Evenemang

Vad händer i Mora? Ja, oftast hur mycket som helst! Här har vi samlat spännande och häftiga evenemang och upplevelser i närheten av Moraparken – Dalarna. Allt från skidåkning och kurser med experter till konserter som du sent kommer att glömma.

 

Kika längre ner på sidan för hitta ditt nästa äventyr!

Vasaloppet 2023

Vasaloppsläger med vasaloppscoachen Staffan Larsson

Passa på att boka ditt läger med den/de du vill träna tillsammans med!
Vasaloppscoachen Staffan Larsson, med aktiv sport erbjuder dig en riktig Vasaloppsupplevelse, med buss och drickstationer vid kontrollerna vid spåret mm!

Alla läger datum och mer information finner du via länken nedan

Läs mer här

Skidläger i Margits spår – inför Vasaloppet

Den 19-22 januari arrangerar XC Mora tillsammans med oss på First Camp Moraparken – Dalarna en träningsweekend för kvinnor, med fokus på träning och inspiration inför Vasaloppet. Träningslägret går i linje med initiativet #Vasanförmargit, som vill se fler kvinnor delta i Vasaloppet.

Häng med och få inspiration, utveckla din skidteknik och träna tillsammans med likasinnade! Under helgen finns möjlighet att köra Moraloppet som seedningslopp och testa på halva Vasaloppssträckningen. Kvällen innan Moraloppet kommer flerfaldiga Vasaloppsvinnaren och en av de mest framgångsrika långloppsåkare genom tiderna, Britta Johansson Norgren, hålla en inspirationsföreläsning på Moraparken.

Helgens upplägg
  • Längdskidåkning med teknikfokus i Vasaloppsspåret (1 pass torsdag, 2 pass fredag, tävling lördag, 1 pass söndag)
  • Filmning och individuell feedback
  • 30% rabatt på Moraloppet (seedningsgrundande inför Vasaloppet)
  • Möjlighet att lämna in skidor för vallning inför Moraloppet hos Johns sport till extra kostnad
  • Exempel på styrkeövningar för längdskidåkare
  • Exempel på träningsupplägg fram till Vasaloppet
  • Inspirationsföreläsning med Britta Johansson Norgren fredag kväll
  • Trerätters ”after ski” lördag kväll
  • Boende i fembäddsstugor med helpension

Har du bestämt dig eller är du nyfiken på att åka Vasaloppet? I så fall är 2023 ett alldeles ypperligt år att göra det! Helgen blir fullspäckad och vi hoppas att just du tar chansen att hänga på.

Mer information om upplägg, pris och anmälan hittar du här.

#Vasanförmargit

Efter att Margit Nordin som första dam någonsin kört Vasaloppet 1923, och väckt stor uppmärksamhet, utbrast hon ”Nej, nästa år måste vi bli många!”. Så blev det dock inte, istället förbjöds kvinnor året därpå att köra Vasaloppet och tilläts sen inte delta igen förrän 1981. Nästa år är det 100 år sen Margit körde sitt banbrytande lopp och till Vasaloppet 2023 vill vi också vara med och verka för ännu fler kvinnor i Vasaloppsspåret som en hyllning till henne och alla andra som bidrar till att förändra och utmana normer!


Dalhalla

Dalhalla är en internationellt etablerad evenemangsarena som bl. a beskrivits som en av de mäktigaste och vackraste utomhusarenorna i Europa. Här arrangeras under sommarhalvåret ett brett utbud av evenemang med närmare 100 000 besökare. Till arenan kommer både svenska och internationella kända artister inom olika musikstilar. Dalhalla var förr ett kalkbrott, så det är verkligen en unik upplevelse att gå på konsert här!

I sommar får vi se Veronica Maggio, Thomas Stenström, P-Floyd, Ulf Lundell och massa fler!

Läs mer om Dalhalla och köp biljetter här.

Britta Johansson Norgren

Föreläsning med Britta Johansson Norgren

Den 19-22 januari arrangerar XC Mora  “Skidläger i Margits spår - träning inför Vasaloppet” och i samband med det bjuder vi i samarbete XC Mora och med stöd från FM Mattsson in till en gratis föreläsning med Britta J Norgren.

Britta J. Norgren är flerfaldig Vasaloppsvinnare och en av de mest framgångsrika långloppsåkarna genom tiderna. Hon har utmanat normer, bidragit till att utveckla stakåkningen och varit en förebild för många skidåkare. Britta kommer bland annat berätta om sin karriär, hur och varför hon började jobba med mental träning. Hon kommer också dela med sig av några av de mentala övningar hon använt sig av.

En perfekt uppladdning inför Vasaloppet, varmt välkommen!

Datum: 20/1 2023
Tid: 19:00 -20:00
Plats: Moraparken - Dalarna
Pris: Gratis, obligatorisk anmälan

Anmäl dig här!