För barnfamiljen

En vill vara inne, en vill vara ute. En är hungrig, en är törstig. En fryser, en svettas. Ibland känns det omöjligt att göra alla nöjda. Men inte på First Camp! Här har vi garderat oss mot sura miner med aktiviteter som gör alla barn glada, både badkrukor och blötdjur.

Astrids Bullerbyn

Drömde du som barn om att bo i Sörgården, Mellangården eller Norrgården och leka med Lisa, Anna, Lasse eller Bosse? En biltur från campingen på Gunnarsö hittar du Sevedstorp mellan Mariannelund och Vimmerby. Det var här i ”Bullerbyn” som Astrid Lindgren hade sina tankar när hon skrev om barnen i Bullerbyn. Astrids pappa Samuel August växte upp i Mellangården och ägde en tid några av gårdarna i Sevedstorp.

Vid Sevedstorp finns ytor för barnen att leka och låta fantasin flöda, här finns gott om plats ute i naturen att springa omkring och här finns även hästar, kor, kaniner och får.  Cafe Sörgården serverar kaffe, våfflor, ostkaka, smörgåsar, bullar mm. Tar man en titt in i cafeét finns även en liten butik med kläder, hantverk, souvenirer etc. Astrids Bullerbyn


Utflykter till Astrid Lingrens magiska värld

Ta bilen till Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby för att träffa Pippi Långstrump, kika in i snickerboa eller prova på hur det är att vara lika liten som Nils Karlsson-Pyssling! Endast 7 mil från campingen får barn och vuxna följa med in i en värld där sagorna blir till verklighet. Gå omkring i de välkända miljöerna från Astrids böcker och filmer och besök scenerna där det bjuds på teater, sång och dans flera gånger om dagen under sommaren. Mellan föreställningarna kan du även hälsa på hemma hos karaktärerna. Ta med egen picknick eller ät på någon av parkens restauranger eller caféer.

Astrid Lindgrens Näs

Astrid växte upp i Vimmerby, i det som kallas Astrid Lindgrens Näs. Hennes barndomshem står kvar och idag är området ett välbesökt besöksmål som bland annat erbjuder guidade turer, utställningar, vackra trädgårdar och butik samt servering. Upptäck Astrid och hennes barndom och dröm dig bort i sagorna. På utställningen Hela världens Astrid Lindgren får du följa med Astrid från hennes uppväxt på Näs till hennes liv som hyllad författare. Träffa jazzbönan, mamma, barnboksredaktören och opinionsbildaren som Astrid var. Här arrangeras även julmarknad i december!

Katthult

I byn Gibberud vid rumskulla, cirka 25 km från Vimmerby, ligger det hus som är Katthult i Emil-filmerna från 1971-73. Gå i Emil, Ida och Alfreds fotspår och kika in i den världsberömda snickerboa med alla täljda trägubbar som Emil gjorde när han gjort något hyss. I Katthultsboden kan du köpa souvenirer, kaffe, glass och dricka.

Astrid Lindgrens Bullerby

I de tre små gårdarna i Sevedstorp hittar du förebilden till Astrids Bullerbyn. Här kan du läsa mer.

Filmbyn Småland

I Filmbyn finns klassiska filmklipp, rekvisita och mycket annat roligt från de klassiska barnfilmerna. Här får du även mer information om de 12 inspelningsplatser som ligger i närheten, såsom Katthult och Bullerbyn. Dessutom kan du prova att skapa din egen film på plats!

Hemsida: Astrid Lingrens Värld


Ölands Djur- och Nöjespark

På Ölands Djur och Nöjespark finns det aktiviteter för hela familjen och det är Sveriges största kombinerade djur- och nöjespark. Parken ligger endast en timme med bil från First Camp Gunnarsö-Oskarshamn vilket gör det till en rolig dagsutflykt! Parken vann även utmärkelsen Årets turistmål 2017.

Oavsett om du söker spänning eller bara vill njuta av naturen och de häftiga djuren är parken helt rätt under sommaren. Här ligger ett stort zoo, ett häftigt nöjesfält med nära 20 karuseller med fri åkning och ett vattenland med pirattema.

Besök Ölands Djurpark

Inte mycket går upp emot en dag på zoo. Att få se djur från världens alla hörn är en rolig upplevelse för både stora och små. Här kan ni bland annat se tigrar, lejon, zebror, ormar, alligatorer, kragbjörnar, gibbonapor och schimpanser. Djurparken arbetar aktivt tillsammans med många organisationer för att bevara många utrotningshotade arter.

Vattenland / Pirate Island

I den stora poolen finns ett piratfort i mitten med sex olika vattenrutschkanor i olika former. Här är det fritt fram att busa och leka i vattnet, men var försiktiga om varandra!

Nöjesfältet

Vid nöjesfältet finns allt som man förväntar sig av ett klassiskt nöjesfält. Bland annat hittar du flera roliga karuseller, lotterier med godis och gosedjur, chokladhjul, luftgevär, fiskdamm och mycket mer.

Hemsida: Ölands Djur- och Nöjespark

Öppettider: Påsk till skördefest