alt
alt
alt
alt

Hurra för familjen andersson

🌟 Möt nĂ„gra av vĂ„ra mest lojala gĂ€ster pĂ„ First Camp

Det var en solig lördag i mitten av juni som vĂ„r VD Johan och kommersiella chef Ingela Ă„kte mot First Camp KolmĂ„rden för att uppvakta nĂ„gra av vĂ„ra mest lojala gĂ€ster. LĂ„t oss presentera: Familjen Andersson! De har sedan 7 Ă„r tillbaka campat med sin Kabe och nĂ€r vi frĂ„gade vilken destination de ville mötas upp pĂ„ sĂ„ var KolmĂ„rden och specifikt plats 110 ett sjĂ€lvklart val. Och vi förstĂ„r nu varför... Det var just hĂ€r som deras campingĂ€ventyr startade för 7 Ă„r sedan och sedan dess har de hunnit med en hel del. 👏

De har totalt besökt lite över 80 campingar och under 2023 bodde de pÄ 8 av vÄra destinationer. De Àr sjÀlvklart medlemmar i First Camp Club och har uppgraderats till guldmedlemmar, vilket bland annat ger dom möjligheten att gratis vÀlja specifik plats nÀr de bokar och ett unikt guldhÀfte med hÀrliga förmÄner.

Detta vill vi sĂ„klart fira och vi Ă€r sĂ„ glada över att vi fick möjligheten att trĂ€ffa och hylla denna hĂ€rliga familj. HĂ€ng med pĂ„ ett inspirerande samtal dĂ€r vi fĂ„r ta del av deras resor, erfarenheter, tips och en och annan rolig historia! 😉

Mer om familjen Andersson 👋

  • Familj: Mamma Tanja, pappa Markus med barnen Emilia 13 Ă„r, Benjamin 10 Ă„r, Albin 7 Ă„r och Robin 17 Ă„r.
  • Började campa: För 7 Ă„r sedan, har sedan dess besökt lite över 80 campingar.
  • Antal besökta First Camp destinationer 2023: 8st.
  • Favoritdestinationen pĂ„ First Camp: Orsa - Dalarna.
  • Semestrar i: En Kabe frĂ„n 1991 som de bor i ca 40-50 nĂ€tter per Ă„r!
  • BĂ€sta campingmaten: Semesterklassikern - ravioli pĂ„ burk med grĂ€dde i.
  • Tips pĂ„ bra lek i bilen: Spela finns i sjön men utan kort.
  • BĂ€sta motto: Allt gĂ„r att laga med silvertejp!

🎊 First Camp-destinationer de besökt:

Familjens campingÀventyr började pÄ KolmÄrden - Norrköping, och hit har de faktiskt ÄtervÀnt hela 6 gÄnger. Men om de fÄr vÀlja en favorit Àr det Orsa - Dalarna som tar priset, frÀmst tack vare de fina platserna de valde pÄ campingen som ni kan se pÄ bilden nedan. Barnen gillade Àven Yessiland som Àr ett inomhuslekland pÄ campingen som öppnade 2023. De har Àven bott en hel vecka pÄ Sunne - Fryksdalen dÀr de spenderade mÄnga timmar inne pÄ Sunne Sommarland. PÄ Mora - Dalarna bodde de precis intill VasaloppsspÄret.

PÄ listan finns Àven Sibbarp - Malmö, Nora - Bergslagen, VÀsterÄs - MÀlaren, Glyttinge - Linköping och Lugnet - Falun med flera. Hurra, vi fÄr se vilka fler destinationer familjen hinner samla pÄ sig under kommande Är!

🌟 Har ni nĂ„gra fler First Camp-destinationer inbokade?

Ja, vi har lockat med oss delar av slĂ€kten till Nickstabadet – NynĂ€shamn i sommar. NĂ„gra kommer bo i husvagn/husbil och nĂ„gra bor i stuga. SpĂ€nnande sĂ€ger vi - hoppas ni fĂ„r en fin resa!

💡 Har ni nĂ„gra smart campingknep inför/under semestern?

‱ Förbered mat hemma t.ex. pizzabullar. Enkelt och smidigt att ta med, och vĂ€ldigt gott!
‱ Ha med nĂ„got enkelt till första kvĂ€llen, alternativt köp nĂ„got pĂ„ vĂ€gen sĂ„ ni slipper komma fram hungriga!
‱ Köp med er sĂ„ ni kan laga enkel mat i vagnen, nĂ„gra favoriter hos oss tacos och ravioli i burk med grĂ€dde i. Det Ă€r en riktig semesterklassiker!

🚐 Hur tĂ€nker ni nĂ€r ni planerar en rutt?

‱ Vi Ă„ker ca 6,5 mil/h och utifrĂ„n det planerar vi vĂ„ra rutter.
‱ Vi Ă„ker aldrig mer Ă€n 20 mil per dag.
‱ Vi har ofta med ha bilgodis till barnen.
‱ Vi Ă„ker max 2 timmar i stöten och gör gĂ€rna glass-stopp - det blir roligare!

đŸ„°ïž Vad Ă€r det ni tycker om med camping?

Det vi Àlskar med campinglivet Àr just friheten att alltid ha "hemmet med sig" vart man Àn Àr. Vi gillar att Äka till olika stÀllen och se och uppleva saker tillsammans under resan. Allt frÄn att vandra, se pÄ gruvor eller gÄ pÄ muséum och andra sevÀrdheter eller utflykter m.m. Barnen Àlskar Àven att utforska olika lekparker nÀr vi Äker runt. NÀr vi bokar camping sÄ utgÄr vi ofta frÄn vad som finns i just nÀromrÄdet och sÄ stannar vi nÄgra dagar i taget.

🌿 Hur ofta Ă€r ni ute och campar?

MÄnga veckor pÄ somrarna men Àven en del under vÄren och hösten. DÀremot hÄller vi oss hemma pÄ vintern eftersom vi inte byter till vinterdÀck pÄ vagnen.

Yessiland Orsa Yessi lekland

☀ Har ni nĂ„gra roliga semesterplaner?

Ja, i sommar ska vi faktiskt testa pÄ sÀsongslivet en svÀng. Vi ska stÄ nÄgra veckor pÄ en camping, dock nÀra hemmet sÄ att vi har nÀra till katten och för att kunna sköta om trÀdgÄrden m.m. DÄ ska vi slÄ upp vÄrt förtÀlt som vi annars inte brukar göra.

-Underbart om ni frÄgar oss, och vilken bra idé att kombinera sÀsongslivet med nÀrhet hem! Vi hÄller tummarna att ni i framtiden blir en av vÄra sÀsongsfamiljer pÄ First Camp!

NÀsta sommar ska vi Àven spendera en campingvecka pÄ nÄgon av First Camp-destinationerna i Danmark. Vi har Àven lite smÄturer inplanerade under hösten och resten av Äret som vi ser fram emot.

😉 Har ni nĂ„got knasigt campingminne ni vill dela med er av?

Ja, en hel del faktiskt. NĂ€r vi Ă„kte hem frĂ„n Ă„terförsĂ€ljaren, tappade vi husvagnen! Det var rena turen att den inte Ă„kte ner i diket


En rolig historia som Ă€r svĂ„r att glömma Ă€r nĂ€r vi besökte GrĂ€nna. Innan vi Ă„kte hade vi lĂ€mnat in vagnen för el-renovering. Det var kallt och regnigt och vi lĂ€ngtade tills vi skulle komma fram för att dra pĂ„ vĂ€rmen. Men nĂ€r vi skulle starta vĂ€rmen sĂ„ gick en sĂ€kring
 Vi var blöta, kalla och det var alldeles mörkt ute. Det slutade med att vi fick tĂ€nda vĂ€rmeljus för att fĂ„ upp vĂ€rmen. Minsta sonen ammade dessutom sĂ„ det blev en lĂ„Ă„Ă„Ă„ng och kall natt
 Nu i efterhand Ă€r det ett roligt minne att tĂ€nka tillbaka pĂ„!

Avslutningsvis - stort tack familjen Andersson! ❀

Ja, vi kan inget annat Àn att bli alldeles varma och lyckliga av de historier som familjen delar med sig av. Det Àr en familj som riktigt andas camping. Och trots att allting inte alltid gÄr som planerat sÄ ser de ÀndÄ lyckan i att fÄ hitta pÄ saker tillsammans. Familjens humor, skratt och glÀdje smittar vÀldigt lÀtt av sig och vi förstÄr verkligen att campinglivet Àr en stor del i deras liv, och det Àr vi sÄ glada för!

Avslutningsvis vill vi tacka familjen Andersson för att vi fick trÀffa er och höra om alla Àventyr. Och stort grattis Äterigen, vi Àr sÄ glada över att ni Àr en del av First Camp-familjen och vi ser mycket fram emot kommande campingminnen!

Och glöm inte
 allt gĂ„r att lösa med silvertejp! (i alla fall det mesta) 😉

UpptÀck First Camp Club

Samla poÀng och anvÀnd dom för boende och fina erbjudanden.

Boka med flex

Fri av- och ombokning fram till kl. 15:00 dagen innan ankomst!