klassresa familj
Boden Björknäs
Björkäng familj
Vannsklie med tube i Bö Sommarland

Tips och inspiration till nästa familjesemester

Planerar du att åka på semester med barn och vill ha tips och inspiration på resor och aktiviteter? Då har du kommit helt rätt, här har vi nämligen tagit fram våra bästa tips för en lyckad familjesemester 😎 Besöksmål, aktivitetstips och utflykter för hela familjen. Bor gör du såklart närmast hos oss. Spana in hela listan här!

Roliga aktiviteter och besöksmål för barnfamiljen

Sommarlandet för dig som älskar äventyr! Boka boende på någon av våra destinationer i Dalarna och få 20% rabatt på entrébiljetter.

Häng med lyckodjuret Yessi i vår barnklubb på 36 utvalda destinationer vecka 27-32. Barnklubben ingår i priset när du bokar boende hos oss!

Kliv in i värld av upplevelser på Kolmårdens djurpark. Här kan du träffa Bamse och alla djuren! Bo på First Camp Norrköping - Kolmården som ligger nära parken.

Bo på vår camping i Sunne och få 20% rabatt på entrébiljetterna till Sunne Sommarland. Här finns åkattraktioner, vattenland och actionfyllda äventyr.

Hela sommaren är fullspäckad med roliga aktiviteter på 36 utvalda destinationer i Sverige, Norge och Danmark. Barnklubb, träning och kvällsunderhållning ingår!

Ta med familjen på en plaskigt rolig semester med pooläventyr för både stora och små. Upptäck våra pooldestinationer och hitta din favorit!

Djurpark, vattenland och karuseller - allt i ett på Ölands djur- & nöjespark! Bo bekvämt nära parken på First Camp Ekerum - Öland.

Vårt avlånga land kryllar av vita stränder och gömda pärlor. På många av våra destinationer bor du med krypavstånd till strandhäng!

Bara 500 meter från First Camp Bö - Telemark. På Bö Sommarland finns massvis med attraktioner och vattenrutschbanor för både små och stora barn.

Kliv in i en magisk värld på Yessiland i Orsa! Här kan barnen busa loss och klättra, leka, spela äventyrsgolf och träffa nya campingbästisar.

Från semestern rätt in i sagornas värld! Träffa karaktärerna och se platserna från Astrids böcker, upplev teatrar och låt fantasin leva ut.

Shower, quiz och kvällsunderhållning! Det är bara en del av allt som ingår när du bor på First Camp i sommar. 26 utvalda destinationer i Sverige, Norge och Danmark.

Gröna lund karusell

Gröna Lund

Adrenalinhöjande attraktioner och en nöjespark för hela familjen. Självklart är Gröna Lund med på vår lista! Bo nära parken på First Camp City - Stockholm.

Tomtelandet i Mora är fyllt med sagolika äventyr och magi. Här väntar spännande musikalföreställningar och skojiga aktiviteter. Bo nära på First Camp Moraparken - Dalarna.

Skara Sommarland

13 plaskiga attraktioner i vattenparken, 20 fartfyllda tivoliattraktioner, gokart och vattenskidor! Bor gör du närmast på First Camp Ekudden - Mariestad.

Redo för äventyr på hög höjd? Ett kittlande äventyr som är lika roligt för små barn som tonåringar och vuxna. Se alla våra destinationer med höghöjdsbanor här!

Träffa djur från alla världens hörn på Nordens Ark. Parken arbetar för att ge utrotningshotade djur en framtid. Bo nära på First Camp Solvik - Kungshamn.

Låt adrenaliten flöda på Sveriges första actionbad. En unik upplevelse full med attraktioner! Bo nära badpalatset på First Camp Västerås - Mälaren.

Hela familjens favorit Liseberg bjuder in till kittliga äventyr. Bo nära parken på First Camp Lilleby - Göteborg eller First Camp Björkäng - Varberg.

Utmana familjen eller campingbästisarna i en runda bowling, en perfekt aktivitet för regniga dagar eller långa sommarkvällar. Se alla destinationer med bowling här!

Ingen sommar utan västkust! Fiska krabbor och avsluta aktiviteten med ett obligatorisk krabbrace. Bästa krabbfisket hitar du på First Camp Edsvik - Grebbestad.

En semester med barn på First Camp

Oavsett om du är ute efter en aktiv semester med barn eller om du bara vill njuta av några dagars ledighet mitt i veckan med massa mys så finns bra alternativ för just dig. Välj och vraka bland över 70 destinationer och upptäck allt från små naturnära idyller, till våra stora citydestinationer med extra allt! På flera av våra destinationer hittar du ett brett utbud av familjeaktivteter som barnklubb, pooläventyr, padel, bowling och mycket mer. Vill du i stället åka på en utflykt under semestern finns flera roliga utflyktsmål och aktiviteter i närheten av destinationerna som passar alldeles utmärkt för familjer. Varför inte besöka en nöjespark, djurpark, skidanläggning eller ett badland? Ja, det bästa är att du och din familj väljer helt själva! För dig som inte har ett eget krypin på hjul finns över 3000(!) mysiga stugor att hyra på våra destinationer runt om i Sverige, Norge och Danmark. Du hittar allt från mindre och enklare stugor, till större familjestugor! Allt som oftast har du dessutom en egen altan där sommarkvällar spenderas allra bäst. Tjohoo, låt dig inspireras och boka äventyret. Familjesemestern är bara ett klick bort!