Ånnaboda - Örebro vinter

För vinterfantasten

Vad sägs om roliga vinteraktiviteter under semestern? När du bor på Ånnaboda finns roliga äventyr för både stora och små campare, precis utanför dörren! Här kan du njuta av allt från fartfyllda äventyr i den populära pulkapacken till härliga skidspår i naturnära miljöer. Varför inte avsluta dagen i den avkopplande relaxen med bastu och bubbelbad? Ja här finns något för alla vinterfantaster!

 

Ta del av alla tips här nedan!

Roliga vinteraktiviteter

❄️ Vår populära pulkapacke

Ett säkert kort för alla fartfyllda vinterfantaster! Vår populära pulkabacken hittar du i direkt anslutning till vår bistro och café. Ett utmanande äventyr som passar bäst för lite äldre och ej för de allra minsta. Pulkabacken prepareras med konstsnö och pistas med pistmaskin varje morgon. Om du vill låna stjärtlapp kan du göra det gratis hos oss i receptionen. Efter några åk i backen kan du dessutom komma in i caféet och värma dig vid den mysiga kaminen och dricka en kopp varm choklad med vispgrädde och marshmallows.

❄️ Härliga konstsnöspår

Här finns ett konstsnöspår som är ett perfekt för dig som vill träna inför Vasaloppet. Vad sägs om lite extra lyx? Boka boende på vårt hotell och ät en god och nyttig frukost som dessutom ingår i hotellpriset. Kliv sedan direkt ut i skidspåret som ligger alldeles utanför vår hotellbyggnad. Avnjut sedan en god lunch i vår bistro som är öppen varje dag och beställa take away till kvällen som då kan ätas på hotellrummet. Underbart!

❄️ Vackra naturspår

Precis i anslutning till campingen hittar du våra fina naturspår som ligger i natursköna och vackra omgivningar. Spåren sträcker sig flera mil norrut över myrarna och är perfekt för dig som vill vara med om ett riktigt vinteräventyr. Här kan du läsa mer om naturspåren.

❄️ Mysiga grillstäder

Finns det något mysigare än att kombinera vinteräventyr med en grillpaus tillsammans med familj eller vänner? Runt om på området finns ett flertal grillstäder där man kan grilla korv och inta sin egen matsäck. Vill du ha skydd mot vind och väder finns Glashuset vid Ånnabodasjön.

❄️ Adrenalinfyllda isvak

Älskar du att vinterbada? På två ställen i närheten av campingen erbjuds nämligen isvak. Ena stället hittar du vid glashuset och det andra ligger vid Örebro kommuns vedeldade bastu som ligger vid södra delen av sjön. Njut av ett kallt bad och en värmande bastu, ett riktigt härligt äventyr. Här kan du läsa mer och boka bastun!

❄️ Avkoppling i relaxavdelning

Vad passar inte bättre efter en hel dags vinteraktiviteter än avkoppling i relaxavdelningen? Hos oss går det att boka relaxen, bastu samt bubbelbad. Lyxa till det och hyr badrock och varför inte en charkbricka som serveras direkt till relaxen. Denna hyrs ut på lördagar mellan kl. 16.00 - 21.00 och kan kombineras med en middag i vår bistro som är öppen varje lördag till kl. 21.00. Här kan du läsa mer om relaxen.

❄️ Värmande bastu

Njut av avkoppling och en värmande stund i vår bastu! Fredag - Söndag kl. 10.00 - 15.00 finns vår bastu tillgänglig att värma sig i efter en tur på skidorna. Bastun ligger ett stenkast från konstsnöspåret och kostar 85kr/person. Kontakta oss i receptionen för att boka.

❄️ Ungdoms SM - Längdskidåkning

Älskar du att titta på längdskidåkning? Första helgen i februari arrangeras Ungdoms SM på längdskidor, det vill du inte missa! Välkommen till oss som publik och heja fram våra framtida eliter.