Vintercamping – Tips och inspiration till ditt äventyr ❄️

Kan man campa på vintern? Ja, självklart kan man göra det! 😃 Campinglycka finns året om, alla årstider och alla dagar. Varför inte åka i väg på en mysig stugsemester med familjen över jul, nyår, sportlovet, en weekend med kompisgänget med närhet till skidbackar, eller bara ett avkopplande miljöombyte med husvagnen mitt i vardagen… Här ger vi dig massa bra tips och inspiration inför ditt vinteräventyr!

Njut av Sveriges mysiga vinterlandskap ☃️

Tänk dig en riktig norrländsk vinter med skoter, skidåkning och pimpelfiske. Som sedan avslutas i stugan med varm choklad och spel. Eller en heldag ute bland vacker natur och omgivningar, längst med Dalarnas snöfyllda längdskidsspår. Kanske till och med mitt bland Vasaloppsspåren? ⛷ Sverige kryllar av fina orter när det kommer till vintercamping och det bästa är att det är du som bestämmer äventyret!

Boka ditt vinteräventyr här

Norrländsk vinter när den är som bäst

En riktig norrländsk vinterpärla med ett stort utbud av vinteraktiviteter! Längdskidsspår, långfärdsskridskor, skoteråkning och hundspann är bara några exempel. Ett måste är att besöka relaxavdelningen med panoramafönster över Umeälven. Bastu, pool och vedeldad badtunna… Hur mysigt låter inte det? Hyr långfärdsskridskor i receptionen. Prova på att åka skoter och icekarting på Arenaälven! Besök den mysiga restaurangen.

Hyr skidor och upptäck spåren runt Ånnaboda

Älskar du natur och ett aktivt vinterliv på längdskidor så är detta rätt val för dig! Njut av hela 70 km längdskidsspår runt Ånnabodas vackra omgivningar, kanske en härlig tur med matsäck runt Ånnabodasjön? Boende i den mysiga stugbyn eller på en campingtomt, ja du väljer helt själv. Här kan du dessutom hyra skidor! Hyr skidor på plats. Avsluta dagen med bastu och bubbelbad i relaxen. Vacker natur, längdskidsspår och vinterlandskap.

Storslagen miljö mitt bland Vasaloppsspåren

Bo mitt i Vasaloppsarenan och de populära skidspåren! En riktig dröm för dig som vill öva eller bara älskar Vasaloppet och den härliga dalakulturen. Utanför dörren har du bokstavligt talat 90 km skidspår att njuta av. Avsluta sedan dagen med att slå en strike i den populära bowlinghallen. Flera roliga evenemang under julen och vintern. Unikt läge mitt i Vasaloppsarenan. Bo i stuga, hotellrum eller på campingtomt.

Njut av norrsken och flera vinteraktiviteter

Upplev en riktig norrländsk vinter med norrsken, snö, skidåkning och pimpelfiske. Eller varför inte prova på att åka hundspann bland skogar, fjäll och naturisar? I närheten av campingen finns flera skidbackar och skidspår i olika svårighetsgrader som passar hela familjen. Roliga vinteraktiviteter för hela familjen. Skidspår precis utanför dörren. Boende i stuga eller på campingtomt.

Dalaidyll med magisk utsikt direkt utanför dörren

Ta vara på den svenska vintern när den är som bäst! I Orsa bor du bland mysig miljö och öppna landskap med en helty magisk vy framför dig. Passa på och gör en tripp till Orsa Grönklitt, där finns både skidspår, utförsåkning och off-pist. Närhet till Orsa Grönklitt och sevärdheter. Isbanor och skridskoåkning på Orsasjön.

Skidåkning för hela familjen på VM-arenan Lugnet

Ta med familjen under skollovet eller unna dig några dagar ledigt och upptäck vackra Falun och VM-arenan Lugnet! Här kan du hyra skidor på plats eller ta med egna. Njut av grymma tävlingsspår i internationell standard eller natursköna spår i terräng. Det bästa av två världar helt enkelt! Perfekt för skidfantasten. Varva längdskidor med branta backar. Hyr skidor, pjäxor och stavar på plats.

Varva vinteraktiviteter med avkoppling i vedbastun

Här väntar en mysig vintersemester precis intill Luleälven. Ta med hela familjen och upplev roliga aktiviteter i närheten som längdskidåkning på naturisarna, skidbackar, slalom, skridskor eller pulka för de allra minsta. Från campingen har du närhet till både natur och Luleås stadsliv. Precis intill Luleälven. Flera roliga vinteraktiviteter i närheten. Värmande vedbastu på campingen.

Längdskidåkning och pimpelfiske utanför dörren

Här på vår nordligaste destination Björknäs – Boden bor du i en mysig stuga eller på en campingtomt precis intill en sjö, perfekt för dig som vill starta dagen direkt med längdskidåkning. Upplev den lilla mysiga staden, dess militärhistoria eller varför inte de fartfyllda skidbackarna i närheten av Luleå. Upplev Norrlands magiska vinterlandskap. Längdskidåkning direkt utanför dörren. Fina stugor för små och stora familjer.

Mysigt vinterlandskap och skidåkning mitt i Mellstaparken

Här bor du precis intill Dalaälven och Mellstaparken som under vintern förvandlas till ett riktigt mysigt vinterlandskap med långa skidspår. Ett säkert kort för både nybörjaren och den mer erfarne åkaren. För dig som gillar mer fart och branta backar finns Romme Alpin endast 20 min från campingen. Njut av Dalarnas lugn och vackra omgivningar. Vintercamping mitt i Mellstaparken. Längdskidsspår som passar både nybörjare och erfarna.

Upptäck vildmark och fäbodar på skidor eller snöskor

På Enåbadet – Rättvik finns något för alla, året runt! Prova på längdskidor, långfärdsskridskor, alpin åkning eller varför inte testa på att vandra med snöskor bland vildmark och fäbodar. Missa inte heller att besöka det populära Tomtelandet som ligger ca 1 timma bort, ett säkert kort för hela familjen! Nära till Rättviksbacken och storlagna vyer över Siljan. Simhall på campingområdet. Besök Tomteland för en riktigt sagolik vinter.

Fartfylld och härlig skidåkning i Sunne

Sunne – Fryksdalen passar dig som vill ha en riktigt fartfylld vintersemester. Med nära bilavstånd från destinationen hittar du nämligen både skidbackar och skidspår. Ta med familj eller vännerna och besök populära Ski Sunne eller Torsby skidtunnel. På campingen hittar du även bowling och shuffleboard! Bilavstånd till skidbackar och spår. Vinteräventyr för hela familjen. Bowling och shuffleboard på campingen.

Härlig vintercamping för hela familjen

Härlig vintercamping för hela familjen strax utanför Sundsvall. Spendera dagarna längst med skidspåren, i närliggande slalombackar eller varför inte besöka det populära äventyrsbadet en regnig dag. Från campingen tar det ca 20 min in till Sundsvall där ni både kan shoppa och äta god mat. Populär stad för längdskidåkning. Stort utbud av shopping och restauranger i Sundsvall. Besök det populära äventyrsbadet.

Några avslutande tips på vägen:

• Boka med flex – Pengarna tillbaka om du ångrar dig fram till kl. 15:00 dagen före ankomst
• First Camp Club – Gå med i vår medlemsklubb helt gratis och ta del av grymma deals inför och under din semester. Du samlar dessutom poäng på dina bokningar som du sen kan använda till kommande äventyr.
• Lågpriskalendern – Ställ in din önskade datumintervall och få förslag på bästa möjliga pris
• Sist men inte minst – Ha kul och omringa dig av människor du tycker om! Det om något piggar upp vintermörkret 🌟