För naturälskaren

Vackra vandringsleder, magiska mossar eller himmelska bad. Vad vill du uppleva i naturen idag? I närheten finns perfekta miljöer för härliga naturupplevelser, bland lummig grönska och vidsträckta vyer. Här är några guldkorn för äventyr i det fria.

Äventyr i Trollskogen

På Ölands nordöstra udde väntar spännande äventyr i det sagolika naturreservatet Trollskogen som är ett av Ölands mest besökta utflyktsmål. Här växer riktigt gamla vidkroniga ekar och knotiga vindpinade tallar som tillsammans skapar en magisk miljö att vistas i. Följ någon av de färgmarkerade vandringslederna eller utforska fritt.

Ett tips är att starta utflykten på Naturum Trollskogen där du får veta mer om de djur, växter, geologi och historia som format området till vad det är idag. Och så kan du såklart få tips om såväl utflyktsmål som vandringar.

Läs mer om Trollskogen.


Utflykter på Ölands nordspets

Det finns många fina resmål och sevärdheter på Öland. Här har vi listat fyra tips på sevärdheter på den norra spetsen, perfekt för en förmiddag eller eftermiddagstur från vår camping. Hitta fler tips på www.oland.se.

Trollskogen

Fyren Långe Erik

Byxelkrok

Hagskogsvägen


Cykla norra Blomsterrundan

På Öland finns mängder av fins cykelleder som passar b¨de mer erfarna cyklister och barnfamiljer. Det är en perfekt aktivitet för dig som vill utforska de fins omgivningarna och samtidigt vill ha ett fartfyllt äventyr. Ett av våra bästa tips är att cykla Norra Blomsterrundan som totalt är 53 km och slingrar sig runt på norra delen av Öland. Rutten går i en cirkel så det är perfekt att ta en dag och utgå från Löttorp och cykla över till västra sidan för att sedan komma tillbaka upp på östra sidan tillbaka till campingen.

Största delen av leden är asfaltsvägar med inslag av vissa sträckor med grusväg. Rutten passar både vår, sommar och höst och det finns mycket fint att se längs vägen, har du tur stöter du på orkidéer och annan växtlighet. Genom att cykla efter skyltningen Sverigeleden och Ölandsleden hittar du rätt.

Leden går förbi:
Sandvik – Jordhamn – Byrum – Vedby – Löttorp – Källa

Fler tips för dig som vill cykla på Öland:

– Gillar du att cykla MTB? Öland kryllar av dina MTB-leder. Här får några tips.
– Är du en mer erfaren cyklist och gillar att utmana dig själv på landsvägar? Här får du tips på landsvägscykling på Öland.
– Är du ute efter en mindre och enklare cykeltur? Kanske tillsammans med barn, vänner eller familj? Öland har flera fina cykelrundor, både korta och längre sträckor. Här får du tips på olika cykelrundor på Öland.

Vill du få ännu fler tips? Läs mer på www.oland.se.

Du vet väl att du enkelt och smidigt kan hyra en cykel från vår destination? Perfekt för dig som vill upptäcka alla fina närområden! Läs mer om vår cykeluthyrning här.