Sevärdheter

Vi har nära till flera intressanta utflyktsmål, som Telemarkkanalen där M/S Telemarken tar dig genom vackra Telemarkkanalen.

 

Vi är baserade på Akkerhaugen i Midt Telemark, vi är 20 minuter från Bø i Telemark, och 25 minuter från Notodden.

 

Se ett urval av Telemarks utflyktsmål nedan.

Telemarkskanalen

Upplev Telemarkskanalen från vår brygga på Norsjø.

Vi har vår alldeles egna "kryssningsbåt" på Norsjø som heter Telemarken. Så parkera din bil och motorcykel och hoppa på båten från vår brygga!

Båten seglar enligt tidtabellen hela sommaren. Den är tillgänglig för kartläggning under våren, sommaren och hösten.


Norsjö golfpark

Till dig som är golfintresserad har vi goda nyheter! Bara 20 minuter från campingen ligger Norsjö golfpark, en naturskön bana från första till sista hål. Banan har 18 hål i varierande förhållanden, gemensamt är den otrolig utsikten vart du än befinner dig.

Svårt att motstå att ta med dig golfklubborna på semestern? Läs mer om banan här!


Besök fruktbyn Gvarv

First Camp Norsjø – Telemark ligger mitt i ”Fruktbygda”, området i Norge där frukten smakar som bäst. Ett nätverk av producenter av mat, dryck och upplevelser har gått samman för att skapa en unik och gemensam identitet, bara en kort cykeltur från campingen.

Syftet är att främja lokala produkter och traditioner, och att ge både lokalbefolkning och besökare en introduktion till produktionen bakom dessa. Skaparlusten är otroligt stark i Fruktbygda vilket har resulterat i många prisbelönta produkter. Träffa alla fantastiska människor, provsmaka dig fram och köp med dig något fint att ta med hem. Här finns massor av upplevelser och aktiviteter på ett litet område. Välkommen till Fruktbygda!


Gå på bio

20 minuter bort ligger Bø biograf, här går ett varierat utbud av filmer året runt. Perfekt när campingvädret sviker eller när ni bara vill mysa till det ordentligt. Läs mer och köp biljetter här.