skidåkning Luleå

Skidbackar nära Karlstad

Vad är mer sagolikt än ljudet av knarrande kängor i snön? Eller känslan av nyvallade skidor? Låt dig hänföras av gnistrande vinterlandskap. Andas in den krispiga luften, upptäck outforskat puder och låt vintersolen värma dig. Här är ett par tips för dig som älskar allt som hör vintern till.

Bryngfjorden

För dig som gillar att åka slalom finns en liten slalombacke, Bryngfjorden, endast tio minuter i bil från centrum. Backen är mycket populär bland barn, ungdomar och barnfamiljer. I backen finns lift, elljus, grillplats och en mindre värmestuga/café med försäljning. Självklart kan du åka tefat, bob och pulka i backen, men tänk på att ta det försiktigt och att alltid ha hjälm när du åker.

Frykstabacken

Frykstabacken har fyra stycken nedfarter samt två stycken liftar och ligger endast 20 minuter med bil från campingen. Treabacken är en kortare och något brantare backe. Här finns även en familjebacke som passar hela familjen både stora och små. För den som känner sig mer säker på skidorna finns även en tävlingsbacke. Har du tur så kan du få prova på att åka bana och prova hur det kan vara att tävla!

Ski Sunne

Ski Sunne ligger ca 45 minuter med bil från campingen och har sin högsta punkt på 390 mö.h. Det finns 9 nedfarter i systemet, två barnbackar, en pulkabacke, fun park och puckelpist. Här kan även hela familjen mysa i våffelstugan på toppen. För de som har med sig egen matsäck finns en värmestuga och grillplatser vid barnbackarna.

Hemsida

Bryngfjorden

Frykstabacken

Ski Sunne