Sjöstugan

Museum och sevärdheter

Linnés Råshult
I Råshult någon mil utanför Älmhult föddes 1707 Carl Linneaus, senare adlad till Carl von Linné. Han kom att bli Sveriges största botaniker och lade grunden för den moderna namngivningen inom biologi. Vid hans födelsegård finns idag ett stort kulturreservat med en möjlighet att färdas tillbaka till 1700-talets landskap. När du har besökt ängarna, trädgårdarna och de gamla husen kan en lunch i det KRAV märkta caféet sitta väl till pass.

 

IKEA+IKEA MUSEUM
IKEA grundades av Ingvar Kamprad och öppnade sitt första varuhus i Älmhult 1958. IKEA museum är inrymt i det som en gång var det allra första IKEA varuhuset och är ett omtyckt besöksmål i Älmhult. Det nya varuhuset har världens största IKEA sortiment och är även det väl värt ett besök. IKEA Museum är berättelsen om IKEA. I dåtid, nutid och framtid. På IKEA Museum kan du följa med från starten i Älmhult och vidare ut i världen. När du vill ta en paus kan du göra det i deras restaurang och i deras butik kan du handla unika produkter som endast finns där.

 

Naturreservat
I Älmhults kommun finns nio naturreservat, bland annat Höö, Kronan och Vakö myr. För den som tycker om att vandrar i skog och mark är ett besök till något av dessa naturreservat ett måste. I receptionen finns kartor och mer information om dessa och många andra naturområden man kan besöka.