Hökensås vandringsled

För naturälskaren

Vackra vandringsleder, magiska mossar eller himmelska bad. Vad vill du uppleva i naturen idag? I närheten finns perfekta miljöer för härliga naturupplevelser, bland lummig grönska och vidsträckta vyer. Här är några guldkorn för äventyr i det fria.

Sundbergs friluftsområde

I Sundsbergs friluftsområde alldeles intill vår camping finns under skidsäsongen fina längdspår i olika längder, grillplats och pulkabacke. Här kan du alltså spendera hela dagarna om så önskas. Packa med matsäck, varm choklad och njut av de fina omgivningarna längst med längdspåren.

OBS! Ring oss innan besök för information om snötillgång eller läs spårstatusrapporter.

Läs spårstatusrapporter


Rokkmakkstugan i Ängen

Vi kan också tipsa om att ta en dagsutflykt till Ängen och Rokkmakkstugan, ca 3 mil nordväst om Sunne. Det är ett klassiskt besöksmål både för lokalbefolkningen och för långväga gäster, och utgör en startpunkt för vandringsleden Ängenleden och preparerade skidspår i olika längder. Här finns också en av Värmlands häftigaste pulkabackar och en våffelstuga. 

OBS! Ring oss innan besök för information om snötillgång eller läs spårstatusrapporter.

Läs spårstatusrapporter


Vandringsleder

Sundsbergs friluftsområde ligger på bekvämt promenadavstånd destinationen och där finns fina vandringsleder för dig som vill upptäcka området.

Genom att passera tunneln under E45:an, har du bara några hundra meter att gå för att vara ute i skogen. Här finns tillgång till elljusbanor på upp till 6 km, och uppmärkta vandringsleder i spännande natur. Vintertid finns även skidspår. Året runt är det möjligt att grilla vid någon av områdets rastplatser. Har du tillgång till cykel finns en MTB-bana på 5,7 km.

Skogsbacksstigen är en 4,1 km lång och blåmarkerad stig, som är relativt lättvandrad på gamla kärrvägar och ligger närmast tätorten. Den kvalitetsmärkta Värmlandsleden Sundsbergleden är en 6 km lång och en orangemarkerad led som ger mer vildmarkskänsla, den har branta backar och du rör dig mellan lummiga bäckraviner och härliga utsiksplatser. Vid torpet Skogsbacken finns grillplats och på våren blommar den fridlysta och giftiga tibasten här. Vid Fågeldammen finns också en rastplats och här kan du njuta av bäckens porlande eller näckrosornas blomsterprakt, beroende på årstid. Hela området är under våren ett hav av blåsippor. Floran och fågellivet är rikt, i övrigt är älg, rådjur räv och grävling vanligt förekommande.

Vandringsbroshyr
Läs mer om vandring i Sunne
Läs mer om vandring i Värmland