Utsikt i Mölle - Höganäs

För naturälskaren

För den naturintresserade är vi det självklara campingvalet! First Camp Mölle-Höganäs är beläget i det vackraste av landskap, och Kullen som området kallas är berömt för sin fantastiska natur och sina storslagna vyer. Vi erbjuder en mängd naturnära aktiviteter som klättring, dykning, snorkling och långa sköna promenader i skogen. Kullaberg har många fina promenad- och vandringsleder där man gärna spenderar många timmar.

Cykla Kattegattleden

Upptäck Sveriges vackra västkust längs Kattegattleden och bo hos oss under din resa! Kattegattleden är Sveriges första nationella cykelled som sträcker sig från Helsingborg i söder till Göteborg i norr har ett unikt havsnära läge och bjuder på vackra vyer utmed Hallandskusten. Leden är 37 mil lång, näst intill bilfri och går genom små fiskelägen och sommarstäder som Båstad, Halmstad och Varberg. Längs kusten passerar du även flera historiska platser och intressanta besöksmål. Du cyklar bland annat förbi Tjolöholms slott, Varbergs fästning och Höganäs, som är känt sina familjeägda gårdsbutiker och vingårdar.

Campa längs vägen

För att få ut så mycket som möjligt av denna naturupplevelse så passar väl inget bättre än att stanna till på en camping längs vägen? Här kan du fortsätta vara nära naturen men får samtidigt den bekvämlighet som kan vara härlig och välbehövlig att få efter en dag på cykelsadeln. Kattegattleden passerar fyra av First Camps destinationer, där Mölle-Höganäs ligger endast 2 km från leden. Leden passerar även Kärradal-Varberg och Tylösand-Halmastad där två av First Camps destinationer ligger. Cyklar du längre söderut förbi Mölle så hittar du Torekov-Båstad på idylliska Bjärehalvön.

Sträckan vid Mölle

Från Mölle kan du välja att cykla vidare söderut eller norr ut, följer du sträckorna norr ut har du tre First Camp campingar att övernatta vid. Här hittar du några olika sträckor beroende på hur mycket du vill cykla.

Från First Camp i Mölle till Torekov

Från Mölle kan du cykla norr ut mot sommaridyllen Torekov på vackra Bjärehalvön. Passa då på att stanna vid First Camp i Torekov och besök den mysiga hamnen, gå på de små mysiga gatorna och se ut över Hallands Väderö. Cykla öster ut från Mölle och sedan norr ut på sträcka 2 som leder mot Ängelholm, sedan in på sträcka 3 som går mellan Ängelholm och Båstad. Du passerar över Rönne å vid hamnen i Ängelholm och små kustbyar som Skepparkroken, Björkhagen och Vejbystrand. Sedan viker du av mot Torekov och cyklar i hjärtat av Bjäre där naturen är en fröjd för ögat. Sträckan är ca 60 kilometer lång.

Från First Camp i Mölle till Tylösand

Sträcka 2 och 3 kan även ta dig från Mölle till sandstränderna vid Tylösand! Det är en sträcka på ca 120 kilometer om ni cyklar via Torekov och Bjärehalvön. Följ sträckan så som du gör från Mölle till Torekov och fortsätt sedan på sträcka 3 som går utanför Torekov mot Båstad. Fortsätt sedan på sträcka 4 från Båstad förbi det mysiga samhället i Laholm, som är värt en omväg, vidare upp mot Halmstad. Längs vägen kan du svänga av för att upptäcka Skottorps Slott med ostbutik och chocolateria samt Skottorps Stengods där det finns möjlighet att testa att dreja. Du cyklar även genom två naturreservat, Tönnersa och Gullbranna. I Halmstad fortsätter ni sedan väster ut på sträcka 5 Falkenberg, då kommer ni efter ett par kilometer längs kusten till stränderna i Tylösand. mot Ett tips är att spendera en natt i Torekov längs vägen så ni hinner upptäcka de vackra omgivningarna.

Från First Camp i Mölle till Kärradal

Från campingen i Mölle kan du även cykla Kattegattleden hela vägen upp till Kärradal norr om Varberg. Det är en sträcka på ca 190 kilometer om ni cyklar via Torekov och Bjärehalvön. Följ sträckan så som du gör från Mölle till Torekov och Tylösand och fortsätt sedan på sträcka 5 upp till Falkenberg. Från Falkenberg cyklar du vidare på sträcka 6 mot sommarstaden Varberg där ni cyklar förbi Varbergs Fästning, stränderna vid Apelviken och den fina strandpromenaden. När du kommit förbi Varberg är ni på sträcka 7 mot Kungsbacka. En mil norr om Varberg kommer ni fram till vackra Kärradal vid havet. Ett tips är att spendera en natt i Tylösand och Torekov längs vägen så ni hinner upptäcka de vackra omgivningarna.

Hemsida

Kattegattleden

Foto: Oskar Albrektson