alt
alt
alt
alt

Tips på boende under Vasaloppet

Visste du att Vasaloppet firar hela 101 år under 2023? ? Tänka sig att denna årliga tradition varit så stor under en så lång tid! Men det är inte så konstigt, men tanke på den tradition, stämning och glädje som hela Vasaloppsveckan bidrar till varje år. Planerar du eller känner du någon som tänkt åka Vasaloppet eller någon av de andra loppen under veckan? Eller är du en av dem som bara älskar den härliga atmosfären längst med skidspåren? Oavsett om du tänkt delta eller agera stöd längst med vägen så vill vi ge dig våra bästa tips på boende under Vasaloppet. ? För sanningen är att vi har flera destiantioner som antingen ligger precis intill spåren, eller med kort bilavstånd ifrån. Häng med så ger vi dig alla tips du behöver!

Moraparken - Dalarna

På vår destination Moraparken - Dalarna bor du mitt i Vasaloppsarenan och de populära skidspåren. Närmare än såhär kan du inte komma. Perfekt för dig som ska åka Vasaloppet, men även för dig som ska vara åskådare och heja längst med spåren. Här bor du bekvämt i en naturnära miljö och kan njuta av den härliga Vasaloppsstämningen, antingen i stuga eller på hotell eller campingtomt.
På destinationen finns dessutom en mysig restaurang samt en bowlinghall för den som vill utmana resesällskapet. Är du ute efter ett boende i riktig Vasaloppsanda så är Moraparken rätt val för dig!

  • Mitt i Vasaloppsarenan

Orsa - Dalarna

På vår populära dalaidyll Orsa - Dalarna bor du i en rogivande miljö intill de vackra vyerna över Orsasjön. Med endast 20 minuters bilfärd till Mora och de populära spåren så är detta ett bra alternativ för dig som vill ha ett bra boende under Vasaloppsveckan, men inte vill bo mitt i smeten. Här bor du dessutom nära roliga sevärdheter och besöksmål runt om i Orsa. Boende i en mysig stuga eller på campingtomt, ja det väljer du själv. Eller varför inte utmana någon i shuffleboard och biljard? Här finns allt och lite till!

  • 20 minuter till Mora

Enåbadet - Rättvik

Här är ytterligare ett bra alternativ för dig som vill bo nära spåren. Ca 40 minuters bilväg från Mora hittar du vår populära dalaidyll Enåbadet - Rättvik. Här finns både mysiga stugor i olika storlekar och campingtomter för den som önskar. Destinationen ligger i centrala Rättvik och inne på området slingrar sig den rogivande Enån och skapar en riktigt mysig oas. På området finns även Enåbadet som är riktigt populärt.
Har du tid över finns flera aktiviteter och roliga besöksmål i närområdet. Du hittar allt från skidåkning, långfärdsskridskor och bowling. Eller varför inte kika in Dalahästtillverkningen i Nusnäs.

  • 40 minuter till Mora

Tips inför Vasaloppet

Är du en av dem som ska delta i det 90 km långa loppet? Här är några tips på vägen som vi vill dela med oss av inför starten.

- Packa med dig all utrustning som du behöver. Allt från skidor, stavar och varma kläder till valla, vattenflaska och kanske en klocka för att hålla tiden.

- Se till så att du har rätt valla och fästet för dina skidor. Samt att du har rätt längd på stavarna. Då blir åkningen både smidigare, enklare och roligare!

- Ät, sov, och förbered dig! Det är många kilometer du har framför dig, så se till att äta och vila ordentligt innan loppet för att orka hela vägen! Och du, stort lycka till!

Vasaloppet målgång
Vasaloppet skidspår
Vasaloppsspåret Mora

För dig som vill läsa mer om Vasaloppet

Nu har du fått några ultimata tips på boende under Vasaloppet, vill du läsa mer, se karta, tider eller annan info? Besök Vasaloppets hemsida här.

*Under ovanstående galleri är fotot vid målgången fotat av Staffan Larsson, Aktivsport.se