För barnfamiljen

I Norrköping finns flertalet olika aktiviteter. Ta med familjen till Astrid Lindgrens värld. Skratt och lek hela dagen!

 

Sugen på klättring? Besök äventyrsupplevelser i Glotternskogen där det finns flera olika skogsaktiviteter.

Astrid Lindgrens värld

För den som vill förlänga semestern med barnen kan ta en dagstur till Pippi, Emil och alla de andra figurerna på Astrid Lindgrens värld, 16 mil söderut från campingen. Här blir hela familjen en del av de klassiska barnberättelserna och en del av de lekfulla omgivningarna. Skratt och lek hela dagen för både stora och små!

Hemsida: Astrid Lindgrens Värld

Ordinarie öppettider: 9 maj – 26 augusti, 10.00-17.00


Visualiseringscenter C

Visualiseringscenter C är en mötesplats kring visualisering och ett digitalt science center med interaktiva utställningar. Centret ligger i hjärtat av Norrköpings industrilandskap och är ett samverkansprojekt mellan Linköpings Universitet, Norrköpings kommun, Interactive Institute och Norrköping Science Park. Det är domen som är huvudattraktionen och här visas både domfilm och interaktiva visningar i 3D i ett brett filmutbud som passar alla målgrupper. På tre våningsplan finns olika utställningar, både fasta och temporära, och till dessa är det fri entré.

Hemsida: Visualiseringscenter C

Foto: Visualiceringscenter C


Äventyrsupplevelser i Glotternskogen

Äventyrsbana och vildmarksupplevelser för alla former av grupper mot förbokning. Vid stranden av sjön Glottern invid foten av en stor klippa, ligger baslägret. Här äger huvuddelen av aktiviteterna rum. Här finns aktiviteter från 1 timma till 3-4 dagar. Ni kan välja mellan: Höghöjdsbana, pamperpole, backstapling, klippklättring, rapellering, klättertorn, teamaktiviteter, kamratbana, yxkastning, bågskytte, blåsrör, glödvandring, fiske, kanot mm. Ligger 2 mil nordväst om campingen.

Hemsida: Glotternskogen


JumpYard Trampolinpark

Ta med familjen på ett riktigt roligt äventyr under semestern. JumpYard är nordens roligaste trampolinpark där du kan hoppa loss, lära dig coola tricks eller varför inte prova på klättring eller höghöjdsbanan. Här väntar flera roliga aktiviteter som passar både stora och små! Perfekt aktivitet för en regnig dag eller för dig som bara vill hitta på något riktigt skoj!

Hemsida: JumpYard


Tom Tits Experiment

Mindre än 1,5 timme från First Camp Kolmården-Norrköping ligger Tom Tits Experiment i Södertälje. På fyra våningsplan och ute i en park kan både stora och små testa roliga experiment. Parken är landets första utomhuspark för experiment och vid temaparken finns även en restaurang och café.

Som besökare kan du testa alla experiment själv och behöver inte ha några förkunskaper, här får alla ha en rolig dag. Experimenten passar de allra flesta, oavsett ålder. Här får du vara uppfinnare och vetenskapsman och experimenten gör att du får lära dig mer om teknik, fysik, matematik, naturgeografi, biologi, människan, illusioner och mycket mer. Kanske är det här nästa Einstein hittar sitt intresse för experiment och vetenskap? Använd alla dina sinnen och ta hjälp av hela kroppen för att genomföra vissa experiment. Du kan exempel testa vad som händer när du svänger dig i ”Jojon”, reglerar vindstyrkan i ”Stormen” eller tar en åktur i industriroboten ”Robocoaster”.

Hemsida: Tom Tits Experiment

Foto: Thomas Aziz