Ekudden - Mariestad
Ekudden - Mariestad

Camping Ekudden – Mariestad

På Ekudden – Mariestad kan ni välja på att bo i enklare campingstuga, självhushållsstuga eller på campingtomt i husvagn, husbil eller tält. De allra flesta boenden erbjuder en vacker vy över sjön Vänern och dess största ö Torsö. Och med anläggningens fyra servicehus är det aldrig långt till toaletter, duschar och skötrum. Vi vill även värna om våra fyrbenta vänner genom att ha en egen dusch för dem. På campingen finns det eluttag för både Schuko och CEE-kontakt. Om det önskas adapter så går det att köpa i butiken.

 

Ekudden är ett naturreservat, området är ungefär 22 hektar stort och omfattar framförallt ekhagar med grova solitära ekar. Det finns även tallskog, alkärr och strandäng. Detta gör att det finns ett rikt djurliv runt campingen. På Ekudden bor ni bekvämt med gångavstånd genom naturreservatet till inre hamn i Mariestad med dess utbud. På området Udden finns öppna fina platser med få träd, perfekt för dig som gillar sol och här är platserna platta. På övriga campingområdet är tomterna platta med en del träd som ger skön skugga om dagarna.

 

När du bokar boende på vår camping så kan du om du vill välja en specifik campingtomt från kartan. Då får du precis den plats du önskar! Nära servicehus, receptionen eller i det lugnare hörnet på campingen. Frihet precis så som du vill ha din campingsemester!

Campingtomt

På Ekudden finns flera trevliga campingtomter att välja bland. Beroende på vilken storlek du har på ditt ekipage passar nedan för just din vistelse.

Campingtomt med el – Maxlängd 9 meter

Dessa rymliga campingtomter med el ligger utspridda över hela området. Oavsett campingtomt har du alltid ett av våra fyra servicehus med alla nödvändiga faciliteter i närheten. Välj din specifika plats från kartan när du bokar.

Campingtomt med el – Maxlängd 7 meter

Trevliga campingtomter med el som finns tillgängliga över i princip hela området. Välj om du vill bo i ett lummigare område eller i campingens mitt med närhet till både lekplats, badplats och butik. Välj din plats själv från kartan när du bokar.

Campingtomt utan el – Maxlängd 7 meter

Våra campingtomter utan el är belägna i mitten av campingen och alldeles i närheten av campingens lekplats, servicehus och bad. Välj just din plats från kartan när du bokar.


Husbil

Här på Ekudden - Mariestad finns platser speciellt avsedda för dig med husbil. Platserna ligger utspridda över området där några är belägna alldeles intill vattenbrynet och några i anslutning till reception, butik och campingens bistro. När du bokar en husbilsplats med sjönära läge, exempelvis på Udden så ska du köra in med fronten först.

Husbilsplatser med el – Maxlängd 9 meter

Härliga husbilsplatser speciellt anpassade för dig som campar med husbil. Här har du ett sjönäraläge på den bortre delen av campingplatsen. Du bor bekvämt med el på tomten och trevlig utsikt mot Vänern. Välj din specifika plats från kartan när du bokar.

Husbilsplatser med el – Maxlängd 7 meter

Härliga husbilsplatser med el speciellt anpassade för dig som campar med husbil. Här har du nära till både badplats, minigolf, butik och servicehus. Välj din specifika plats från kartan när du bokar.


Tält

På Ekudden campar du som har tältet med dig bekvämt på områdets olika tältområden. Oavsett tältplats har du alltid ett av våra fyra servicehus med alla nödvändiga faciliteter i närheten.

Tältplats med el

Till Ekudden kan du komma om du vill tälta med el. När du bokar dessa platser så bokar du en campingplats med el och ingen specifik tältplats. Vill du läsa mer om dessa platser kan du läsa under campingplats med el längre upp på denna sida.

Tältplats utan el

Är du ute efter en tältplats utan el finns flera olika alternativ på Ekudden. Några av platserna ligger vid en fotbollsplan och på plan mark. Perfekt för barnfamiljen som vill ha närhet till aktiviteter. De andra platserna ligger antingen på en mindre udde med utsikt över vatten och på kuperad mark samt i ett skogsområde och på kupera skogsmark.


Säsongsplats

Du vet väl att vi har platser för dig som vill ha din husvagn kvar hos oss hela säsongen? Eller före. Eller efter. Du bestämmer helt enkelt själv hur länge du vill att säsongen ska vara

Säkra din säsongsplats

Vad sägs om att njuta av camping under en hel säsong? Som säsongare förlänger du semesterkänslan och kan komma och gå precis som du vill!

Våra säsongsfamiljer

Vad är det egentligen som gör säsongslivet så underbart? Läs intervjuerna med våra säsongsfamiljer och ta del av tips, inspiration och erfarenheter!