla, eller som det kallades förr, Draggängarna. Det var tidigare ett kalkbrott men gruvdriften slutade 1990. I nästan ett halvt sekel sprängdes och grävdes det för att skapa det som idag är Dalhalla - en utomhusarena utformad med akustik i åtanke. Nu får arenan varje år besök av såväl stora världartister som mer okända svenska musikikoner. Under sommarhalvåret har arenan över 100 000 besökare.